Serier | Nyheder

Castet afsløret på den nye Afdeling Q-serie på Netflix

Af
Signe Bjørg Granberg
7. februar 2024
'Den grænseløse'
I den seneste danske filmversion om Afdeling Q spiller Sofie Torp, Ulrich Thomsen og Afshin Firouzi hovedrollerne / Foto: Nordisk Film

Del artikel

Jussi Adler Olsens populære krimier bliver nu også til en engelsksproget Netflix-serie, og det er netop blevet offentliggjort, hvem der skal spille Carl Mørck, Assad og Rose.

Allerede tilbage i april 2023 annoncerede Netflix, at der var en engelsk serieversion på vej af Jussi Adler Olsens Afdeling Q-bøger.

Manden bag serien bliver manuskriptforfatter og instruktør, Scott Frank, der blandt andet også har lavet superheltefilmen Logan og Netflix-serien The Queen's Gambit. Serien kommer til at hedde Department Q, og optagelserne er allerede i gang i Edinburgh, Skotland.

Nu er det så kommet frem, hvem der skal spille rollerne som Carl Mørck, Assad (der i den engelske udgave får navnet Akram) og Rose. Det bliver den engelske skuespiller, Matthew Goode, der indtager rollen som den bryske efterforsker Carl Mørck. Goode er ellers umiddelbart kendt for mere charmerende roller, f.eks. i Downton Abbey og A Single Man, men nu skal han altså gå i Nikolaj Lie Kaas' og Ulrich Thomsens fodspor og spille knudemanden Mørck.

Det bliver Alexej Manvelov (Jack Ryan) der skal spille Assad – i denne version Akram – og Leah Byrne (Call the Midwife) der skal spille Rose.

Hvornår serien forventes at få premiere er endnu uvist.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Andre Serier | Nyheder