Serier | Nyheder

De bragte os grin - Hvor er skuespillerne nu? Kaos i familien

AfKasper
16. august 2019
(Foto: Kaos i familien/Warner Bros.)

Del artikel

https://imgix.vielskerserier.dk/2019/08/Warner-Bros.jpg
(Foto: Kaos i familien/Warner Bros.)

Alle dage er sitcom-dage! Derfor er det meget passende en god dag til at kigge tilbage mod en serie som har bragt gode grin frem hos mange seere, og i dag tager vi et kig på serien Kaos i familien!

"Step by step, day by day"... Hvem husker ikke den intro? Step by Step, eller bedre kendt i Danmark som Kaos i familien, synes jeg personligt er én af de mest undervurderede og glemte amerikanske sitcoms. I hvert fald hvis vi snakker her i lille Danmark. Serien fik premiere i 1991 og nåede syv sæsoner over ligeså mange år. Den sluttede faktisk dagen før seriens otte års jubilæum. Serien omhandler familien Lambert og familien Foster, som via et forhold imellem familiernes to overhoveder, med tiden bliver forvandlet til én stor familie med mor, far og hele seks søskende og en fætter. Ikke nogen nem opgave da ingen af børnene virker til at kunne lide deres nye stedsøskende, men de klarer det trin for trin, eller skulle jeg nærmere sige 'step by step'.

I Kaos i familien kunne man se Patrick Duffy og Suzanne Somers som de voksne i familien, imens børnene blev spillet af Staci Keanan, Brandon Call, Angela Watson, Christien Lakin, Christopher Castile, Josh Byrne og Sasha Mitchell. Ligesom i så mange andre serier, kunne man i Kaos i familien også opleve et udvalg af gæstestjerner. Skuespillere som Eben Ham, Elizabeth Berkley, Peggy Rea, June Lockhart, og den senere Golden Globe-vinder og 4x Oscar nominerede Michelle Williams. Men hvor er castet nu? Lad os tage et kig:

Patrick Duffy (Frank Lambert)

Patrick Duffy spillede overhovedet i Lambert-delen af familien, Frank Lambert. Patrick Duffys karriere før Kaos i familien havde budt på roller i både TV-film og serier, hvor han blandt andet gæstede serier som Charlie's Angels og The Love Boat, mens mest nævneværdig var selvfølgelig hans store rolle i hele 331 afsnit over 13 år i serien Dallas. Imens han var på Kaos i familien var Patrick Duffy at finde i et par TV-film hist og her, og efter serien stoppede gæstede han serier som Family Guy og Reba, inden han landede en større rolle som Stephen Logen i serien Glamour, som strakte sig over 158 episoder på fem år. Det blev ikke til meget pause efter Glamour, før han genoptog rollen som Bobby Ewing i genoptagelsen af Dallas. Det holdt i tre sæsoner, hvorefter det igen blev til et par roller hist og her i TV-film og serier. I 2019 har han gæstet serierne The Cool Kids og Station 19.

Suzanne Somers (Carol Foster Lambert)

Suzanne Somers kunne ses i rollen som moderen i Foster-familien, den skønne Carol Foster. Det var en yderst erfaren skuespiller som producerne fik i hus i Suzanne Somers, som inden Kaos i familien havde hele 28 år på bagen i branchen. Her kan nævnes gæsteroller i The Love Boat og Starsky & Hutch, samt større roller i Three's Company og She's the Sheriff, og så var hun selvfølgelig også aktiv indenfor film. i Kaos i familien-perioden gæstede hun også to andre meget populære serier, Hænderne fulde og Simpsons, i rollen som sig selv. Efter Kaos i familien landede hun en meget lille rolle i filmen Sig det' løgn, inden hun så småt lukkede ned for arbejde på skærmen. Efterfølgende er hun blevet forfattere af en række selvhjælpsbøger, to selvbiografier, fire diæt-bøger og to poesi-bøger, og i 2005 debuterede hun også på Broadway i sit one-woman show med titlen The Blonde in the Thunderbird, som dog desværre blev lukket før tid pga dårlige anmeldelser og et skidt billetsalg. I 2012 debuterede hun som talkshow-vært online med showet Suzanne Somers Breaking Through, som førte til et TV-talkshow kaldet The Suzanne Show, som fik én sæson på 13 episoder. I 2015 deltog hun i sæson 20 af Dancing with the Stars, hvor hun sammen med hende dansepartner Tony Dovolani fik fem uger før de blev stemt ud, og fik dermed en 9. plads.

Staci Keanan (Dana Foster)

Staci Keanan spillede rollen som den ældste af de tre Foster-unger, den tit sarkastiske Dana Foster. Stacis karriere startede for alvor da hun i slutningen af 80'erne landede rollen som Nicole Bradford i serien My Two Dads, som formåede 65 afsnit fordelt på tre sæsoner. Derefter var det rollen som Lindsay Bowen i Going Places der tog hendes tid det næste års tid, før hun altså landede rollen som Dana Foster i Kaos i familien. Imens hun var på Kaos i familien gæstede hun også Boy Meets World og Lois & Clark: The New Adventures of Superman. Efter Kaos i familien var der stille omkring Staci Keanan i seks års tid, og derefter var der ikke meget på programmet udover kortfilm og et par små roller i film, inklusiv en mindre rolle den romantiske komediefilm You Again med blandt andre Kirsten Dunst, Jamie Lee Curtis og Sigourney Weaver på rollelisten, hvor hun faktisk var i rollen som Dana i en cameo med Kaos i familien-medskuepillerne Christine Lakin og Patrick Duffy. Hendes sidste rolle var i 2017, efter fem år med ingenting, da hun gæstede Hollywood Darlings. Ved siden af hendes karriere blev hun i 2013 uddannet advokat, som hun i disse stunder arbejder som i Los Angeles-området under sit fødenavn Anastasia Sagorsky.

Brandon Call (John Thomas 'J.T.' Lambert

Den ældste i Lambert-flokken, prettyboy'en J.T., blev spillet af barnestjernen Brandon Call. Brandon havde landet roller i skuespiller-faget siden 1984 i en alder af otte år, og havde inden Kaos i familien haft jobs på serier som Simon & Simon, Disneyland, Life with Lucy, Outlaws, Webster, Magnum P.I., Santa Barbara, The Charmings og så selvfølgelig hans mindeværdige rolle som Hobie Buchannon i første sæson af Baywatch. Han var også at se i film som Slickers, Blind Fury, og fik endda også lov til at lægge stemme til Fairy #1 i Disney-klassikeren Taran og den magiske gryde. Efter rollen som J.T. i Kaos i familien sagde Brandon Call stop for skuespillerkarrieren.

Angela Watson (Karen Foster)

Den fornemme Karen Foster i Kaos i familien blev spillet af Angela Watson, som man forinden kun kunne have stiftet bekendtskab med i et par episoder af serien Davis Rules. Efter Kaos i familien landede hun en rolle i en lille film ved navn Junior Pilot og derefter en kortfilm ved navn Cowboys and Indians, og så var det slut. Derefter startede hun organisationen CAST (Child Actors Supporting Themselves), efter at hun opdagede, at hendes indtjeninger igennem tiden på Kaos i familien, som løb op i over 2,5 millioner dollars, var blevet misbrugt af hendes forældre. Hun har også været talskvinde for Hugs America og andre velgørenhedsorganisationer.

Christine Lakin (Alicia 'Al' Lambert)

Hvem husker ikke den mellemste Lambert 'Al', som startede som drengepige men voksede op og blev intet mindre end en babe. Rollen som Al var den første betydningsfulde rolle i Christine Lakins karriere, og det blev starten på en helt udemærket én af slagsen. Hun har efter Kaos i familien gæstet serier som 7th Heaven, Mælkevejen 1.th, Odd Man Out, Touched by an Angel, Veronica Mars, CSI: Miami, CSI, Bones, NCIS, The Cleveland Show, CSI: New York, Melissa & Joey, Modern Family, Station 19, Hollywood Darlings, samt været en tilbagevendende karakter i Family Guy. Men Christine har også været aktiv når det kommer til film. Who's Your Daddy, Georgia Rule, Dark Mirror, The Game Plan, Race to Witch Mountain, Valentine's Day, You Again, Beverly Hills Chihuahua 2, New Year's Eve, Parental Guidance, og Veronica Mars er nogle af de titler man kan opleve hende i. Og som om det ikke var nok med serier og film, så har Christine Lakin også lagt stemme til en række computerspil, såsom Medal of Honor, Uncharted: Golden Abyss, The Walking Dead: Season 2, Tom Clancy's Rainbow Six Siege, The Walking Dead: New Frontier og Mass Effect: Andromeda, og så har hun både lavet teater og lagt stemme til lydbøger. Senere på året er hun aktuel i Matthew Marsdens dramafilm I Am That Man.

Christopher Castile (Mark Foster)

Christopher Castile spillede den yngste i Foster-familien, den lille braniac Mark. Før Kaos i familien havde Christopher Castile arbejdet på tre TV-film og også hurtigt lige gæstet serien Going Places. Imens han var på Kaos i familien landede han også rollen som Ted i Beethoven og efterfølgeren Beethoven 2, gæstede Empty Nest og Are You Afraid of the Dark?, samt lagde stemme til Eugene Horowitz i animationsserien Hey Arnold!. Efter Kaos i familien droppe han skuespillerfaget og tog en mastergrad, og han underviser nu i statskundskab på Biola University i Californien og på Downey High School i amerikansk historie.

Josh Byrne (Brendan Lambert)

Den yngste i Lambert-flokken, Brendan, blev spillet af Josh Byrne. Josh havde forinden Kaos i familien spillet små roller i serierne Who's the Boss? og The Family Man, Josh, og hans karakter Brendan, forsvandt pludseligt og uforklarligt fra serien efter sæson 6, og ingen har rigtigt set eller hørt noget til Josh Byrne siden. Det eneste man ved om ham er, at han er fan af at klæde sig ud til diverse Middelalder-arrangementer.

Sasha Mitchell (Cody Lambert)

Dude!!! Det ord dækker vidst meget godt hvem Sasha Mitchells karakter, Franks nevø Cody, var. Den skøre, forvirrede, gakkede Cody Lambert var et mindeværdigt indslag i de 114 eisoder det blev til. Før Kaos i familien havde Sasha Mitchell arbejdet på både film og serier. Mest mindeværdigt kan nævnes hans rolle som James Beaumont i 50 afsnit af Dallas, hvor han faktisk også spillede en nevø til Patrick Duffys karakter ligesom i Kaos i familien, samt at han, imens han lavede Kaos i Familien, også landede hovedrollen som David Sloane i Kickboxer 2: The Road Back, Kickboxer 3: The Art of War og Kickboxer 4: The Aggresor. Efter Kaos i familien gæstede Sasha Mitchell serier som Interne affære, New York Blues og Skadestuen, samt havde roller i en bunke mindre filmværker. I år har han været på rollelisten i filmen Drunk Parents med Alec Baldwin og Salma Hayek i hovedrollerne, og så har han roller i tre færdigindspillede film samt en endnu ikke påbegyndt film ved navn Cyborg Nemesis: The Dark Rift.

Alle syv sæsoner af Kaos i familien kan ses på den amerikanske streamingtjeneste Hulu, men desværre er den ikke at finde hos nogle af de streamingtjenester, vi her i Danmark har adgang til. Den har været vist på dansk tv før, så her krydser jeg i hvert fald fingre for, at den en dag vil finde vej til en streamingtjeneste nær os.

Læs også: De bragte os grin - Hvor er skuespillerne nu? To fyre, en pige og et pizzeria

Del artikel

Andre Serier | Nyheder