Serier | Nyheder

De bragte os grin - Hvor er skuespillerne nu? Vore værste år

AfKasper
2. september 2019
(Foto: Vore værste år/Columbia Pictures Television)

Del artikel

Alle dage er sitcom-dage! Derfor er det meget passende en god dag til at kigge tilbage mod en serie som har bragt gode grin frem hos mange seere, og i dag tager vi et kig på serien Vore værste år!

Denne 7x Golden Globe-nominerede serie fik elleve sæsoner som stragte sig fra april 1987 til juni 1997, og giver et godt bud på, hvordan det er at være... well... "Married... with Children". See what I did there? Serien handler om den kære Bundy-familie, bestående af miserable Al, den yderst pengeglade (eller i hvert fald glad for at bruge dem) Peggy, og deres to børn, Bud og Kelly. Serien bød også på naboen, og Peggys bedste veninde, Marcy Rhoades og hendes mand Steve, som efter sæson fire blev skrevet ud af serien og erstattet af Jefferson D'Arcy. Og så må vi selvfølgelig ikke glemme Bundy-familiens trofaste hund Buck, hvis højlydte tanker ofte bragte store grin fra publikum og seere. Serien viser, hvordan den tidligere High School football-stjerne Al Bundys liv er gået nedad bakke siden han giftede sig og fik børn. Han bruger hver mulighed han får til at fortælle folk om sine store præstationer på banen for Polk High (specielt dengange han scorede fire touchdowns i én og samme kamp), og så godt som resten af tiden går på at nedgøre, og blive nedgjort, af store kvinder, prøve at forhindre at hans familie ruinerer ham for de meget få penge han har, og lede sin forening NO MA'AM (National Organization of Men Against Amazonian Masterhood).

I serien kunne man opleve Ed O'Neil, Katey Sagal, David Faustino og Christina Applegate i deres respektive Bundy-familie roller, og Amanda Bearse, David Garrison og Ted McGinley spillede de større biroller. For ikke at glemme Cheech Marin, Kevin Curran og Kim Weiskopf som igennem årene alle tre lagde stemme til den kære Buck. Og som så mange andre serier havde Vore værste år også et udvalg af gæstestjerne, men ikke et hvilket som helst udvalg, da de havde stjerner som Matt LeBlanc, Ed O'Neils kone Catherine Rusoff, Pamela Anderson, David Boreanaz, Michael Clarke Duncan, Robert Englund, Milla Jovovich, Gilbert Gottfried, Chris Hardwick, Denise Richards, Dean Norris, Jerry Springer, Tiffani Thiessen, Alan Thicke og Ian Ziering på listen, for ikke at tale om et væld af sportsstjerner, musikere og modeller. Men hvor er det faste cast nu? Lad os tage et kig:

Ed O'Neil (Al Bundy)

Hvis ikke han var det da serien startede, eller i hvert fald da serien sluttede, så er Ed O'Neil helt sikkert det man vil kalde et klenodie indenfor skuespillets verden. Før Vore værste år havde han været med i lidt film og serier hist og her, bl.a. gæstede han serierne Miami Vice og Another World. Imens han rendte rundt på TV som skosælgeren Al Bundy, kom han også på rollelisten i film som Wayne's World, Wayne's World 2, Hund og mand imellem og En rodet affære, samt han gæstede Saturday Night Live som både sig selv og Al Bundy. Efter ti år som vores alle sammens Al Bundy, spillede Ed O'Neil en birolle i The Bone Collector med Denzel Washington og Angelina Jolie i hovedrollerne. og året efter spillede han en større birolle i Lucky Numbers med John Travolta og Lisa Kudrow i hovedrollerne. Han tog så et smut tilbage til seriernes verden, hvor han først gæstede Fingrene væk fra min teenagedatter, og derefter gæstede The West Wing. Der blev også prøvet et par serier af med Ed O'Neil i hovedrollen, men ingen af dem nåede mere end højest to sæsoner, men det næste store break var lige rundt om hjørnet. Han landede rollen som Jay Pritchett i Modern Family, en rolle, som han stadig er aktiv i og som har landet ham tre Emmy-nomineringer. Imens Modern Family har stået på, blev der brugt lidt tid på voiceover-arbejde. Ed O'Neil lagde stemme til en karakter i TV-serien om The Penguins of Madagascar, dernæst til Mr. Litwak i den Oscar-nominerede Vilde Rolf, så gæstede han Family Guy, og derefter en større birolle som stemmen til Hank i Find Nemo og senere Find Dory, for så igen at vende tilbage som Mr. Litwak i Vilde Rolf smadrer internettet. I år har Ed O'Neil, foruden Modern Family, gæstet serien Weird City og taget part i seriedokumentaren The Giant Beast That is the Global Economy, og så er han pt. ved at filme en komediefilm kaldet The Last Shift.

Katey Sagal (Peggy Bundy)

Hvis man kan kalde Ed O'Neil for et klenodie, vil jeg mene, at Katey Sagal som minimum er på stadiet lige under. Katey Sagal startede sin karriere med små film og serier allerede 16 år før Vore værste år havde premiere, og lidt nævneværdigt blev det da til. Som 19-årig gæstede hun serien Columbo, og spillede derefter Jo Tucker i 19 afsnit af serien Mary, som sluttede året før Vore væste år startede. Imens hun var med i Vore værste år fortsatte hun med at lave mindre film, og gæste nogle serier hist og her. Rollen som Peggy Bundy i Vore værste år bragte Katey Sagal fire Golden Globe-nomineringer. Efter Vore værste år sluttede, gæstede hun That 70's Show og Disney-tegneserien Recess som stemmen til blandt andre Flo Spinelli. Hun begyndte også i rollen som Turanga Leela i Futurama, som hun på dette tidspunkt ikke kunne vide ville strække sig 129 afsnit i 14 år. Hun fik roller i et par komedieserier, som alle kun nåede én sæson, men så i 2002 dukkede rollen op Cate Hennessy i Fingrene væk fra min teenagedatter, som fik 76 afsnit over tre sæsoner. Herefter gæstede hun Ghost Whisperer, Boston Legal, CSI, Eli Stone og Lost, inden Kateys næste store rolle skulle tilbyde sig i 2008. En rolle som biker-moderen Gemma Teller Morrow i krimidramaserien Sons of Anarchy. 97 episoder blev det til i Sons of Anarchy, som strakte sig over syv sæsoner og i 2011 bragte Katey Sagal sin første, og hidtil eneste, Golden Globe. Imens hun var på Sons of Anarchy, og samtidig også stadig gæstede Lost, blev der også tid til at gæste Glee og Simpsons. Efter Sons of Anarchy var hun narrator på komedieserien A to Z, spillede en birolle i filmen Pitch Perfect 2, gæstede The Big Bang Theory og Brooklyn Nine-Nine, og så vendte hun også meget kort tilbage til rollen som Gemma Teller Morrow i en enkelt scene i Sons of Anarchy-spinoff serien Mayans M.C.. I år har hun fortsat en gæsterolle i serien Shameless, spillet en mindre rolle i første sæson af Grand Hotel, og haft hovedrollen i en mindre komediefilm kaldet Nana.

David Faustino (Bud Bundy)

Da David Faustino som 13-årig landede rollen som Bud Bundy i Vore værste år, var det hans første faste rolle, men ikke hans første rodeo indenfor TV-branchen. Allerede som 6-årig var han aktiv i filmen Act of Love og gæstede også den 3x Golden Globe-nominerede serie Et lille hus på prærien. I de kommende år blev de både til film og TV, og han gæstede blandt andet Fantasy Island, Blomsterbørns børn, The Love Boat, The Twilight Zone og Disneyland. Så kom 1987 og Vore værste år, men det forhindrede ikke David Faustino i at lave film og gæste andre shows. Han var blandt andet vært for MADtv. Efter Vore værste år har der ikke været vanvittigt meget nævneværdigt på papiret for David Faustino. Han gæstede Nash Bridges, The X Files, The Bernie Mac Show, Entourage, Modern Family, The Exes og Bones, og så har han lavet voiceover-arbejde for blandt andet Johnny Bravo, Scooby-Doo, Winx Club og Dragerytterne fra Bersærkøen. Han har i år arbejdet lidt på en animationsserie kaldet Hollywould, som skal ha præmiere engang i fremtiden.

Christina Applegate (Kelly Bundy)

Christina Applegate var 16 år gammel, da hun landede rollen som den blonde babe som alle fyrene vendte hovedet efter, og som man som regel endte med at vende øjne af og/eller grine af pga. hendes yderst blanke væsen. Forinden havde hun blandt andet gæstet Still the Beaver og haft en større rolle i serien Heart of the City. I 1987 nåede hun lige at gæste Blomsterbørns børn, inden hun og resten af Bundy-familien ramte skærmen da Vore værste år fik premiere. Imens Christina Applegate var på Vore værste år gæstede hun også 21 Jump Street, fik hovedrollen i komediefilmen Hurra! Babysitteren er død, gæstede Top pf the Heap som var en spinoff af Vore værste år og handlede om Matt LeBlanc's karakter Vinnie Verduci og dennes familie, samt landede en mindre rolle i den stjenespækkede film Mars Attacks. Der var åbnet op for en karriere indenfor både film og TV da Vore værste år rundede af, men til at starte med blev det kun til mindre jobs. I 2002 og 2003 gæstede hun hitserien Venner i rollen som Rachel Green's mildest talt blanke lillesøster Amy, og i 2004 landede hun en større birolle i filmen Anchorman ved siden af Will Ferrell. Senere gæstede hun Reno 911!, inden hun landede hovedrollen i serien Samantha Who? so fik to sæsoner på skærmen. Derefter blev der lavet lidt voiceover-arbejde til Alvin og de frække jordegern 2, Hund og kat imellem - Kitty Galores hævn og Alvin og de frække jordegern 3, inden hun igen var at finde som hovedrolle i en komedieserie i to sæsoner med titlen Up All Night. I 2013 var hun tilbage i rollen som Veronica Corningstone i Anchorman 2: The Legend Continues, inden hun spillede rollen som Debbie Griswold i genindspilningen af Fars fede ferie, som fik titlen Fars sygt fede bilferie. I 2015 gæstede hun The Muppets og var tilbage i rollen som Brittany i Alvin og de frække jordegern - På farten, og derefter gik den videre til en større rolle i Bad Moms og A Bad Moms Christmas. I år har hun været på skærmen i hovedrollen som Jen Harding i komediedramaserien Dead to Me, og så er hun castet til at have en rolle i en opkommende film med titlen Your Time Is Up. Christina Applegate har været nomineret til tre Golden Globes og fem Emmy'er hvoraf hun løb med awarden i 2003 for sin gæsterolle i Venner.

Amanda Bearse (Marcy Rhoades/D'Arcy)

Amanda Bearse var på rollelisten i Vore værste år som nabo til familien Bundy og Peggys bedste veninde, Marcy. Før da havde hun haft en tilbagevendende gæsterolle i 12 afsnit af All My Children, samt spillet en større rolle i gyserfilmen Fright Night. Imens Amanda Bearse var at finde i Vore værste år havde hun også et par film- og TV-roller, blandt andet en minde rolle som Mrs. Pearl i Here Comes the Munsters. Efter Vore værste år gæstede hun serien Nikki, inden hun fra 2005 til 2011 holdte en pause indenfor skuespillet. I 2011 vendte hun tilbage, da hun gæstede serien Drop Dead Diva, og to år efter gæstede hun Anger Management med Charlie Sheen i hovedrollen. Der har været stille omkring Amanda Bearse siden, indtil nu, hvor hun lige har færdigindspillet en komediegyserfilm med titlen Sky Sharks.

Vore værste år har i flere omgange været vist i Danmark på TV3 og Comedy Central, men kan lige nu kun findes på den amerikanske streamingtjeneste Hulu.

Læs også: De bragte os grin - Hvor er skuespillerne nu? Kaos i familien

Del artikel

Læs mere omVore Værste År

Andre Serier | Nyheder