Serier | Nyheder

Disse 3 døde soldater savner vi allermest i Game of Thrones

AfClaus Holm
8. april 2019
Disse 3 døde soldater savner vi allermest i Game of Thrones

Del artikel

Nu hvor Game of Thrones snart er slut, tænkte jeg, at det ville være sjovt at se tilbage på de sidste 7 sæsoner og tale lidt om mine yndlingsbipersoner.

Serien er så fyldt med gode hovedpersoner, at bipersonerne af og til bliver sat lidt i baggrunden, og derfor er det godt en gang imellem at kigge på dem, der ikke har så meget tid på skærmen – men alligevel er super-seje karakterer. Denne gang vil jeg kigge på mine tre yndlings døde soldater.

Syrio Forel

I første sæson blev Arya undervist i fægtekunst (eller officielt i dans!) af Syrio Forel, som pralede af at være ”The First Sword of Bravoos.” Vi ved ikke præcist hvad den titel dækkede over, men regner med at det var en slags elitesoldat. Vi så ham kun på skærmen i 3-4 scener, men i de scener formåede han at lære Arya, hvordan hun skal fægte som en vanddanser – det vil sige med en kårde, eller tyndt sværd, fremfor en bred klinge, og med bevægelig krop i stedet for en rustning. Syrio endte sit liv på den mest heroiske måde nogensinde – han gennembankede tre soldater med et træsværd, og gav sit liv, så Arya kunne slippe væk. Han står til sidst ubevæbnet imod Sir Meryn Trent, mens Arya løber, og vi må regne med, at han til sidst bliver slået ihjel. Det vil sige – vi ser ham ikke dø, så nogle fans mener, at han stadig er i live. Det håber jeg selv er tilfældet – for han var fantastisk!

Syrio var ikke med længe, men hans vigtigste lektion til Arya hører vi stadig for vores indre øre:

”What do we say to the God of Death?”

“Not today.”

En vigtig lektion at lære for os alle – om aldrig at give op.

Sir Barristan Selmy

Den eneste ærlige mand i King’s Landing – og havde Ned Stark valgt at stole på ham, i stedet for Littlefinger, var serien sikkert endt meget anderledes. Han var, efter hvad vi hører fortalt, den absolut bedste kriger i Westeros, og den eneste, som var bedre end Jamie Lannister – han smækkede ham af hesten under den store turnering ved Harrenhall, som sker et par år før serien starter. De historier, man hører om ham, siger at han i sin ungdom var umulig at besejre.

I første sæson var Sir Barristan chef for Kong Roberts livvagter, men efter kongens død fyrede Joffrey ham på gråt papir. Sir Barristan valgte at gå, og slog sig igennem de vagter, Joffrey sendte efter ham. Han dukker senere op i Mereen, hvor han slutter sig til Denarys og bliver chef for hendes livvagter, og desuden en af hendes rådgivere. Desværre overvældes den gamle soldat af Harpyens sønner i sæson 6 og bliver slået ihjel, selvom han heroisk forsvarer sig mod en enorm overmagt. Han var en mand af ære, en mand der troede på de idealer, som desværre lidt er gået i glemmebogen i Westeros, og som ville have været formidabel at have på sin side, når The White Walkers kommer sydpå. Hans død er meget sørgelig, og jeg er ikke bleg for at indrømme, at han var den karakter i serien, jeg faktisk bedst kunne lide.

Det er dog værd at bemærke, at i bøgerne som serien er baseret på, er Sir Barristan ikke død endnu.

Sir Alliser Thorne

Ja – Alliser Thorne er en skurk, som slår Jon Snow ihjel – men alligevel er han en karakter, jeg holder meget af og på mange måder kan forstå.

Da vi først møder ham, er han trænings- og våbenmester på Castle Black, og det er ham, der træner Jon Snow og de andre nye rekrutter i kamp. Han er en hård læremester, og tror på militær disciplin og på at holde kommandovejen. Han bryder sig med det samme ikke om Jon, og det er da også ham, der giver ham øgenavnet ”Lord Snow.” Det er tydeligt, at ikke ret mange i Nattevægterne bryder sig om Thorne, men man respekterer ham alligevel som en dygtig soldat.

Thorne bliver udnævnt til fungerende kommandør af Nattevægterne efter Kommandør Mormonts død, og det er også ham, der tillader Jon og hans venner at tage af sted til Crasters hus for at straffe de forræderiske brødre. Han kæmper og bliver såret under slaget ved Castle Black, og stiller da også op til valg til Kommandørtitlen, men taber til Jon Snow. I stedet arrangerer han så mordet på Jon – og efter Jons genoplivning, bøder Thorne for det med sit liv.

På mange måder er Thorne som sagt en skurk, men det er han kun set fra Jons (og dermed seerens) synsvinkel. Hvis man ser nærmere efter, er han faktisk en god karakter. Han tror 100 procent på Nattevægterne, på at de skal holde vildfolket tilbage og på at ethvert forsøg på at bringe dem over muren (som Jon ønsker det) er forræderi mod kongeriget, og især imod den ed, alle Nattevægterne har svoret. Thorne er hele serien igennem tro imod sin ed, og han gør det, han mener er nødvendigt, for at kæmpe og overleve – ikke kun selv, men som en del af gruppen. Han er en barsk fyr, og han er da heller ikke på nogen måde ked af sine handlinger, da han bliver hængt. Han har gjort det, han syntes var rigtigt.

Hvem er dine yndlingsbipersoner?

Du kan se sæsonerne 1-7 af Game of ThronesHBO Nordic.

Læs også: HBO byder på fed Game of Thrones-teaser!

Læs også: Nyt fra Game of Thrones!

Del artikel

Andre Serier | Nyheder