Serier | Nyheder

HBO byder på fed Game of Thrones-teaser

AfClaus Holm
8. april 2019
HBO byder på fed Game of Thrones-teaser
(Foto: Game of Thrones/HBO Nordic)

Del artikel

HBO frigav i forbindelse med gallapremieren i New York en ny teaser til den sidste sæson af Game of Thrones, der nu er så tæt på, at vi næsten kan smage den.
https://imgix.vielskerserier.dk/2019/04/unnamed-37.jpg
(Foto: Game of Thrones/HBO Nordic)

Ligesom den første teaser – som viste Jon, Sansa og Arya mødes i krypten under Winterfell og hvordan frosttågen kom hvirvlende imod dem – er dette ikke nødvendigvis fra den første episode. Faktisk er det med SIKKERHED ikke fra den første episode, da vi allerede ved at slaget om Winterfell bliver et af de største, hvis ikke DET største, filmede slag nogensinde, og den teaser vi ser her, viser os hvad der sker EFTER slaget. Men det kan også bare være vildledning og en slags visuel smagsprøve. Jeg tror personligt ikke, at hverken teaseren med de tre i krypten, eller denne her, vil dukke op i episoderne direkte. Men smuk – og stemningsfuld – det er den!

Man ser først Stark-banneret med flænger i, og der panoreres henover Winterfells indre gård, der nu er dækket af sne og tydeligvis ødelagt. Pilespidser stikker op af sneen, et ulvehoved af sten ses stikkende ud fra en væg (eller ER det måske Ghosts hoved, der er blevet hængt op på væggen som en slags trofæ?...) og de lange korridorer der løber langs med den indre gård er smadrede, trævinduerne er ødelagte og alt er snædækket. Knuste vognhjul ligger på slottets store trappe… men hjulene kunne også tilhøre Brans rullestol. En smuk lille detalje er, at en lille fjer hvirvles rundt af vinden og falder ned i gården. Den samme fjer har vi set to gange før i serien – nemlig i den allerførste episode, hvor Robert Baratheon lagde den på Lyanna Starks grav, og senere da Sansa vendte hjem til Winterfell og fandt den på gulvet foran statuen, pustede den ren for støv, og lagde den op igen. Nu flyver den frit i luften – hvilket formentlig betyder, at krypterne også er ødelagt.

I gangene i slottet ligger sværd og rustninger hulter til bulter, og en enlig hånd – måske Jamies kunstige hånd, men det er svært at se helt sikkert – ligger alene og afhugget i sneen. En halskæde med en bjørn, som formentlig tilhører familien Mormont, hænger fra en knækket bjælke. Det sidste billede vi ser, er Jon Snows sværd Longclaw, begravet halvt i sneen og med en sort plet under fæstet… måske blod.

Det er tydeligvis efter et voldsomt slag, men skal vi tro på denne teaser, er alt håb ude for Westeros. Jon Snow og hans allierede er blevet rendt over ende og Winterfell faldet til The White Walkers. Nu ligger vejen mod syd åben for dem… Men som sagt, jeg tror, at dette er en visuel smagsprøve på den kolde verden, som venter hvis vore helte fejler. En slags worst-case-scenario, en ond drøm som kan være en mulig fremtid.

Hvad mener I?

Game of Thrones kommer på HBO den 14/4 (i Danmark d. 15/4 på HBO Nordic) – og vi er mange, der glæder os!

Se hele teaseren her:

Læs også: Ting vi - sandsynligvis - ikke får svar på i sidste sæson af Game of Thrones

Læs også: Se første trailer til Game of Thrones sæson 8 her

Del artikel

Andre Serier | Nyheder

Mest læste