Serier | Nyheder

DR løfter sløret for ny stor serie om 1960'erne

AfBuster Kristensen
25. november 2020
DR løfter sløret for ny stor serie om 1960'erne
Foto: Carmen Curlers/DR

Del artikel

Blandt de nye serier er den kommende serie Carmen Curlers. Serien er inspireret af den sande historie om, hvordan papillotpioneren Arne Bybjerg byggede sin curler-fabrik op i Kalundborg omkring 1960’ernes hårmode.

DR har ladet sig inspirere af historien og er på vej med Carmen Curlers – et vaskeægte papilloteventyr, der udspiller sig i en større dansk provinsby.

Carmen-fabrikkens curlere var elektriske og kunne altså spare kvinder for flere timers stillesidden i salonerne, dengang 1960’ernes "boppede" frisurer var højeste mode.

LÆS OGSÅ: Jul med Bodil og smørklat: Årets julekalendere på DR

Samtidig skete der store samfundsforandringer i perioden, da kvinderne for alvor indtog det danske arbejdsmarked, mens byerne fik vokseværk, og industrien blomstrede. Carmen Curlers forventes at udfolde historien om Kalundborgs største forretningseventyr, kvindefrigørelse og 60’er-mode over flere sæsoner og den første løber over skærmen i 2022.

Flere kommende serier med rødder i historien


Historien om DanmarkGrænseland

DR’s historiske fokus fortsætter, når der dykkes ned i et af Renæssancens største dramaer, der på mange måder overstiger virkeligheden. I en kommende serie møder seerne nemlig Leonora Christina, der var datter af Christian d. 4, og gift med højforræderen Corfitz Ulfeldt. Leonora Christina selv blev indsat i fængslet Blåtårn, hvor hun skrev sit berømte værk Jammersminde.

LÆS OGSÅ: Kunne du lide 'Sharp Objects' og 'Big Little Lies' vil du elske 'The Undoing'

Hverken dokumentaren om Danmark og Grønlands historie, eller dramaserien om Leonora Christinas fald har fået deres endelige titler endnu, men forventes at få premiere henholdsvis næste år og i 2023. Også storhittet Borgen får som bekendt en ny sæson, når den vender tilbage i 2022.

Del artikel

Andre Serier | Nyheder