Serier | Nyheder

'Halløj på Badehotellet' med John Cleese vender tilbage efter 43 år

Af
Carina Nørgaard Schou
8. februar 2023
Halløj på badehotellet vender tilbage
John Cleese i rollen som hotelbestyreren Basil i 'Halløj på badehotellet' / Foto: Ent_cte13221/Allstar/Ritzau Scanpix

Del artikel

Det er mere end 40 år siden, at 'Halløj på Badehotellet' første gang blev sendt på britisk tv. Nu vender serien tilbage med John Cleese og datteren ved roret.

Det er ikke længe siden, at vi udråbte Halløj på badehotellet (Fawlty Towers) til en af de bedste engelske komedieserier nogensinde.

Og nu er det netop blevet annonceret, at serien genopstår med den legendariske hotelbestyrer Basil Fawlty, spillet af John Cleese, denne gang assisteret af hans datter i virkeligheden, Camilla Cleese.

Det skriver flere medier, heriblandt Variety.

Det er mere end 40 år siden, at Halløj på Badehotellet første gang blev sendt på britisk tv.

Den i dag 83-årige John Cleese er forfatter på de nye afsnit sammen med datteren Camilla Cleese, og de skal desuden begge medvirke i serien.

Basil i den moderne verden

Halløj på badehotellet udspiller sig på et lille hotel i det sydlige England, hvor den til tider hysteriske hotelejer Basil Fawlty insisterer på at holde på en høj standard over for gæsterne. Desværre er det ikke altid gengældt, hvilket ofte resulterer i nogle højst komiske situationer, hvor Basil for alvor kommer på overarbejde for at holde på formerne.

Hovedpersonen er spillet af John Cleese fra Monty Python, som tilskriver inspirationen til karakteren til en hotelejer fra virkelighedens verden.

Den nye sæson kommer til at handle om Basil Fawlty, der forsøger at navigere i den moderne verden, mens han udforsker forholdet til sin nyfundne datter.

Den første sæson af Halløj på Badehotellet blev første gang vist på tv-kanalen BBC i 1975. Anden sæson blev vist i 1979.

Del artikel

Andre Serier | Nyheder