Serier | Nyheder

Ting vi – sandsynligvis – ikke får svar på i sidste sæson af Game of Thrones

AfClaus Holm
22. marts 2019
Ting vi – sandsynligvis – ikke får svar på i sidste sæson af Game of Thrones
Foto: Game of Thrones / HBO Max

Del artikel

Så er der kun en måned til at den mest ventede sidste sæson (i hvert fald siden M*A*S*H sluttede!) løber over skærmen.
https://imgix.vielskerserier.dk/2019/03/Katlyn-Stark.jpg
(Foto: Game of Thrones/HBO)

Når vi når midten af maj siger vi for sidste gang farvel til Jon Snow, Tyrion Lannister og alle de andre, vi har fulgt gennem 8 år – samt selvfølgelig, alle dem der ikke overlevede hele serien igennem. Når en serie har kørt så længe som Game of Thrones, så er det normalt, at der rundt omkring er løse tråde i plottet, som ikke bliver besvaret. Det er selvfølgeligt ærgerligt – men det er næsten umuligt at undgå. I denne artikel ser vi på et par af de spørgsmål, som jeg personligt tror IKKE bliver besvarede eller afsluttede i den sidste sæson, og som vi derfor selv må gætte på.

(Der er – naturligvis – massive spoilers i denne artikel.)

Cercei’s sorthårede barn

I den første sæson af serien, fortalte Cercei Catlyn Stark, at hun engang havde haft en smuk, sorthåret lille dreng, som døde. Det er af fans blevet udlagt som at Gendry (som vi jo nu ved er søn af Robert Baratheon) måske VAR Cerceis søn, som bare blev givet til en kropige i stedet for. Det passer dog ikke med den spådom, som Cercei har fået – hvor hun er blevet spået 3 børn, med gyldent hår, og som alle dør – hvilket jo er sket. Det betyder muligvis også, at det barn, hun nu bærer, ikke når at blive født før hun selv dør.

Men hvem var det sorthårede barn? Var det bare en løgn hun stak Catlyn, eller var det fordi manuskriptforfatterne ikke havde helt styr på karaktererne endnu (mere sandsynligt…). Under alle omstændigheder tror jeg ikke vi får et svar på, hvem det barn var.

Aryas liste

En af de gennemgående ting ved Arya er, at hun hver aften rituelt husker sig selv på de mennesker, hun selv skal slå ihjel. Cercei, Joffrey, Walder Frey, Illyn Payne, The Mountain, The Hound, Melisandra, Beric Dondarion, Thoros af Myr, Sir Meryn Trent og Tywin Lannister. Naturligvis er flere af dem allerede døde, men vi mangler fortsat seks personer: Cercei, Illy Payne, The Mountain, The Hound (selvom man måske kan regne ham for krydset af, fordi hun lod ham ligge og dø, og senere slettede ham fra listen), Beric og Thoros. Nogle af disse har hun selv fjernet fra listen efterhånden, flere af dem er døde for andres hænder, og mindst en af dem (Illyn Payne) får vi ikke at se igen, da skuespilleren er død. Der er i virkeligheden kun to navne tilbage, som går igen – nemlig The Mountain og Cercei – og ingen af disse skal vi regne med hun får lov at slå ihjel. Hvordan vil Arya reagere, når hun ikke selv får lov at slå de to ihjel? Og hvad med de navne, der bare er forsvundet? Jeg havde selv håbet at se hende krydse samtlige af listen, men det tror jeg heller ikke bliver afklaret. Arya ender med at måtte leve med et par overlevende på listen.

Jaqen H’ghars oprindelige identitet og fremtid

Jaqen H’ghar, som vi møder i sæson 2, er i virkeligheden ikke den, han siger han er, men i stedet en af de Ansigtsløse Mænd, en gruppe af snigmordere som kan skifte udseende. De bruger ansigter fra døde mennesker, og tager deres identitet, så de kan komme tæt på deres mål. Men hvem var Jaqen H’ghar i virkeligheden? Og hvorfor vælger snigmorderen, da han træner Arya, konstant at bruge hans ansigt? Havde han nogen forbindelse til selve historien, eller var han blot en tilfældig mand? Og mens vi er ved Jaqen – har han tænkt sig at komme efter Arya, nu hvor hun har forladt gruppen og er taget hjem? Hun har jo reelt brudt en ed, og den slags tager man ikke let på i Westeros… Men nej, jeg tror ikke vi får svar på disse spørgsmål, og jeg regner ikke med at se Jaqen igen.

Hvorfor fik Thoros kraften til genoplivninger?

Thoros har gennem hele serien holdt Beric Dondarion i live ved at genoplive ham, hver gang han døde. Han siger selv, at han ikke ved, hvorfor han har fået denne kraft, eller hvorfor det er så vigtigt for Lysets Herre (hans gud) at holde Beric i live. Det tror jeg desværre heller ikke vi som seere finder ud af. Det var i mine øjne lavet for at åbne for muligheden for, at en anden rød præst – Melisandra – kunne genoplive Jon Snow. Ganske vist er Beric nu gået nordpå sammen med flere af de andre helte, men jeg tror ikke, vi får at vide præcist hvorfor netop han var udvalgt til at overleve. (Og nu, hvor Thoros er død, er det også sidste chance for Beric…)

Hvorfor var den gale konge så besat af ild?

Flere gange i serien har vi set det lager at Wildfyre – den grønne ild på flasker – som Den Gale Konge fik fremstillet. Vi ved, at han var besat af ild, og derfor samlede de enorme lagre under King’s Landing, som både Tyrion og senere Cercei brugte til at skabe store og dramatiske eksplosioner. Nogle fans har foreslået, at det i virkeligheden var The White Walkers, som kongen forudså, og at han derfor lavede ild for at brænde dem, når de kom sydpå. Der er bare en hage ved den forklaring – The Walkers kan kun skades af Drageglas og Valerysk stål. Intet har hidtil tydet på, at de havde et problem med ild. Så kongens galskab eller motiver ender nok med at være et ubesvaret spørgsmål.

Hvorfor ignorerede The White Walkers Sam da de gik lige forbi ham?

I slutningen af sæson 2 står Sam ansigt til ansigt med hæren af de døde og en White Walker, der ser ham lige i øjnene og rider forbi. Hvorfor fik han lov at leve? Hvad gør ham så speciel? Eller var det blot et eksempel på, at man havde brug for et dramatisk ”skud” og at plottet ikke betød noget? Det finder vi nok aldrig ud af – selvom jeg hælder mere til det sidste.

Hvordan overlevede Arya at blive dolket?

Da Arya flygter fra De Ansigtsløse Mænd, bliver hun dolket ret alvorligt og falder i kanalen. Her dukker hun op senere og bløder tilsyneladende voldsomt – men hun kommer sig hurtigt. Dette er ikke helt så stort et ubesvaret spørgsmål (hun er trods alt en af heltene, og helte kan overleve næsten alt) hvis ikke det var fordi folk i Westeros ofte dør af sår – Robert døde for eksempel som følge af et sår i maven, forårsaget af et vildsvin, og han havde endda lægehjælp til rådighed. Hvordan Arya helt præcist klarede sig finder vi nok aldrig ud af.

Hvorfor har Tyrion aldrig nævnt med et ord, at Littlefinger fik ham anklaget for mord ved hjælp af hans dolk?

I de første sæsoner bliver Tyrion Lannister gennem længere tid beskyldt for at have forsøgt at myrde Bran Stark, fordi hans specielle kniv blev brugt til mordforsøget. Vi finder senere ud af, at det hele er en af Littlefingers planer – men hvorfor gør Tyrion aldrig gengæld, eller i det mindste konfronterer Littlefinger med ”Hvorfor fik du mig anklaget?” I stedet glemmer han det helt. Et meget stort, ubesvaret spørgsmål.

Troldmændenes hævn mod Dany

Da Dany i sæson 2 fik sine drager igen fra troldmændene, og brændte dem i live, lod det til at de svor hævn. I sæson 3 ser vi, hvordan Dany med nød og næppe overlever et mordforsøg, som en lille pige med troldmændenes karakteristiske blå læber, laver på hende. Men siden hører vi aldrig noget til dem. Har de givet op? Tilgivet hende? Eller er de ligeglade, nu hvor hun er sejlet over havet? Det finder vi nok aldrig ud af.

Hvad gjorde Podrick ved de to piger?

Det mest brændende spørgsmål, som enhver Game of Thrones fan stiller sig selv. Hvad var det, der gjorde at de to prostituerede nægtede at få deres betaling? Nå… måske er det ikke helt stuerent at stille det spørgsmål – men det er i hvert fald et, vi aldrig får svaret på…

Game of Thrones kan ses på HBO Nordic.

Læs også: Nyt fra Game of Thrones!

Læs også: 9 sjove facts om Game of Thrones

Del artikel

Andre Serier | Nyheder

Mest læste