Serier | Nyheder

Jeg genså Lost… Og er stadig Lost

AfFreja Hertz Tefcke
22. januar 2020
Foto: Lost/Viaplay

Del artikel

Lost

Det begyndte at gå nedad efter sæson tre, men mange seere elskede den stadig, for der var plads til at komme med teorier og gæt om den kommende sæson.

Nu er alle sæsoner Lost kommet på Viaplay, og det fik mig til at binge hele serien på ingen tid, og jeg må indrømme, at jeg havde glemt, hvor mange huller, der egentligt er i serien, og hvor mange spørgsmål man sidder tilbage med.

Jacks små skrammer


bambusskov

I det allerførste afsnit møder vi Jack (Matthew Fox), der vågner midt i en skov af bambus. Og han er ikke på nogen måde blevet flænset op, spiddet eller på anden vis kommet til skade. Faktisk har han kun fået en overfladisk skramme (ja, jeg sagde skramme) på ribbenene og de ”uh, jeg er sexet og helt sikkert hovedrollen”-skrammer i ansigtet – og intet andet. Jeg er forvirret!

En isbjørn i junglen


Okay, jeg skal trække vejret… Jeg ved godt, at der teoretisk set kommer en forklaring på isbjørnene senere i serien, men helt ærligt, så er det en af de der forklaringer, der skriger: ”ups, vi havde glemt, at vi på et tidspunkt havde en isbjørn, og vi skal ret hurtigt bruge en forklaring”

Og hvis den forklaring, Lost kommer med, rent faktisk holdt stik, så ville biologien altså ikke godkende den. En isbjørn kan ikke leve i et tropisk klima, Punktum!


Walt… Eller Superman?


Ret tidligt i serien går det op for os, at Walt (Malcolm David Kelley) er speciel (eller har specielle evner), og da vi rammer slutningen af anden sæson, kan han teleportere, snakke baglæns (?????), se ind i fremtiden og kaste med knive som havde han gjort det hele sit liv.

Men hvorfor!? Det bliver aldrig forklaret. Han er speciel, bare fordi han er speciel. Eller fordi der er behov for at drive plottet fremad. Jeg forstår intet.

Numrene


Correct me if I’m wrong Lost

De dukker op over det hele i alle sæsoner, og der er noget om skæbne og tilfældigheder (og Hurleys lotto-numre), men der er jo reelt set ikke en magisk connection mellem dem, og de betyder jo intet. INTET, SIGER JEG!! Eller, de fungerer da til noget; at forvirre seere.

LÆS OGSÅ: Husker du serien Stolthed og fordom?

En hel kuffert med knive ombord på et fly


Jeg har svært ved at tro på, at man på nogen vis – handicappet og gammel eller ej – kan få lov til at snige mange knive ombord på et fly. Især kun tre år efter terrorangrebet på Twin Towers i New York. Faktisk er det grinagtigt, at Locke (Terry O’Quinn) fik lov til at tage en f*cking kuffert med knive (????) med sig på et FLY.

Er Jack virkelig læge?


læge

Problemet er bare, at han ved, hvornår indre blødninger er for svære til at redde, og at han kan nævne noget om penicillin, men at han åbenbart ikke kan finde ud af at sætte en skulder ordentligt på plads (i hvert fald ifølge den rigtige standardmetode). HVA’!? I det mindste er han pæn…

Veer eller blot ondt i maven?


Næh, fordi hun bruger halvdelen af afsnittet på at sige ”åh nej, jeg føder” og resten af afsnittet på at have det helt fint. Havde hun bare ondt i maven? Magiske veer, fordi de er på en magisk ø? Jeg er ret sikker på, at man ikke bare kan tvinge veer (og baby) til at stoppe med at komme, men det er måske bare mig…

Moder og Monster
Silkebløde ben?


Lost

Her er alle kvinderne fortsat bløde. Der anes ingen form for tør hud eller saltsamlinger på benene (de bader jo i havet), ingen lange hår nogen steder… Og deres hår (på hovedet, altså) er stadig blødt, skinnende og på ingen måde fedtet efter så lang tid uden shampoo.

Jeg er rimelig sikker på, at absolut ingen havde lyst til at møsse eller putte med en, der ikke har brugt deo eller intimsæbe i flere måneder (I ET TROPISK, FUGTIGT KLIMA).

Du kan se alle sæsoner af Lost på Viaplay.

LÆS OGSÅ: De bedste serier fra 10'erne

Del artikel

Læs mere omViaplayLost

Andre Serier | Nyheder

Mest læste