Serier | Nyheder

Kan du huske serien? Blomsterbørns børn

AfRikke Havner Alrø
8. april 2019
(Foto: Blomsterbørns børn/NBC)

Del artikel

https://imgix.vielskerserier.dk/2019/04/MV5BMjAxOTk0NzgyOF5BMl5BanBnXkFtZTgwNDAwMDY1MTE%40._V1_SY1000_CR0013141000_AL_.jpg
(Foto: Blomsterbørns børn/NBC)

Der var mange gode serier i 80’erne, men der er et par stykker, jeg husker som noget særligt – som havde en plads i min hverdag, hvor jeg kendte karaktererne rigtig godt, og som altid gjorde mig i godt humør. En af dem var Cosby & Co., som jo desværre ikke er populær mere. En anden var Blomsterbørns Børn. Blomsterbørns Børn var et skoleeksempel på den hjertevarme, amerikanske komedieserie. Den havde storfamilien i centrum, så der var nok børn til, at der altid var en, man kunne identificere sig med, og i mit tilfælde kunne jeg genkende hippieforældrene, som mindede lidt om mine egne. Sådan var vi nok mange, der havde det som børn i 80’erne, hvor vores forældre havde været teenagere i 60’erne og 70’erne.

Michael J. Fox

Blomsterbørns Børn handlede om Keaton-familien: Faren Steve, moren Elyse og børnene Alex, Mallory, Jennifer og Andrew. Alle var sjove, men Michael J. Fox var stjernegod i rollen som den konservative Alex, der tit var uenig med sine forældre. Når jeg tænker tilbage på serien, er det især ham, jeg husker – hans politiske konflikt med forældrene og af og til også med sine søskende var grundlag for stor komik. Det har Michael J. Fox i høj grad æren for: Han formåede med charme og komisk timing at gøre en teenager i jakkesæt og med dokumentmappe i hånden til et fænomen og et decideret teenageidol – 10 år før Brandon og Dylan gjorde det samme i læderjakker i Beverly Hills 90210.

Karakteren Alex P. Keaton skiller sig ud ved at være en ambitiøs og intelligent ung mand med klare karrieremål i en genre, hvor de fleste teenagere fremstilles som ligeglade og smådumme. Selvfølgelig er han overdrevet og karikeret, men han er aldrig latterlig som den lignende karakter Carlton i 90’ernes Fresh Prince of Bel Air. Og han får stadig mig til at grine – gammel kærlighed ruster aldrig. Serien gjorde Fox til en stjerne og banede vejen for hans filmgennembrud i Tilbage til Fremtiden-filmene. Noget tyder dog på, at han aldrig glemte sin tid i Blomsterbørns Børn. Hans senere serie Spin City er fyldt med referencer til Blomsterbørns Børn (fx spilles hans mor af samme skuespillerinde i begge serier), og da hans karakter flytter til Washington, nævner han en irriterende senator ved navn Alex P. Keaton, som også har sin gang i hovedstaden.

Kom sent til Danmark

Vi husker måske Blomsterbørns Børn fra 80’erne, men faktisk kom serien først til Danmark, efter den var afsluttet i USA. Det var nemlig TV2, der sendte serien, efter de var kommet til. TV2 så dagens lys i 1988, og Blomsterbørns Børn sendtes i USA fra 1982-1989. Så vi kom sent med på bølgen, men det var en tid, hvor Europa haltede lidt bagefter USA mht. forskellige trends, og jeg husker ikke, at serien på nogen måde føltes gammel, da TV2 blændede op for den. Det var selvfølgelig også en tid, hvor vi ikke havde lige så mange tv-serier at vælge imellem. Men det tager ikke noget fra Blomsterbørns Børn. Den står stadig som et lysende minde om en svunden tid, og den dag i dag er den stadig sjov. Det er lidt af en bedrift for en serie, der har over 30 år på bagen. Jeg håber, den snart kan streames – så binger jeg den!

Læs også: Kan du huske serien? Riget

Læs også: Kan du huske serien? Nord og Syd

Del artikel

Andre Serier | Nyheder