Serier | Nyheder

Kirsten Birgit vender tilbage med nyt program på TV 2 PLAY  

AfBuster Kristensen
14. oktober 2020
Foto: A&M Productions/ TV 2

Del artikel

TV 2 PLAY har fået ny seniorkorrespondent. Din værtinde, heltinde og veninde Kirsten Birgit Schøtz Kretz Hørsholm skal igen forsøge at ruske dannelse ind i danskerne.


https://imgix.vielskerserier.dk/2020/10/fad_kb-foran-kronborg.jpg
Foto: A&M Productions/ TV 2

Den hedengangne radiokanal, Radio24syv, havde både sit journalistiske fyrtårn og flagskib i Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm. Nu vender dronningen af dansk journalistik tilbage med sit store vid, knivskarpe analyser og endnu skarpere tunge, når hun til efteråret kan opleves på TV 2 PLAY. Her vil hun, med TV 2’s egne ord, dække ”indenrigslivsstilsstof”.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: 'Ulven kommer' afsnit 1 minder om ubehagelig dansk film

I sit helt eget kulturmagasin Fuld af Danmark vil Kirsten Birgit rejse det danske rige rundt og tage seerne på en dannelsesrejse. Hovedpersonen selv mener nemlig at dansk tv-kultur er reduceret til at fordummende programmer om amerikanske kendisser og voldelige eks-fodboldspillere.

Hun udtaler selv:

”Nu har der været rigeligt Kardashians og Nicki Bille på TV 2 PLAY, og jeg påtager mig med glæde at introducere ægte kvalitet, så dansk streaming ikke i al evighed skal bestå af ligegyldigheder.”

Kirsten Birgit og gennembruddet med ’Den Korte Radioavis’

Kirsten Birgit er, for de, der endnu ikke er stødt på hende i det danske medielandskab, en fiktiv karakter og er spillet af komiker og skuespiller, Frederik Cilius. Cilius er oprindeligt uddannet klarinettist men tonede i 2015 frem som Kirsten Birgit i radiosatireprogrammet Den Korte Radioavis sammen med makkeren Rasmus Bruun.

LÆS OGSÅ: Quiz: Hvor godt kender du Homer Simpson?

Den Korte Radioavis lukkede ned sammen med Radio24syv i efteråret 2019, da kanalens licens udløb, og siden har Bruun og Cilius holdt liv i kultfiguren Kirsten Birgit ved adskillige lejligheder. Det er blevet til nytårstaler, teaterstykker og senest radiopodcasten Den Korte CoronAvis, der kom i kølvandet på nedlukningen i foråret.

Nu vender Kirsten Birgit altså endnu engang tilbage og Fuld af Danmark får premiere d. 24. oktober på TV 2 PLAY.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Er 'South Park Pandemic Special' et vellykket særafsnit?

Del artikel

Læs mere omTV 2 Play

Andre Serier | Nyheder