Serier | Anmeldelser

Anmeldelse: 'Ulven kommer' afsnit 1 minder om ubehagelig dansk film

AfSilke Bennekow
14. oktober 2020
Foto: Ulven kommer/Michella Bredah/DR

Del artikel

Emnet i Ulven kommer er fortalt om før, men alligevel er seriens fortælling original.


https://imgix.vielskerserier.dk/2020/10/DR-0544492.jpg
Foto: Ulven kommer/Michella Bredah/DR

Denne anmeldelse er baseret på første episode af Ulven kommer.

DR’s nye serie Ulven kommer handler om socialrådgiveren Lars, der kaldes ud til en skole for at tage en snak med den 14-årige pige Holly. Hun har nemlig skrevet en temmelig ubehagelig stil, som indikerer, at der sker vold i hjemmet.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: 'Hvem vil voldtage Louise' er hudløst ærligt tv

Det er nu op til Lars at afgøre, om der er grund til at reagere, om der er hold i Hollys stil og i så fald, hvor meget de skal gribe ind. For Holly er jo også, som moren beskriver det, ”besværlig”, og lillebroren har ganske vist en brækket arm, men det var jo ikke stedfarens skyld. Men præcis, hvad der er op og ned i den historie, skal Lars nu forsøge at finde frem til. Og der går jo ikke røg af et bål uden en brand. Eller gør der?

Vi har set det før, men …


LÆS OGSÅ: 5 gode korte serier du kan nå at se i din efterårsferie

Første episode kan godt henlede tankerne på de to danske film Jagten og Anklaget, som fra hver sin side udspiller, hvad der sker, når man kommer under mistanke for overgreb mod børn. Alligevel er Ulven kommer original og lider ikke skade af, at emnet før er portrætteret. Jeg sidder med følelsen af, at det er en vigtig historie at fortælle for manuskriptforfatteren (Maja Jul Larsen), hvilket får mig til at rykke lidt længere frem i sædet.

Det ender nok ikke ligefrem godt


Pludselig bliver en familie revet i stykker, men præcis, hvad der ligger til grund for Hollys stil, ved vi ikke endnu. Jeg er overbevist om, at der ligger noget mere begravet i historien, end hvad vi i første omgang kan se, men præcis hvor Ulven kommer skal føre os hen, aner jeg ikke, og det er fedt og gyseligt!

Snigende ubehag


Skuespillet er eminent, og særligt Hollys (Flora Ofelia Hofmann Lindahls) præstation er mildest talt skræmmende god. En forskrækket ranglet teenager, som pludselig har udløst en lavine og bare sidder tilbage med kæmpestore bange øjne og en lille snøften. Og så er der noget ved Bjarne Henriksen som den garvede socialrådgiver Lars, som er fuldstændig perfekt castet.

LÆS OGSÅ: Norske ’Beforeigners’ får en sæson 2

Jeg sidder med fornemmelsen af, at Lars er den helt rigtige til at vurdere sagen og hjælpe familien. Og så alligevel. For med denne type historier, så har jeg lært, at man aldrig kan regne med nogen eller tro på noget, før handlingen er fuldstændig udspillet. En lille del af mig kan ikke lade være med at tænke – ”… men ser han rigtigt? Overreagerer han ikke lidt?”.

Men generelt er alle fra den utilpassede lillebror Theo, den paniske mor Dea til den sammenbidte stedfar, Simon, virkelig overbevisende i deres roller.

Det lover godt – og skidt


Ulven kommer

Der sker rigtig meget i første episode men på en meget stille måde, hvor man, trods ubehaget, tænker, at nu hvor Lars er her, så skal der nok komme styr på det hele. Men lur mig, om ikke jeg tager grundigt fejl.

Under alle omstændigheder sidder jeg i mit stille sind og er taknemmelig for, at jeg ikke har Lars’ job, men kun skal følge med i en fiktiv fortælling, som allerede har fået en krog i mig på godt og ondt.


Fakta om 'Ulven kommer'


Instruktør:
Manuskriptforfatter:
Medvirkende:
Antal afsnit:
Land:
Dansk premieredato:
Dansk streamingtjeneste:dr.dk

LÆS OGSÅ: Kuk-kuk i kysen: 3 serier du bare SKAL se i oktober

Del artikel

Andre Serier | Anmeldelser