Serier | Nyheder

Kom med til gallapremieren på Nikolaj Lie Kaas' nye komedieserie, ’Agent’

Af
Signe Bjørg Granberg
27. juni 2023
AGENT Gallapremiere
Hovedcastet i 'Agent' med seriens skaber Nikolaj Lie Kaas / Foto: Henrik Ohsten / TV 2

Del artikel

I går var der gallapremiere på TV 2-serien ’Agent’ med Esben Smed i hovedrollen, og et væld af kendte fra seriens mange cameoroller havde fundet vej til den røde løber.

Den helt store fotovæg var fundet frem, og den røde løber var rullet ud, da TV 2 i går aftes inviterede til gallapremiere på deres store nye komediesatsning, Agent, i biografen Imperial. Manden bag serien, Nikolaj Lie Kaas, er da heller ikke Hr. Hvem-som-helst i dansk showbusiness, og det var tydeligt blandt de mange fremmødte kendisser, at de nærer stor kærlighed til Lie Kaas, hans serieprojekt og ikke mindst hans humor.

”Jeg ville gerne lave en serie, der var sjov, for jeg synes, det er sjældent, at man griner højt af ting, man ser. Men jeg ville samtidig gerne lave en historie, der holdt i sig selv, hvis nu den skulle risikere ikke at blive morsom. Det er sjovt at skrive replikker, der er absurde, og skabe nogle vanvittige situationer,” sagde Nikolaj Lie Kaas, da Vi Elsker Serier mødte ham til gallapremieren på serien.

https://imgix.vielskerserier.dk/2023-06-27/foto_-henrik-ohsten_zentropa_tv-2-1.jpg
Nikolaj Lie Kaas, Esben Smed og Dar Salim på settet af 'Agent'
Foto: Henrik Ohsten / TV 2

En udfordring for Esben Smed

I Agent spiller Esben Smed den hårdtprøvede kendis-agent, Joe, og Lie Kaas har tidligere udtalt, at han altid har set et stort potentiale i filmbranchens originaler og historier. Samtidig er han fascineret af mennesker og karakterer, der ikke selv kan se de åbenlyst forkerte valg, de tager.

Netop komedieaspektet har været en spændende udfordring for seriens hovedrolleindehaver Esben Smed:

"Det har faktisk været lidt svært for mig at spille Joe, for det er jo ikke normalt det, jeg gør mig mest i – jeg har altid dramaroller. Så det har været ret fedt at udfordre mig selv, hvilket generelt har været det sjoveste ved at lave serien. Og så det at møde alle de fantastiske kolleger, jeg har – der har jo været virkelig mange med i denne her serie – har været fedt," sagde Esben Smed til Vi Elsker Seriers reporter.

https://imgix.vielskerserier.dk/2023-06-27/foto_-henrik-ohsten_zentropa_tv-2-2.jpg
Nikolaj Lie Kaas instruerer Esben Smed i 'Agent'
Foto: Henrik Ohsten / TV 2

Havde Esben Smed været agent i virkeligheden, ville han have pitchet sig selv ind til det tyske periodedrama, Babylon Berlin. Men den populære skuespiller erkender, at han faktisk ser langt færre serier, end han gerne ville:

”Jeg har travlt med at lave serier i stedet for at se dem – Undskyld, Vi Elsker Serier”, siger han med et smil, inden han iler ind til visningen af de første fire episoder af Agent.

Ros fra castet

AGENT Galla Premiere
Størstedelen af 'Agent'-castet på den røde løber
Foto: Henrik Ohsten / TV 2

Foruden Esben Smed medvirker bl.a. Julie Agnete Vang, Selma Sol ì Dali Pape, Mathilde Arcel og Ina-Miriam Rosenbaum. Vi fangede et par af dem på den røde løber, og de lægger ikke skjul på deres begejstring for at have medvirket i serien.

Julie Agnete Vang, der spiller Joes ekskone, Hannah, fortæller:

”Nikolaj er en fremragende iscenesætter, og han er god til at skabe god stemning på settet. Så rent arbejdsmæssigt har det været en fryd at gå på arbejde – også med Esben og søde Selma (der spiller Joes datter, Tallulah, red.), som jo er seriens stjerne.”

Mathilde Arcel, der har rollen som Joes loyale assistent, Line, supplerer:

”Det var rigtig, rigtig sjovt at arbejde på Agent. Hvis man kan mærke, at den er sjov at se, så er den i hvert fald mindst lige så sjov at lave. Det har virkelig været sjovt at arbejde med Nikolaj og Esben, og det har i det hele taget været et meget, meget sødt hold. Når man ved, hvor sjov Nikolaj er, så er det heldigt at få lov til at være i netop dét hver dag.”

Imponerende rolleliste

Det øvrige cast i Agent tæller en lang række kendte skuespillere og personligheder, der alle spiller sig selv i nye og spændende versioner. Blandt dem er Dar Salim, Sidse Babett Knudsen, Nikolaj Coster-Waldau, Lars Ranthe, Thomas Blachman, Magnus Millang, Ulrich Thomsen, Tomas Villum, Birthe Neumann, Rasmus Bjerg, Tobias Rahim, Nukâka Coster-Waldau, Melvin Kakooza, Gun-Britt Zeller, Lars Løkke Rasmussen og Helle Thorning-Schmidt.

Langt de fleste var mødt op på den røde løber for at fejre seriens premiere.

Agent får premiere den 2. juli på TV2 Play og den 9. juli på TV 2. Serien består af otte episoder.

Del artikel

Andre Serier | Nyheder