Serier | Nyheder

Lone Theils om filmatiseringen af 'Pigerne fra Englandsbåden': "Det er surrealistisk!"

Af
Carina Nørgaard Schou
19. december 2023
lone theils om pigerne fra englandsbåden på DR
Marie Sandø Jondal spiller hovedrollen som journalisten Nora Sand i 'Pigerne fra Englandsbåden' på DR / Foto: DR

Del artikel

'Pigerne fra Englandsbåden' på DR er baseret på første bog i serien om Nora Sand. Hør forfatter Lone Theils fortælle, hvordan det er at se sine karakterer vækket til live på skærmen.

22. december 2023 får krimiserien Pigerne fra Englandsbåden premiere på DRTV. Det er en filmatisering af journalist og forfatter Lone Theils' debutroman af samme navn fra 2015, som er den første af i alt seks bøger med journalisten Nora Sand i hovedrollen.

Serien har Marie Sandø Jondal i hovedrollen som journalisten Nora Sand og Jesper Hagelskær Paasch i rollen som politibetjenten Andreas.

Vi Elsker Seriers chefredaktør, Carina Nørgaard Schou, har talt med Lone Theils om filmatiseringen af Pigerne fra Englandsbåden. I interviewet fortæller Lone Theils om, hvordan hun fik inspirationen til historien, hvordan hun har arbejdet med at udvikle hovedkarakteren Nora Sand, og hvordan det har været at se sin krimi blive vækket til live på tv-skærmen.

"Det er surrealistisk. Det er fantastisk at se, at nu står det på DR's site, så nu tror jeg, det sker. Det er min bog, men tv-serien er jo også noget helt selvstændigt – i sig selv et værk – som ikke altid ligger helt op ad bogen, så for mig har det også været spændende at se," siger Lone Theils, som allerede har smugkigget på de otte afsnit af serien.

I interviewet afslører hun også helt eksklusivt for Vi Elsker Serier, at hun arbejder på en ny roman i Nora Sand-serien, som udkommer i løbet af 2024. Hør mere om den i interviewet herunder.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Læs mere omDRTVKrimi

Andre Serier | Nyheder

Mest læste