Serier | Nyheder

Lone Theils populære krimi om Nora Sand kommer nu som tv-serie på DRTV

Af
Signe Bjørg Granberg
1. december 2023
'Pigerne fra Englandsbåden'
Marie Sandø Jondal i hovedrollen som Nora Sand i serien, der er baseret på Lone Theils' krimi 'Pigerne fra Englandsbåden' / Foto: DR

Del artikel

Den nye dansk-norske krimiserie, 'Pigerne fra Englandsbåden', er baseret på første bog i serien om Nora Sand. Serien har bl.a. Marie Sandø Jondal på rollelisten.
'Pigerne fra Englandsbåden'
Den nye krimiserie 'Pigerne fra Englandsbåden' kan ses på DRTV fra 22. december
Foto: DR

Pigerne fra Englandsbåden (også kendt under titlen Fatal Crossing) følger journalisten, Nora Sand, der er blevet suspenderet fra sit job på en engelsk avis og derfor rejser hjem til Danmark fra London.

Hun har lovet sin redaktør at holde lav profil, men da hun får et tip om en gammel sag, kan hun ikke lade være med at undersøge, hvad der er på spil.

Sagen handler om to piger, der forsvandt sporløst fra færgen mellem Danmark og England i midten af 80'erne, og imens Nora efterforsker sagen, forsvinder endnu en ung kvinde.

I rollen som Nora Sand finder man Marie Sandø Jondal (Marco Effekten, Bedrag) og blandt de øvrige navne på rollelisten er Jesper Hagelskær Paasch (The Rain), Anna Stokholm (Sygeplejeskolen) Siir Tilif (Oxen) og Viktor Hjelmsø (Drenge).

Krimiserien er baseret på Lone Theils’ bestseller fra 2016, og det er de to serieskabere, Kristine Berg og Arne Berggren, der står bag.

Det er det norske produktionsselskab Shuuto Arctic, som har produceret serien i samarbejde med REinvent Studios.

Se alle 8 afsnit af Pigerne fra Englandsbåden fra 22. december på DRTV.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Andre Serier | Nyheder