Serier | Nyheder

Min top 4: LGBTQ+ serier du kan se under Pride Month

AfFreja Hertz Tefcke
24. juni 2019
(Foto: Please Like Me/Viaplay)

Del artikel

DET ER PRIDE! Farverigt, glædeligt og fyldt med støtte, lækkert tøj og mennesker, der nyder at være dem selv. Det er sådan en fest, men når vejret bliver skidt og man måske ikke kan komme ud og male byen regnbuefarvet, kan man jo sætte sig foran sit tv og streame nogle serier, der handler om LGBTQ+ livet og alt, hvad det indebærer.

Queer Eye (Netflix)

Hvis du savner extreme home makeover eller en serie, hvor folk finder deres bedste selv, så er Qeer Eye lige noget for dig! Serien, der er lidt et reality-program, er fyldt med mennesker, der fortjener at være den bedste version af dem selv – og her kommer The Fab Five ind i billedet! Bobby, der står for indretning, Karamo, der står for livsstil (og udstråler far-energi), Tan, der arbejder med tøjet, Antoni, der står for madlavning (og er glad for avokado) og Jonathan, der er hår og ansigt (og er GIF-værdig gennem alle afsnittene). De fem mænd hjælper kvinder og mænd med hvad de har brug for og får samtidigt bragt tårerne frem med livsråd, kærlighed og hele serien har en undertone af: Vi vil ikke ændre dig, du er fantastisk som du er, vi vil bare få dig til at se dit eget potentiale. Queer Eye er en serie, der er fantastisk til en regnfyldt dag – eller bare til at få dig til at smile, indtil du får ondt i kinderne.

Queer Eye sæson 1-3 kan ses på Netflix

Please like me (Netflix)

Please Like me er en australsk serie, der handler om Josh (Josh Thomas), der efter at han bliver droppet af sin kæreste, finder ud af, at han er bøsse – efter den bombe bliver smidt, flytter Josh tilbage til sin mor, der er selvmordstruet – han forsøger at finde ud af hvordan han skal fungere som et voksen menneske, som homoseksuel og samtidigt hvordan pokker han skal undgå drama og det, at være i centrum – så han håndterer tingene på sin egen, akavede måde.

Det er en skæv serie, der er fyldt med genkendelige problemer, der rammer homoseksuelle eller queer mennesker – det er en serie, der er fyldt med grin og hårde øjeblikke og en masse skæv, underlig og genkendelig humor!

Please like me sæson 1-4 kan ses på Netflix

The Fosters (Viaplay)

The Fosters er en serie om den moderne, homoseksuelle familie – vi følger de to kvinder, Stef (Teri Polo) og Lena (Sherri Saum), der har en sammenbragt familie af adoptivbørn. Det er en serie, der virkelig sætter fokus på hvordan familielivet er, og hvilke udfordringer der kan følge en, når man lever et liv som homoseksuel kvinde, der forsøger at bibeholde sin autoritet, en familie og ens generelle liv.

Serien er fyldt med familie-problemer, genkendelige udfordringer, humor og drama, som i den grad kaster et nyt lys på hvordan en moderne familie kan se ud – og så er det så fedt at se to kvinder, der har et så godt forhold til hinanden og deres familie!

The Fosters sæson 1-5 kan ses på Viaplay

Transparent (Viaplay)

Transparent er en speciel serie, der fortjener hver enkelt pris, den har vundet!

Vi følger Maura (Jeffrey Tambor), der springer ud som transseksuel efter hun er gået på pension – til blandede reaktioner fra hendes familie, ekskone og folk omkring hende. Der er andre LGBTQ+ narrativer, der sniger sig ind i historien (blandt andet en kvinde, der forlader sin mand for en kvinde, en anden kvinde der har en affære med en transseksuel mand), og Jeffrey Tambors rolle (og skuespil) tager helt klart fronten for serien.

Det er en forfriskende serie, der viser de udfordringer man kan støde på som transseksuel – især som en ældre transseksuel – i et nyt lys, helt åbent og sjovt.

Det er en spændende serie, og det er en oplevelse at følge Maura, mens hun forsøger at lære at være mere feminin og mens hun forsøger at redde trådene ud med sin familie.

Transparent sæson 1-4 kan ses på Viaplay

Læs også: Pride-måned på Netflix

Læs også: Aktuelle serier på Viaplay i juni

Del artikel

Andre Serier | Nyheder