Serier | Nyheder

Mine favoritter: Throwback-serier

AfFreja Hertz Tefcke
29. juni 2019
Mine favoritter: Throwback-serier
(Foto: Frasier/Viaplay)

Del artikel

Nogle gange glemmer man lidt, at der eksisterer serier fra før 2000, og dermed glemmer man også, hvor absolut fantastiske de er!

Der findes alt, fra drama til eventyr og næsten alle serierne holder endnu – selvom effekterne måske ikke gør.

Læs med her, hvis du vil gense nogle af de ældre serier og nyde dem endnu en gang!

Will and Grace (Viaplay)

Will og Grace er en af de serier, der kan ses igen og igen – historien om den skæve vennegruppe, der består af Will (Eric McCormack), Grace (Debra Messing), Jack (Sean Hayes) og Karen (Megan Mullally) er en konstant humør-bombe, en lille smule drama og en pokkers masse 90’er-tøj. Serien, der handler om Will, den lidt neurotiske, homoseksuelle advokat og hans bedste veninde, Grace, den lidt specielle indretningsdesigner, er tætpakket med genkendelige øjeblikke og en masse, man ikke nødvendigvis kan genkende, men alligevel giver en noget nostalgi – og selvfølgelig er det svært ikke at elske en serie som den vilde, voldsomme Jack er en del af!

Sæson 1-10 kan findes på Viaplay

Frasier (Viaplay)

Årh, Frasier. En af de serier, der gjorde min barndom hyggelig og gav mig en del af min sarkastiske humor. Fraiser handler om manden, der har givet navn til serien og hans arbejde som radio-terapeut (spillet af Kelsey Grammer) og hans familie – der er så meget tør humor, at man næsten ikke kan være i det. Serien er guldkorn på guldkorn, og så er der tweed-jakkesæt til den store guldmedalje.

Alle sæsoner kan ses på Viaplay

Venner (Netflix)

En klassiker, når det kommer til serier! Komedie-serien, der følger de 6 venner, der bor i New York og forsøger at få styr på deres liv, arbejde og dating, blev en kæmpe succes!

Alle karaktererne er genkendelige, sjove og skøre – om det så er Phoebe (Lisa Kudrow) der skriver sange om ildelugtende katte, Chandler (Matthew Perry) der laver dårlige jokes, Joey (Matt LeBlanc), der forsøger at blive en seriøs skuespiller, Rachel (Jennifer Aniston) der forsøger at finde ud af, hvordan man lever uden penge, Monica (Courteney Cox) der er neurotisk eller Ross (David Schwimmer) der skal giftes og skilles konstant, så er der altid et eller andet at grine af. Desuden kan man næsten ikke lade være med at spørge sine venner: Er du så en Rachel eller Monica?

Alle sæsoner af Venner kan ses på Netflix

Buffy the Vampire Slayer (Viaplay)

Buffy var en af de første serier med en kvindelig, sej og boss-bitch karakter i hovedrollen. Buffy (Sarah Michelle Gellar) er en helt almindelig high school-elev, bortset fra at hun en gang imellem bliver nødt til at redde sin skole, sine venner eller verden fra vampyrer og andre underlige væsner. Det gør hun mens hun ligner en, der lige er trådt ud af et 90’er-modemagasin, sammen med sine venner, Xander (Nicholas Brendon), Willow (Alyson Hannigan) og Giles (Anthony Head) – og så forsøger hun at balancere det at date, være en normal 17-årig, familielivet og lip-gloss, der sidder fast i håret, med livet som en vampyr-jæger. Det er både en sjov og dyb serie, og hvis man leder efter en kvindelig karakter, der bærer showet og ser godt ud, mens hun gør det, så er det Buffy, man skal se!

Se alle sæsoner af Buffy the Vampire Slayer på Viaplay

Twin Peaks (HBO Nordic)

En mystisk by, et mystisk mord og en FBI-agent, der er besluttet på at løse mysteriet. Det er i bund og grund, hvad Twin Peaks handler om – med et par twists undervejs. Det er en bizar serie, hvor vores kære FBI-agent, Dale (Kyle MacLachlan) bliver kaldt til byen Twin Peaks, da et lig af en ung pige skyller op på stranden – han skal undersøge de mystiske omstændigheder, der ledte til hendes død, men opdager et spind af mysterier, der ultimativt leder ham dybere og dybere ind i det omgivende skovområde – og hans egen sjæl. Det er en serie, der næsten ikke kan forklares, men i den grad skal nydes!

Sæson 1 og 2 af Twin Peaks kan ses på HBO Nordic

The X-files (Viaplay)

To FBI-agenter, Mulder (David Duchovny) og Scully (Gillian Anderson), arbejder i en hemmelig afdeling af FBI, der bliver kaldt The X-files – de undersøger sager, hvor det måske ikke er mennesker, der har gjort skade, men noget fra det ydre rum. De er to modsætninger, når det kommer til at finde svar, fordi Mulder tror stærkt på det overnaturlige, mens Scully arbejder ud fra et videnskabeligt synspunkt. Der er mange afsnit, mange aliens, mange underlige, skæve og skræmmende eksistenser, som i den grad fortjener at blive genset!

Alle sæsoner af The X-files kan ses på Viaplay

Seinfeld (Viaplay)

Jerry Seinfeld er hovedrollen i serien, der handler om ham selv! Præmissen handler om Jerry og hans venner, mens de forsøger at få hverdagslivet til at være sjovt og spændende og vi får en masse genkendelige og underlige scenarier stillet op – blandt andet en subway, der bryder ned – og hvordan vennerne klarer sig igennem det. Det er quirky komedie med en masse tåkrummende humor, og det er pokkers sjovt!

Alle sæsoner af Seinfeld kan findes på Viaplay

Full House (Netflix)

Det er nostalgi for alle pengene, når man sætter Full House på! Vi følger den store familie, der består af Jesse (John Stamos), Joey (Dave Coulier), D.J (Candance Cameron Bure), Stephanie (Jodie Sweetin), Michelle (Mary-Kate/Ashley Olsen) og familiens overhoved, Danny (Bob Saget), mens de får familielivet til at fungere midt i 80’erne, efter at Dannys kone (og børnenes mor) er blevet slået ihjel af en fuld bilist. Det er en hjertevarm og glad serie, men den har også en masse dybde at kunne tilbyde – sammen med en ung (og må jeg sige, lækker) John Stamos, der fungerer som den sjove onkel.

Og hvis du ikke heeelt kan få nok, kan du jo efterfølgende se den nye, genoplivede version, Fuller House, som følger de to ældste børn i klanen!

Alle sæsoner af Full House (og Fuller House) kan findes på Netflix

Læs også: Aktuelle serier på HBO Nordic - sommeren 2019

Læs også: Aktuelle serier på Viaplay i juli

Del artikel

Andre Serier | Nyheder