Serier | Nyheder

Ny TV 2-serie: Her er de medvirkende i 'Dag & nat' af Lone Scherfig

AfTrine Jerichau Roslev
18. maj 2022
Sofie Gråbøl i 'Dag & Nat'
Foto: TV 2

Del artikel

Skuespillere fra de mest kendte danske serier står på listen over medvirkende i Lone Scherfigs nye dramaserie.

I mange år var skuespillerne Sidse Babett-Knudsen (Borgen, Westworld) og Sofie Gråbøl (The Undoing, Forbrydelsen) synonym med danske serier – også i udlandet. De har tilsammen vundet over 25 priser for deres arbejde i film og serier, og det ser ikke ud til, at festen stopper lige foreløbigt.

For Sofie Gråbøl fortsætter festen med TV 2's nye dramaserie Dag & nat (afhængigt af hvor god serien er, naturligvis) om arbejdslivet på en af Danmarks travleste fødeafdelinger, men hun er ikke det eneste solide danske skuespilnavn i serien. Vurder selv:

Marijana Jankovic, som vi bl.a. kender fra DR-serien Fred til lands og TV 2-serien Norskov, Charlotte Munk, som de fleste danskere kender som Anna Pihl i serien af samme navn, Sara Hjort Ditlevsen, som har slået sit navn fast i skolekomedien Rita og Per Flys Forestillinger, Mette Horn fra Badehotellet-parrets Lykke, Birthe Neumann, som vi netop kender fra serien om Andersens Badehotel og desuden fra Edderkoppen, Afshin Firouzi, som medvirkede i en af de seneste DR-succeser, serien Fredløs, samt Adam Brix fra søndagsdramaet Når støvet har lagt sig.

Derudover medvirker Patrick A. Hansen (Try Hard), Pål Sverre Hagen (Exit), Mattias Nordkvist (Familien Löwander), Lisa Loven Kongsli, Lisa Carlehed (Udvandrerne) og Nicolai Jørgensen (The Viking – Narkokongens fald).

Som seriens episodeinstruktør og manuskriptforfatter står endnu et velkendt navn; Lone Scherfig. Blandt hendes mest kendte film er de internationalt anerkendte Wilbur begår selvmord og Italiensk for begyndere.

Dag & nat består af otte afsnit og får premiere 22. maj på TV 2 PLAY.

Del artikel

Læs mere omTV 2 PlayDrama

Andre Serier | Nyheder