Serier | Nyheder

Pilou Asbæk fik tilbudt en rolle i Star Wars … men takkede nej!

Af Mariah Leitisstein
25. april 2023
Pilot Asbæk Star Wars
Store Hollywood-produktioner er ikke noget nyt for danske Pilou Asbæk / Foto: Angela Weiss / AFP / Ritzau Scanpix

Del artikel

Skuespiller Pilou Asbæk blev tilbudt en vild rolle, men besluttede sig for at sige nej.

Han har allerede spillet med i flere store Hollywood-film og -serier.

Derfor er den 41-årige Pilou Asbæk da heller ikke bange for at sige pænt nej tak, hvis en af verdens mest ikoniske franchies byder sig.

Det kunne Pilou Asbæk forleden afsløre i forbindelse med en visning af den nye Super Mario-film, som Asbæk har lagt dansk stemme til.

- Det mest sindssyge, jeg har gjort, inden for det sidste 1,5 år, det er, at jeg blev spurgt, om jeg ville lave Star Wars, meddelte Pilou Asbæk til det store biografpublikum, der med det samme brød ud i vild jubel. Det skriver Pixel.tv.

Og hvem ville ikke have gjort det, for i et splitsekund var hele salen sikker på, at den forhenværende Borgen-stjerne nu snart skulle svinge lyssværd til højre og venstre. Men sådan blev det ikke.

- Så sagde jeg nej.

- Jeg savnede min familie for meget, og jeg havde været i USA på det tidspunkt i tre måneder.

Pilot Asbæk STAR WARS
Pilou Asbæk har tidligere spillet rollen som Euron Greyjoy i sæson 6-8 af 'Game of Thrones'
Foto: HBO Max

Fortryder

Havde Asbæk takket ja til rollen, så havde det betydet, at han ville have medvirket i den anmelderroste serie Andor, der havde premiere på Disney+ i september 2022.

Han fortæller dog ikke noget om, hvilken rolle han oprindeligt blev tilbudt, men han indrømmer gerne, at det måske ikke var det helt rigtige projekt at sige nej til.

- Det fortryder jeg måske en lille smule nu, men sådan er det jo.

Er optimistisk

Tidligere i år kom det frem, at seriesatsningen Invitation to a Bonfire, som Asbæk havde fået hovedrollen i, alligevel ikke ville blive til noget - også selvom næsten hele serien allerede er indspillet.

Selvom serien, der er løst baseret på virkelighedens forfatter Vladimir Nabokov, ikke får premiere på AMC, så er Pilou Asbæk stadig håbefuld.

- Jeg er nu ganske optimistisk på seriens vegne og dens videre liv. Ved der er en god hype omkring den, så forhåbentligt får den et sundt liv på en anden tjeneste, der kan følge den til dørs, som jeg så absolut føler, den fortjener. Ved også, det er målet for AMC, og hvad de giver udtryk for, lød det dengang fra Pilou Asbæk til SE og HØR.

Pilou Asbæk kan snart opleves i Hollywood-braget Aquaman and the Lost Kingdom, vampyrdramaet Salem's Lot og Anders Walter-projektet Befrielsen.

Denne artikel blev først bragt i Se og Hør. Dette er en redigeret version.

Del artikel

Andre Serier | Nyheder