Serier | Nyheder

Spørgsmål, vi stadig har til Game of Thrones (der sikkert aldrig bliver besvaret)

AfFreja Hertz Tefcke
24. maj 2019
Spørgsmål, vi stadig har til Game of Thrones (der sikkert aldrig bliver besvaret)
(Foto: Game of Thrones/HBO)

Del artikel

Det var det 8. år med intense plottwists, vilde historier og masser af gætværk, og nu er det slut.

Om man kunne lide det sidste afsnit (eller hele sidste sæson) eller ej, så er der to ting, der er sikre: 1, det er altså slut, og vi skal ikke se vores ynglingskarakter igen, og 2, der er masser af spørgsmål, der ikke er blevet besvaret, nu hvor det hele er slut.

Jeg har ikke tænkte mig at kigge på plotlines, men nærmere små ting, spørgsmål og andet, vi stadig ikke ved noget om – så læs forsigtigt, hvis du ikke har set den sidste sæson, fordi der er SPOILERS over alt!

Hvordan tændte Tyrion hans fakkel?

Han gik igennem en ødelagt bygning, stødte på et HELT LOFT der var faldet ned, og formåede alligevel at tænde en fakkel. Havde han en lighter? Tændstikker? Jeg er forvirret.

Hvor er Drogon på vej hen?

Han er den sidste, nulevende (hvad vi ved af) drage, og han flyver bare væk! Sam fortæller i en kort bemærkning, at han flyver mod øst, men hvad betyder det? Tager han tilbage til Essos, hvor han blev udklækket? Vil han brænde flere byer ned, på vegne af sin mor? Tager han bare hendes lig ud over vandet og flyver rundt, indtil han også dør?

Speaking of... hvordan vidste Grey Worm at Jon havde slået Dany ihjel?

Drogon fløj jo med hende og med mordvåbnet, så det eneste, der var tilbage var en lille blodplet, som Jon kunne have forklaret sig ud af – helt ærligt, han kunne have sagt, at Dany bare havde lyst til en lille flyvetur, og så havde der ikke været nogle problemer. Desuden forstår jeg heller ikke, hvorfor Greyworm ikke slog Jon ihjel med det samme, siden han var så tro mod sin dronning – det virker ret modstridende, at Greyworm vælger at tage Jon til fange. Har Jon bare fortalt det hele i detaljer, ligeså snart han så Greyworm?

Hvad er pointen med The Night’s Watch?

Ja, ja, Jon Snow kom full circle med sin ankomst til the night’s watch igen, men helt ærligt, hvad er pointen med dem? Der er ikke nogen White Walkers længere, og wildings er allierede, og det virker faktisk bare en smule underligt, at det stadig eksisterer. Desuden er der et følgespørgsmål: Hvor pokker er Jon på vej hen i de sidste sekunder af serien? Har han besluttet at leve med det frie folk, og forlader hans post? Leder han dem til grønnere græsgange? Jeg har brug for mere information!

Hvordan blev Cersei og Jaime’s hoveder ikke fuldstændig kvast?

De lå under et ton af nedfaldent loft og væg. De holdt stadig om hinanden og havde kun en smule blod i mundvigen. Nu er jeg aldrig blevet mast levende under et slot, men jeg har en teori om, at man ikke ligner en voksdukke bagefter, og man er da slet ikke pæn nok til at kunne blive identificeret!

Hvad blev der er Aryas hest?

Jeg var overbevist om, at den hest havde en betydning. Der var lange, slo-mo shots af den, af hende, der gik hen til den i afsnit 5, men vi ser ikke mere til den? Jeg troede, at den ville have betydning, men næ, nej, det var bare for syns skyld, eller hvad?

Hvilken stakkels unsullied skulle skære et segl ned og hænge det op?

Jeg har meget ondt af den eller dem, der skulle skære et segl ned fra et skib, slæbe det fra skibet til en smadret by, hænge det op på en smadret væg og alt sammen inden Daenerys kom derhen!
Det kunne selvfølgelig være noget, der var lavet på forhånd, men helt ærligt, havde de det så bare liggende i en båd, til når de vandt? Det ville stadig være et helvede at få derop…

Hvor kom hæren fra!?

Undskyld mig, men efter Winterfell virkede det til, at der kun var en håndfuld unsullied og Dothraki-krigere tilbage. De må have glemt, at de var døde, fordi det er jo en massiv hær, der står og hører Daenerys’ tale! Der er SÅ MANGE! Selv Cersei siger, at deres hær er blevet mindsket til et punkt, hvor hun var optimistisk i forhold til at vinde (indtil hun så en drage smadre hele Kings Landing) – hvor kom de fra!?

Hvem var Azor Ahai?

Det er et længere spørgsmål, men et, vi aldrig fik forløsning på! Prinsen der blev lovet – Azor Ahai – har været en prominent profeti siden sæson 2, hvor Melisandre fortalte om Azor og profetien, der følger og der har været endeløse teorier og diskussioner om det.

Jon passer umiddelbart fint ind i den, men vi ved også, at figuren er en kønsneutral frelser, der blev sendt af The Lord of Light – hvorfor var den profeti så vigtig, når der ikke er sket mere?!

Får vi nogensinde slutningen på Tyrions joke?

Den irriterende, bordel-joke, som Tyrion nu for tredje gang ikke har fået lov til at afslutte. I de allersidste sekunder, inden der bliver klippet til Stark-børnene, når han at sige: Jeg tog engang et æsel og en bikage ind på et bordel…”. Hvad betyder det!? Hvad er joken!? 3 gange har vi ventet på at høre den, men vi har ikke fået lov!!

Del artikel

Andre Serier | Nyheder