Serier | Nyheder

Thriller-bestselleren 'Damaskus' laves til en tv-serie

AfDaniel Lindekilde Engberg
4. april 2022
Foto: Damaskus/Politikens Forlag

Del artikel

Spændingsromanen 'Damaskus' af Iben Albinus skal laves til en TV-serie, og det er forfatteren selv der skriver manuskriptet.


Damaskus

I Damaskus udstationeres danske Sigrid i Syriens hovedstad Damaskus af en telegigant for at styrke den demokratiske bølge i landet. Året er 2011 og det arabiske forår kører for fuldt blus. Da det syriske regime tager flere og flere voldlige midler i brug, siger Sigrid ja til en opgave for den danske efterretningstjeneste.

Sigrid støder på sin gamle ungdomsveninde Reem i Syrien. Efter en noget dramatisk begivenhed skilte dem ad i København for alle de år siden er de nu sammen igen, men på hver sin side af konflikten. Reem leder nemlig et sikkerhedsfirma der har tætte bånd til det syriske regime.

Forfatteren af bogen skriver også serien.


”Scanbox er for mig indbegrebet af et selskab, der formår at kombinere kunstnerisk kvalitet og et stærkt indhold med underholdning for alle, og det passer rigtigt godt til Damaskus og mig. Scanbox drives af nogle vildt dygtige og ambitiøse mennesker, som jeg glæder mig meget til at udvikle Damaskus som TV-serie med” fortæller Iben Albinus.

Del artikel

Andre Serier | Nyheder