Serier | Nyheder

Viaplay følger Netflix og TV 2: vil ikke længere producere dansk indhold

AfDaniel Lindekilde Engberg
7. juni 2022
Foto: Viaplay

Del artikel

Først var det TV 2, så Netflix og nu vil Viaplay heller ikke producere dansk fiktionsserier og film grundet ny aftale.


meldte Netflix ud

Nu melder Viaplay også ud, i et åbent brev til Create Denmark og Producentforeningen, at de heller ikke agter at påtage sig flere danske produktioner, når det kommer til fiktions indhold.

Vil have mere end de bidrager med


"Aftalen er blevet beskrevet som værende bygget på en ”succesbaseret model”, men efter nærmere undersøgelse er det tydeligt, at modellen bygger på streamingtjenestens overordnede og samlede abonnements-succes og ikke den individuelle series succes. Vi mener, det bør være omvendt, så det er i overensstemmelse med den tilgang, der er bredt accepteret internationalt. Hvis en serie er en succes, modsvares dette af et øget vederlag og omvendt." skriver Viaplays Chief Content Officer Filippa Wallestam.

Altså siger Viaplay, at de danske filmarbejdere vil have en del af hele streamingtjenestens fortjeneste, og ikke bare den del af fortjenesten som deres indhold bidrager med.

Viaplay rækker hånden ud til Create Denmark og Producentforeningen for at se om der kan findes en løsning som alle kan være tilfredse med. På den korte bane vil Viaplay evaluere nuværende produktioner. Viaplay vil invitere Create Denmark og Producentforeningen til at se på om en færdiggørelse af de nuværende danske produktioner er ladsiggørlig

LÆS OGSÅ: Anders W. Berthelsen vender tilbage i ny sæson af den populære TV 2-serie 'DNA'

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: 'Blade Runner: Black Lotus' gør noget rigtigt, men …

LÆS OGSÅ: Nye danske serier: Her er de danske serier vi kan se frem til resten af 2022 på DRTV

Del artikel

Læs mere omViaplay

Andre Serier | Nyheder