Serier | Guides

Nye danske serier: Her er de danske TV-serier vi kan se frem til resten af 2022 på DRTV

AfJosepha Pultz
30. maj 2022
'Carmen Curlers'
Foto: DRTV

Del artikel

2022 er godt år, hvis du er til danske TV-serier. Her er de danske TV-serier, du kan glæde dig til på DRTV

Salsa

Fra serien 'Salsa' på DRTV
Foto: DRTV

Premiere: 3. juni 2022

Skaberen bag Salsa er Jonas Risvig (Ingen siger farvel men alle forsvinder og Centrum).

Salsa handler om søstrene Victoria og Uma. Pigerne er i den alder, hvor de er ved at træde ind i de voksnes rækker, men stadig er teenagere. Serien tager fat i ungdommen, og kommer ind på seksualitet, etik og dilemmaer mellem gymnasieelever. En norsk sex-app, der er meget populær blandt danske unge, har også vækket en interesse hos den ene søster, mens den anden søster synes det er etisk forkert og er dybt imod konceptet.

Salsa kommer tæt på alt mellem sex og venskaber i ungdommen og kan streames på DRTV.

Carmen Curlers

Morten Hee Andersen som Axel Byvang i serien 'Carmen Curlers' på DRTV
Foto: DRTV

Premiere: Oktober 2022

Carmen Curlers er, hvilket ligger eksplicit i sætningen, stærkt inspireret af fortællingen om Carmen Curlers oprindelse og det erhverseventyr, som den virkelige grundlægger, Arne Bybjerg, var ude på.

I serien hedder grundlæggeren Axel (Morten Hee Andersen), og sammen med Birthe (Maria Rossing) driver de Carmen Curlers, der startede som en lille forretning og endte som en kæmpe fabrik. Denne tid var banebrydende for mange kvinder, der gik fra at være husmødre til at være en del af stort og succesfuldt firma.

Carmen Curlers byder på mange store navne som Rosalinde Mynster (Badehotellet), Lars Ranthe (Kastanjemanden), Fanny Bornedal (Equinox) og mange flere på rollelisten. Serien har premiere til oktober og kan da streames på DRTV.

Orkesteret

Premiere: 1. juli 2022

Efter meget skubben frem og tilbage, har DR endelig en dato for, hvornår Orkesteret ruller over skærmen. Serien er skabt af Adam Price og har satirikerne Frederik Cilius og Rasmus Bruun i hovedrollerne.

Både Bruun og Cilius har flere forskellige erfaringer på CV’et, men begge er nok allermest kendt fra Den Korte Radioavis.

Orkesteret er en komedieserie om en andenklarinettist (Frederik Cilius) og livet i et orkester. Orkesteret får en ny souschef (Rasmus Bruun) og bliver udsat for alle mulige forfærdelige ting. Emner som MeToo, den grove tone og sexchikane bliver taget op.

Julehjertets hemmelighed

Premiere: December 2022

DR har lavet mange af vores go-to-julekalendere gennem årene. I år udkommer endnu én.

Julehjertets hemmelighed bliver årets DR-julekalender og tager os med til et sted i en anden tid. Julehjertets hemmelighed er nemlig en historisk fortælling, der foregår i 1850. Her bor hovedpersonen karen på næsten 13 år, og hendes bedste ven er en nisse ved navn Rumle. Hendes alder betyder, at hun snart skal ud at tjene som stuepige på en nærliggende gård, men hendes 13 år betyder også, at det så er slut med at kunne se Rumle.

Det vil hverken Karen eller Rumle tillade, og de kender en måde, hvor de kan blive ved med at være venner for evigt. Dette resulterer dog i mystik, farer og ulykker på gården, som Karen bliver nødt til at rette op på igen.

Guru 2

Simon Kvamm og Frederik Cilius i serien 'Guru' sæson 1
Foto: DR

Premiere: ?

Også Guru står klar med en ny sæson senere i år. Det bekræfter hovedrollen Simon Kvamm.

Komediedramaet handler om Andreas Mertz, en life-coach, der rejser hjem til sin barndomsby, Silkeborg, for at præsentere borgerne for sine teknikker og erfaringer.

Der er ikke meget nyt om den nye sæson, udover at Andreas Mertz skifter navn til Anders Mertz, og at de begynder på optagelserne senere på året – så vi krydser fingre for, at vi når at se mere til Kvamm og Mertz i år.

Hooligan 2

Premiere: ?

En sæson 2 af Hooligan er også på programmet. I første sæson ramlede alt for den unge Mads, da hans fodboldspillerdrøm bliver sprunget til atomer på grund af en skade.

Mads begynder at gå nye græsgange og bliver gode venner med Lasse. Lasse er en lokal fodboldhooligan, og præsenterer Mads for det barske miljø, han selv befinder sig i. Mads fascineres af det hårde og voldelige hooliganmiljø og beslutter sig for at gøre, hvad der skal til for at være med. Det er nemlig ikke så lige til at komme ind i varmen.

Men hvad den nye sæson handler om er endnu uvist, ligesom datoen er. Men det, vi ved er, at den kommer i løbet af 2022, og at den kan streames på DRTV.

Del artikel

Læs mere omDRTV