Serier | Nyheder

Vold, mysterier og verdens bedste serie

AfJonas
13. marts 2019
the keepers serie

Del artikel

Disse fantastiske, grufulde serier har ét fællestræk, som åbenbart gør dem værd at se. Læs anbefalingerne og find ud af, hvad de har til fælles her!
https://imgix.vielskerserier.dk/2018/11/The-Wire.jpg
Foto: The Wire / HBO Nordic

Nogle gange går der lidt tid før man kan se de mønstre, man bevæger sig i. Erkendelse kræver afstand, både i livets store spørgsmål, men åbenbart også når det kommer til tv-serier. Det gik i hvert fald lige pludselig op for mig, at der var en fællesnævner ved tre af de serier, jeg har været dybt fascineret af det seneste år, som jeg ikke umiddelbart havde tænkt over. Lad mig anbefale serierne, og så kan den skarpe læser måske selv gætte, hvad de har til fælles.

https://imgix.vielskerserier.dk/2018/10/Billede-5-keepers.jpg
(Foto: The Keepers/Netflix)

The Keepers

I foråret 2018 faldt jeg - nærmest ved et tilfælde - over true crime-serien The KeepersNetflix. Men tilfælde blev til besættelse, for både min kone og jeg i øvrigt, for serien nærmest suger én ind og man drages konstant til at se et afsnit mere... og et til.

Serien handler som udgangspunkt om det mystiske og til dags dato uopklarede mord på nonnen Cathy Cesnik, men ret hurtigt udrulles et mysterium, der involverer seksuelt misbrug, nepotisme og trusler. The Keepers er ikke for sarte sjæle, og enkelte af interviewsekvenserne kan jeg - uden at blinke - betegne som noget af det mest rystende tv, jeg nogensinde har set.

Læs også: Anmeldelse af The Keepers

https://imgix.vielskerserier.dk/2019/02/unnamed-9.jpg
(Foto: The Case against Adnan Syed/HBO Nordic)

The Case Against Adnan Syed

Indrømmet! Mit grundlag for at anbefale The Case Against Adnan er en anelse spinkelt. Der er nemlig indtil videre kun et enkelt ud af fire afsnit tilgængeligt for danske seere. Når jeg stadig tillader mig at gøre dette, er det fordi jeg kender sagen den omhandler - mordet på Hae Min Lee - fra podcasts som Serial og Mørkeland.

I bedste Making a Murderer-stil handler serien om en ung kvinde, der myrders, og en mand (hendes eks-kæreste, der dømmes for mordet og sidder i fængsel i en laaang årrække (han sidder stadig). Det viser sig dog, at der er store huller og fejl i de vidneforklaringer, der fældede den dømte, Adnan Syed. Serien taler til vores indre detektiv, da der er rig mulighed for selv at komme med teorier, og måske pege på en anden gerningsmand end Syed. Kom igang!

Se trailer til serien her:

Du kan se The Case Against Adnan SyedHBO Nordic.

https://imgix.vielskerserier.dk/2018/08/HBO2.jpg
(Foto: The Wire/HBO)

I anden halvdel af sidste år begyndte jeg at gense David Simons The Wire. Jeg huskede den som god, men havde helt glemt hvor fed serien virkelig er. Jeg blev med det samme fanget af indledende sæson, og havde faktisk én dag, hvor jeg så The Wire i tolv timer. En fed oplevelse, men også næsten rystende qua Simons grundige stil, der både fascinerer, men også kræver sin del af tålmodighed. Efter endt gensyn er jeg ikke i tvivl om, hvorfor folk har kaldt serien for verdens bedste nogensinde, og har du som seriefan endnu ikke set The Wire, må og skal du give dig selv dén oplevelse.

Læs også: 5 kriminalserier jeg elsker at binge

Det er åbenlyst, at The Keepers, The Case Against Adnan Syed og The Wire alle tre handler om kriminelle gerninger. Hvad der dog gik op for mig var, at dramaet (fiktivt som reelt) i dem alle udspiller sig i Baltimore eller denne bys nære omegn. Det er ofte serierne fra New York eller Los Angeles der hiver de store overskrifter, men Baltimore er altså også en serie-by. At baggrunden for dette så - formentlig til stor fortrydelse for byens beboere - sandsynligvis er en ekstremt høj 'crime rate' tegner naturligvis et lidt dystert billede. Men det ændrer ikke på det faktum, at der produceres serier i og om Baltimore af ekstremt høj kvalitet. Nyd dem!

Læs også: Aktuelle serier på HBO Nordic

Læs også: Aktuelle serier på Viaplay

Del artikel

Andre Serier | Nyheder