TV | Nyheder

Blev det en forræder eller en loyal, der løb med sejren i 'Forræder'?

Af
Signe Bjørg Granberg
31. maj 2024
'Forræder' på TV 2
Den nye sæson af 'Forræder' har trukket massevis af seere til TV 2 fredag efter fredag / Foto: Blu / TV 2

Del artikel

Danskerne har med liv og sjæl fulgt med i anden sæson af TV 2's 'Forræder' de seneste uger, og nu har programmet nået sin afslutning på både underholdende og overraskende vis. Vi gør status efter finaleepisoden.

Obs! Artiklen indeholder spoilers for ottende og sidste afsnit af Forræder, så læs med på eget ansvar!

Finaleepisoden af Forræder er nu løbet over skærmen, og vi kan ærlig talt ikke få armene ned. Sikke en underholdende og uforudsigelig sæson, det har været, helt til allersidste minut.

Men lad os lige starte fra begyndelsen af finalen. Hvem valgte Heino at myrde som den allersidste?

Vi tænkte jo, som vi bemærkede i sidste uge, at det lå til højrebenet at gå efter Melissa, men Heino må have været overbevist om, at Birgit ville fælde ham, så valget faldt på hende. Til alles overraskelse – ikke mindst Melissas.

Stemningen ved morgenmaden er egentlig meget god, og det er måske fordi, at alle ved, at de er i finalen og ikke kan ryge ud, inden det går løs ved det runde bord. Eller kan de?

Hurtigt efter morgenmaden begynder konspirationsteorierne, og endnu en gang beviser spillets dronning, Melissa, at hun har fat i den lange ende.

Bjarne, derimod, er splittet og har svært ved at slippe tvillingerne som mistænkte, men Melissa gør, hvad hun kan, for at få ham overbevist om, at han skal stemme på Heino. Og Heino har endnu ikke fornemmet Melissa-faren lure om hjørnet!

'Forræder' sæson 2
En af de taktisk klogeste spillere i denne sæson af 'Forræder' har været Melissa, der har ramt rigtigt med flere teorier undervejs
Foto: Lotta Lemche / TV 2

Dagens udfordring handler om at huske, hvem af de tidligere udstemte loyale, der har sagt hvad, for derigennem at vinde sølvbarrer. Det vil sige, at det mest af alt er tidsfordriv inden aftenens runde bord.

Dog er der en lille finte til sidst i udfordringen, hvor alle skal svare på ét spørgsmål, der kan afsløre noget om deres position i spillet. Og her bliver specielt Emil i tvivl om, hvad han egentlig skal tænke om det hele. Det udnytter Melissa, som straks forsøger at vinde Emil over på sin side – og endnu en gang må man bøje sig i støvet for den kløgtige influencer.

Forræder på TV2
Emil T. vakler gevaldigt i finaleepisoden, men ender med at lytte til Melissa frem for Heino
Foto: Lotta Lemche / TV 2

Herefter når vi endelig til det runde bord, og det bliver én lang, frydefuld oplevelse, der starter med, at Melissa tager ordet og fremlægger sin teori om Heino.

Det gør den gode Heino en lille smule desperat, og derfor prøver han at skabe forvirring og ikke blot mistænke Bjarne, men også Emil. Det lykkes dog ikke, og de loyale får endelig skovlen under den intelligente forræder.

"Forskellen på dem og mig er, at de har ret, og jeg har mundlort", som Heino tørt bemærker, og ud ryger spillets ubetinget sjoveste – og måske også dygtigste – spiller.

'Forræder'
Heino Hansen har været en gave som forræder i programmet og blev først afsløret i sidste øjeblik
Foto: Blu / TV 2

Men kort er fryden over at have fået ram på Heino, for i bund og grund ved de tilbageværende deltagere ikke, om der er flere forrædere tilbage. Derfor skal de nu bestemme sig for enten at stoppe spillet eller fortsætte – og de skal være 100 % enige.

Det er et finurligt greb fra produktionens side, for det puster til den tvivl, som deltagerne potentielt set stadig sidder med. Som seer ved man, at der ikke er flere forrædere ved bordet, men tvivlen nager dem så meget, at de bestemmer sig for at fortsætte, og således får de også smidt stakkels Bjarne ud.

Forræder på TV2
Bjarne Henriksen snublede på målstregen, selv om han var loyal
Foto: Blu / TV 2

Som en sidste krølle på halen skal de tre tilbageværende spillere, Melissa og tvillingparret Emil og Mikkel, nu afsløre, om de er loyale eller forrædere, og det er altså godt tv, at man – til trods for at man ved, at de alle er loyale – stadig kan man sidde som seer og være helt nervøs på spillernes vegne, inden forløsningen kommer, og de alle tre kan sige, at de er loyale. Spillet er slut, og de loyale har vundet!

Hurra og tillykke til de tre vindere og ikke mindst til TV 2 med endnu en vellykket sæson af Forræder!

Alle afsnit af Forræder kan ses på TV 2 Play.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Læs mere omTV 2TV 2 PlayDansk

Andre TV | Nyheder

Mest læste