Serier | Guides

De 10 bedste krimiserier på TV 2 Play

Af
Signe Bjørg Granberg
24. april 2024
'Alfa'
Ari Alexander, Andreas Jessen og Besir Zeciri er blandt det stjernespækkede cast i TV 2-serien 'Alfa' / Foto: Emilia Staugaard/TV 2

Del artikel

Med en kombination af TV 2's egne danske krimiserier krydret med en række stærke nordiske og engelske krimiserier fra CMore, byder TV 2 Play på et solidt katalog inden for danskernes yndlingsgenre.

1. Efterforskningen
2. Alfa
3. Oxen
4. Hvide Sande
5. Fargo
6. Sommerdahl
7. Mord i Skærgården
8. Hamilton
9. Gangs of London
10. Maria Wern

Alle serierne kan ses på TV 2 Play.

Efterforskningen

Efterforskningen er skabt af Tobias Lindholm og behandler den famøse ”ubådssag”. Men i stedet for en sensationalistisk tilgang til sagen har Lindholm valgt at fokusere på opklaringsarbejdet, og det klæder true-crime-genren umanerligt godt.

Spænding og intensitet er der stadig rigeligt af, og med et solidt hold af skuespillere som Søren Malling, Pilou Asbæk, Laura Christensen, Pernilla August og Rolf Lassgård i de bærende roller, er Efterforskningen en lille miniserieperle, man ikke må snyde sig selv for.

Der er én sæson af Efterforskningen på TV 2 Play.

Alfa

Med de allestedsnærværende Avaz-brødre bag kameraet og brødrene Andreas og Sebastian Jessen i de to hovedroller, er Alfa en solid omgang familiekrimidrama af de mere sjældne.

Serien handler om Adam, der er nyudklækket børsmægler, og hans bror, Jakob, der arbejder som politibetjent. Da deres rockerboss af en far dør, følger vi dem på hver sin side af loven i tiden efter begravelsen.

Foruden Jessen-brødrene medvirker bl.a. Ari Alexander, Besir Zeciri og Jonathan Harboe.

Der er (desværre) kun en enkelt sæson af Alfa på TV 2 Play.

Oxen

Oxen er skabt af Mai Brostrøm og Peter Thorsboe på baggrund af Jens Henrik Jensens bestsellerbogserie.

Serien følger jægersoldaten Niels Oxen (Jacob Lohmann), der bliver falsk anklaget for narkobesiddelse og som følge deraf bliver smidt ud af Jægerkorpset. Det får ham til for en stund at vende samfundet ryggen, men flere uhyggelige hændelser driver ham ud af isolationen igen.

Foruden Lohmann i hovedrollen medvirker blandt andre Josephine Park, Ellen Hillingsø og Birgitte Hjort Sørensen.

Der er én sæson af Oxen på TV 2 Play, og det er endnu ikke bekræftet, om der er flere sæsoner på vej.

Hvide Sande

I første sæson af Hvide Sande gik de to politifolk, undercover-eksperten Helene (Marie Bach Hansen) og den dansk-tyske drabsefterforsker Thomas (Carsten Bjørnlund), undercover i den jyske ferieby Hvide Sande for at finde gerningsmanden bag et brutalt mord på en tysk surfer.

Snart er der endnu en sæson på vej, og denne gang bliver det med Anne Louise Hassing og Allan Hyde i hovedrollerne.

Hvide Sande placerer sig i krydsfeltet mellem blød krimi og drama – også kaldet ”cozy crime” – men det gør den ikke mindre seværdig af den grund.

Der er én sæson af Hvide Sande på TV 2 Play, og anden sæson forventes at få premiere i 2025.

Fargo

Det kræver ikke så lidt at videreføre det sorthumoristiske univers fra Coen-brødrenes 90’er-film, Fargo, men ikke desto mindre har Noah Hawley formået at bevare tonen fra det oprindelige værk i antologiserien af samme navn.

Serien har fem sæsoner på bagen, men det er kun sæson 2-4, der kan ses på TV 2 Play. Hver sæson beskæftiger sig med en ny kriminalgåde fra forskellige tidsperioder, men sagerne har alle det til fælles, at de er af mere eller mindre mærkværdig karakter.

Blandt de medvirkende på tværs af sæsonerne finder man store navne som Kirsten Dunst (sæson 2), Ewan McGregor (sæson 3) og Chris Rock (sæson 4)

Der er tre sæsoner af Fargo på TV 2 Play, og hele serien inkl. den nye sæson 5 kan ses på HBO Max.

Sommerdahl

Sommerdahl er inspireret af Anna Grues populære romanserie om Den skaldede detektiv og har fantastiske Peter Mygind i rollen som efterforskeren Dan Sommerdahl.

Serien følger Sommerdahl og drabsafdelingen i Helsingør, når de opklarer forbrydelser i det solbeskinnede Helsingør.

Foruden Mygind medvirker en række kendte danske skuespillere som Maibritt Saerens, Laura Drasbæk, André Babikian, Lise Baastrup og Kurt Ravn.

Der er fire sæsoner af Sommerdahl på TV 2 Play, og femte sæson får premiere 5. maj.

Mord i Skærgården

Vores naboland, Sverige, har længe mestret krimigenren på bogfronten, og er man i forvejen fan af en klassisk svensk krimi, vil man næsten med garanti holde af Mord i Skærgården.

Serien er baseret på en svensk bogserie af Viveca Sten, og hver sæson udspiller sig i og omkring den svenske skærgård.

Seriens hovedpersoner er Nora Linde (Alexandra Rapaport), der er advokat og Alexander Forsman (Nicolai Cleve Broch), der er politimand. De to bliver konstant flettet ind i den ene komplicerede (mord)sag efter den anden og skal i fællesskab forsøge at opklare uhyrlighederne.

Man kan se sæson 6-9 af Mord i Skærgården på TV 2 Play.

Hamilton

Jan Guillous uhyre populære romanserie Hamilton er her blevet omsat til en effektiv og højspændt krimithriller af svenske Petter S. Rosenlund.

Serien har Jakob Oftebro – der både mestrer at spille på dansk, norsk og svensk – i hovedrollen som den unge CIA-agent Carl Hamilton, der vender hjem til Sverige efter endt uddannelse i USA. Den er fyldt med både bombesprængninger, cyberangreb og fake news.

Udover Oftebro medvirker også Nina Zanjani, Katia Winter, Krister Henriksson, Thomas Hanzon, Jörgen Thorsson, Suzanne Reuter, Peter Andersson og Annika Hallin i serien.

Der er to sæsoner af Hamilton på TV 2 Play.

Gangs of London

Gangs of London er en lidt atypisk krimiserie, men ikke desto mindre er omdrejningspunktet stadig et mordmysterium – tilsat usandsynlige mængder vold!

Serien er skabt af den walisiske kampsportsfilminstruktør Gareth Evans og handler om Wallace-familien, der styrer store dele af Londons underverden.

Blandt de medvirkende er Joe Cole, Sope Dirisu, Michelle Fairley og danske Mads Koudal og Laura Bach.

Der er to sæsoner af Gangs of London på TV 2 Play.

Maria Wern

Maria Wern er baseret på karaktererne fra Anna Janssons populære krimiromaner, og det er svensk krimi, når det er bedst.

Serien følger enken og småbørnsmoren Maria Wern, som forsøger at få privatlivet til at hænge sammen med jobbet som kriminalinspektør på den svenske ø, Gotland.

Hovedrollen som Maria Wern spilles af Eva Röse, og derudover medvirker blandt andre Allan Svensson, Ulf Friberg og Erik Johansson.

Alle ni sæsoner af Maria Wern kan ses på TV 2 Play.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel