TV | Nyheder

Hvad skete der i 5. afsnit af 'Forræder'? Vi gør status over den seneste episode

Af
Signe Bjørg Granberg
10. maj 2024
Forræder på TV 2
I ugens afsnit af 'Forræder' gik bølgerne højt mellem de to forrædere, Heino Hansen og Pernille Højmark / Foto: Blu / TV 2

Del artikel

I det seneste afsnit af TV 2-programmet 'Forræder' blev der konspireret til den store guldmedalje – og så gik de to forrædere i flæsket på hinanden!

Obs! Artiklen indeholder spoilers for femte afsnit af Forræder, så læs kun med på eget ansvar!

Efter sidste uges drama ved det runde bord, hvor forræder-Anton blev forvist, var der glæde – men også lidt forvirring – at spore blandt de loyale ved morgenbordet dagen efter.

Birgit, der i særdeleshed var i vælten aftenen forinden, havde forventet at få kniven over natten, men til stor overraskelse for de fleste overlevede hun. Og straks blev der selvfølgelig spekuleret over, hvad det mon betød?

Til dagens udfordring blev deltagerne sat sammen i par for at teste deres loyalitet mod gruppen. De blev stillet overfor valget om sølvbarrer eller muligheden for en tur i våbenkammeret.

Eller det var i hvert fald, hvad de fleste kunne vælge imellem. Et par stykker havde nemlig ikke et valg mellem de to ting, og det betød, at de efterfølgende skulle få overbevist gruppen om, hvorfor de havde "valgt", som de havde gjort.

Det medførte forøget mistanke til nogle og endnu tydeligere loyalitetsfølelse over for andre. Samtidig fik Melissa – for gud ved hvilken gang – adgang til våbenkammeret sammen med Bjarne og forræder-Heino.

Skjoldet snuppede Bjarne, og daggerten (der giver mulighed for to stemmer ved det runde bord) endte igen igen hos den selverklærede konfliktsky Melissa.

Forræder på TV2
Melissa har været godt kørende ift at regne forræderne ud i de seneste to afsnit af 'Forræder'
Foto: Blu / TV 2

Som sædvanlig var det ved det runde bord, at afsnittets egentlige drama udspillede sig. Og denne gang var det de to forrædere, der – anført af Heino – gik i flæsket på hinanden. Men var det nu helt gennemtænkt af Heino at forsøge at smide Pernille under bussen?

I hvert fald kom det så voldsomt bag på Pernille, at hun blev decideret vred på Heino og havde meget svært ved at bevare roen.

Hvad det ender med at koste dem på den lange bane, må tiden vise, for selv om det var tæt på et farvel til Pernille, klarede hun skærene denne gang. Men nøj, der var dårlig stemning i konklave-tårnet efterfølgende.

Forræder på TV2
Jonas havde længe været i manges søgelys som en potentiel forræder, og i dette afsnit gik den ikke længere
Foto: Blu / TV 2

I stedet måtte Jonas, der længe havde været i søgelyset hos flere deltagere, lade livet. Og det kom allermest bag på Bjarne Henriksen, der nærmest var villig til at gå i døden for, at Jonas var forræder.

Hva' så nu, Bjarne? Vi glæder os allerede til næste uge!

Forræder kan ses på TV 2 Play og på TV 2 fredag kl. 20.00.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Læs mere omTV 2TV 2 Play

Andre TV | Nyheder