Podcast | Nyheder

Ugens podcastafsnit af 'Det, vi elsker': Besøg af instruktør Lone Scherfig

Af
Signe Bjørg Granberg
2. maj 2024
Lone Scherfig
Ugens gæst i 'Det, vi elsker'-podcasten er instruktør Lone Scherfig, der er aktuel med filmen 'Pigen der fortalte film' / Foto: Søren Jul Lamberth

Del artikel

Lone Scherfig er en af de mest succesfulde danske instruktører med en lang række internationale og danske film- og serietitler på CV'et. Lige nu er hun aktuel med biograffilmen 'Pigen der fortalte film', og i den forbindelse gæster hun podcaststudiet i denne uge.

De fleste danskere kender nok instruktør, Lone Scherfig, fra dogmefilmen Italiensk for begyndere, der udkom tilbage i 2000. Den blev startskuddet til en international karriere for Scherfig med titler som Wilbur begår selvmord (2002), An Education (2009), One Day (2011) og The Riot Club (2015).

Derudover har hun gennem årene også instrueret afsnit af danske serier som Taxa, Krøniken og senest Dag & nat for TV 2, der vender tilbage med en ny sæson i 2025.

Carina og Signe har inviteret hende i studiet for at tale om hendes nye film, Pigen der fortalte film, som er et spansksproget historisk drama, der foregår i 60’ernes og 70’ernes Chile. Samtidig er filmen også en kæmpe hyldest til film og filmens magiske univers.

Lone Scherfig
Lone Scherfig gæster i denne uge podcasten 'Det, vi elsker'
Foto: Søren Jul Lamberth

Scherfig deler sine tanker om filmen og fortæller desuden om flere af sine andre film, bl.a. om nogle af de tematikker, der går igen hos hende, samt hvordan det var at arbejde med Carey Mulligan på den Oscar-nominerede An Education.

Hun afslører også, hvilke film hun drømmer om at lave fremadrettet, og hvem hun gerne vil arbejde med på kommende projekter.

Og så løfter hun til sidst lidt af sløret for, hvad der kommer til at ske i anden sæson af Dag & nat.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Læs mere omDet vi elsker

Andre Podcast | Nyheder