TV | Nyheder

Nyt portrætprogram om Dronning Margrethe får premiere på TV 2

Af
Signe Bjørg Granberg
5. januar 2024
'Dronning Margrethe'
’Dronning Margrethe 2. – 52 år som Danmarks regent’ kan ses på TV 2 Play og TV 2 d. 6. januar. / Foto: Per Morten Abrahamsen / TV 2

Del artikel

Med Ulla Terkelsen og Hans Engell ved roret ser portrætprogrammet 'Dronning Margrethe 2. – 52 år som Danmarks regent' tilbage på dronningens liv, opvækst og 52 år som Danmarks regent.

Den nyproduceret dokumentar om Dronning Margrethe 2. tegner et portræt af en dronning og et menneske, der altid har sat pligten forrest og igennem generationer har stået som danskernes fælles samlingspunkt.

Fyldt med sjældne arkivklip og interviews guider Ulla Terkelsen og Hans Engell seerne igennem Dronning Margrethes 52 år på tronen. Der venter bl.a. et gensyn med store øjeblikke fra dronningens liv, fra hendes eget bryllup og fra kronprins Frederiks tale ved hendes 80-års-fødselsdag.

Programmet kommer ligeledes tæt på den private dronning og kaster lys over nogle af de svære perioder, kongefamilien har været igennem med alt fra dronningens vaklende start som regent til prins Henriks død og de interne uroligheder, der har præget kongefamilien de seneste år.

Dronning Margrethe 2. 52 år som Danmarks regent kan ses på TV 2 Play og TV 2 6. januar.

Del artikel

Andre TV | Nyheder