Vi Elsker Serier anbefaler: 3 gode serier du skal se i juni
De store personligheder er i fokus i juni måneds omgang af Vi Elsker Serier anbefaler.
Loki
Disney+
Premiere: 9. juni
Det sidste skud på Marvel-universets efterhånden noget avancerede serietræ har sat fokus på tordenguden Thors utroværdige adoptivbror, Loki. Dermed kan de af os, der har indblik i nordisk mytologi godt begynde at glæde os, for der er ingen grænser for, hvad det kan ende med.
Det skal nok skabe glæde rundt omkring foran skærmene, når Tom Hiddleston vender tilbage som Loke – Loki på engelsk – og han får bl.a. følge af Owen Wilson (Zoolander, Wedding Crashers), der spiller Moebius M. Moebius, og Gugu Mbatha-Raw (Beauty and the Beast, The Morning Show) trækker i rollen som Ravenna Renslayer.
Serien viser en af de mere skjulte dele af Marvel-universet, da Loki får muligheden for at hjælpe med at rette op på tidslinjerne, der opstod i hælene på Thanos’ bersærkergang i universet. Ellers bliver han ganske enkelt slettet for at være en ”tidsmæssig afvigelse.”
Så scenen er sat, og der er rig mulighed for fis og ballade på tværs af tidslinjerne, og med Lokis arsenal af kræfter bliver forudsigelighed nok ikke et af de mest brugte adjektiver i seriens anmeldelser.
Vi er i hvert fald mange, der ser frem til noget, der ligger lidt mere ovre i den kaotiske del af Marvel-universet, som WandaVision bevidste, at de kunne med bravour.
Halston
Netflix
Premiere: 14. maj
Forudsigelighed var heller ikke noget, man kunne klandre modeskaberen Roy Halston Frowick for. Halston, som han blev kaldt i folkemunde, revolutionerede modescenen i 1970’erne, og det er i høj grad hans skyld, at kunstruskind blev en hyppigt brugt stoftype i denne tidsperiode.
Halstons karriere begyndte rigtigt, da han designede den hat, Jackie Kennedy bar til JFKs indsættelse som USA's præsident, og den sluttede knap 30 år senere, da han døde af komplikationer i forbindelse med AIDS-relateret kræft.
I mellemtiden skabte han et af datidens største modehuse og kørte det i sænk. Han var med til at designe uniformer for stewardesser, politibetjente og pigespejdere. Han var på forsiden af sladderbladene med diverse kendte ansigter, og han var fast inventar i de amerikanske natteliv.
Miniserien har fået Ewan McGregor (Trainspotting, Star Wars: Episode One) i hovedrollen som Halston, og miniserien på fem episoder tager afsæt i bogen om Halstons liv.
Dermed er der lagt op til et lækkert period piece, hvor 60’erne, 70’erne og 80’erne får lov til at rulle forbi i hastigt tempo, mens livet af en af de mest indflydelsesrige designere af hverdagstøjs historie giver McGregor mulighed for at spille på hele det repertoire af skuespilstalent, vi ved han besidder.
The Kominsky Method – Sæson 3
Netflix
Premiere: 28. maj
Så er der igen kræs for fans af Michael Douglas’ fremragende præstation som den forhenværende Hollywood-stjerne Sandy Kominsky, der har måttet ty til at undervise håbefulde – men knap så talentfulde – skuespillere.
Tredje sæson bliver den sidste i serien, og Douglas må klare det hele selv, for Alan Arkin (Edward Scissorhands, Argo) er ikke længere med. Heldigvis får han selskab fra flere af de skuespillere, der var med til at skabe en fantastisk anden sæson.
Det betyder bl.a. også, at Kathleen Turner vender tilbage, og det kan få filmnørder over hele verden til at hvine af fryd.
Serien er skabt af Chuck Lorre, der er kendt for bl.a. Two and a Half Men, The Big Bang Theory og mange andre hitserier, men The Kominsky Method skiller sig ud ved at have noget mere på hjerte end en simpel komedieserie.
For serien fisker ikke bare efter billige grin. Den tør tage fat i nogle af de ting og steder, hvor livet og verden gør ondt. Ikke kun i de forudsigelige faldgruber som, at ”det er røv at blive gammel”.
Og når det bliver leveret med nogle af tidens så store navne, som Jane Seymour (Lille Doktor på Prærien og Live and Let Die), Paul Reiser (Mad About You, Aliens) og Haley Joel Osment (Den Sjette Sans, Silicon Valley), er der ingen grænser for, hvor langt man kan trække det.
The Kominsky Method sneg sig ind under radaren for mig, da første sæson kom, og den efterlader kæmpestore fodaftryk i hukommelsen og i hjertet, og så kan man ikke bede om mere.
Altså … bortset fra flere sæsoner.
LÆS OGSÅ: Av av av: De 3 mest skuffende serier i 2021
LÆS OGSÅ: Mens du venter på ‘Loki’: Her er de fem bedste Marvel-serier