Film | Guides

Månedens biografguide: Det skal du se i biografen i juli 2024

Af
Claus Nygaard Petersen
26. juni 2024
Deadpool & Wolverine
Ryan Reynolds og Hugh Jackman i 'Deadpool & Wolverine' / Foto: Jay Maidment

Del artikel

Selv om sommeren står for døren, og de fleste er på vej på ferie, holder biograferne ikke lukket. Vi guider her til de bedste film på plakaten i juli.

Så har vi ramt juli, og for mange er det ensbetydende med ferie!

Heldigvis holder biograferne ikke fri, og der er vitterligt noget for hele familien. Hvilket er ganske heldigt, hvis den danske sommer lige pludselig beslutter sig for, at det skal være en våd en af slagsen.

Der er lårklaskende sjov animation, rørende dramaer til at sætte gang i tårekanalerne, brillante auteurværker og superheltefilmen over dem alle i år.

Det skal nok blive en god sommer på den ene eller den anden måde. Filmene bliver nævnt i den rækkefølge, som de har premiere i løbet af måneden – go’ sommer!

Grusomme mig 4

Det er 14 år siden, at den første Grusomme mig-film udkom, og siden da har vi fulgt skurken med det gode hjerte Gru igennem tre film. Hans håndlangere, de gule Minions, der taler en kombination af pludderfransk med enkelte engelske ord, fik deres egen spin-off-film, hvor der foreløbig er kommet to film, der alle handler om tiden, før de mødte Gru, og hvordan de slog sig sammen, da han var dreng.

Nu er vi så kommet til den fjerde film i ”hovedserien”.

Gru og hustruen Lucy har fået et barn, Gru Jr., hvis mission i livet indtil videre virker til at være at forpeste livet for sin far. Efter en karriere som superskurk har hun nu skiftet side og er antiskurk sammen konen.

Deres modstandere i denne omgang er duoen Maxime Le Mal og hans kæreste Valentina, og for at bekæmpe det frygtelige par betyder det blandt andet et umage makkerskab med skurkeaspiranten Poppy, og at nogle af de energiske Minions får superkræfter.

Grusomme mig 4 kan ses i biograferne fra 4. juli.

Kinds of Kindness

Den græske filmmagiker Yorgos Lanthimos står bag årets hidtil bedste film Poor Things, og allerede nu får vi hans næste potentielle mesterværk.

Kinds of Kindness er en antologifilm, hvor tre forskellige historier fortælles. På nær én gennemgående karakter skifter skuespillerne roller fra historie til historie.

På rollelisten finder vi blandt andet Emma Stone, Jesse Plemons, Willem Dafoe, Margaret Qualley, Hong Chau, Joe Alwyn, Mamoudou Athie, Hunter Schafer og Yorgos Stefanakos som den mystiske R.M.F.

Om det er genialt ligesom Poor Things eller bare smågalt er aldrig til at vide med det græske unikum.

Kinds of Kindness kan ses i biograferne fra 4. juli.

Fly Me to the Moon

Nåede amerikanerne overhovedet til månen tilbage i 1969, eller var det man så på tv en falsk landing?

Rygterne har svirret igennem flere årtier, og flere sågar har postuleret, at selveste Stanley Kubrick stod bag de grynede optagelser fra månens overflade.

Mesterinstruktøren bliver også nævnt i Fly Me to the Moon, hvor marketingspecialisten Kelly Jones (Scarlett Johansson) bliver hyret af NASA til at peppe deres image op. Det inkluderer blandt andet at filme en månelanding i tilfælde af, at den virkelige mission bliver en fiasko, eller tv-signalet ryger.

Channing Tatum spiller Cole Davis, som har ansvaret for Apollo 11-missionen og et ret godt øje til Kelly, der også er interesseret i ham. Der er rom-com-periodeherligheder for alle pengene i den stemningsfulde trailer.

Fly Me to the Moon kan ses i biograferne fra 11. juli.

The Bikeriders

En af de mest ventede film for filmnørder henover sommeren er instruktør og manuskriptforfatter Jeff Nichols' The Bikeriders.

Den amerikanske auteur, der i sin hidtidige karriere har brugt elementer og følelser fra sit eget liv til inspiration for fantastiske film som Take Shelter og Midnight Special, kaster sig denne gang over 1960'ernes bikermiljø.

Omdrejningspunktet er klubben Vandals MC, som vi følger gennem et årti, hvor de udvikler sig fra et hyggeligt fællesskab til en dybt kriminel organisation.

På rollelisten finder vi Austin Butler, Jodie Comer, Mike Faist, Tom Hardy og Nichols’ hofskuespiller Michael Shannon.

The Bikeriders kan ses i biograferne fra 11. juli.

Twisters

Katastrofefilmen Twister fra 1996 er en af den slags actionfilm, du måske har fanget på tv en sen aften. Filmen handler om en gruppe tornadojægere, der forsøger at kortlægge de brutale vejrfænomeners anatomi.

Selv om der har været snak om en fortsættelse igennem flere år, er det alligevel de færreste, som havde luret, at det skulle være instruktøren bag det rørende immigrantdrama Minari, Oscarvinderen Lee Isaac Chung, der skulle stå bag.

I Twisters har klimaforandringer skabt perfekte betingelser for tornadoer, og USA er nu ramt af rekordmange. Derfor sammensættes et hold af eksperter, som skal forsøge at finde på en måde at sætte en stopper for de voldsomme vejrfænomener, inden det er for sent.

Daisy Edgar-Jones og Glen Powell er de to hovedroller i filmen, hvor vi blandt andet stifter bekendtskab med en kæmpe ildtornado.

Twisters kan ses i biograferne fra 11. juli.

Deadpool & Wolverine

Verdens mest flappede superhelt er tilbage, og han har sit absolut største idol med sig!

Eller, Wolverine (Hugh Jackman) er nærmere den seje storebror, som Deadpool (Ryan Reynolds) ikke kan holde op med skiftevis at falde i svime over eller irritere grænseløst.

Deadpool & Wolverine handler om den rapkæftede helt, som bliver sat på en mission af vogterne af multiverset, TVA. Det indebærer blandt andet at slå sig sammen med den gnavne superhelt, og de skal blandt andet stå op imod den stærke mutant Cassandra Nova (Emma Corrin).

Deadpool & Wolverine kan ses i biograferne fra 24. juli.

Den moderne kvinde

Pædagog-, psykologi- og lærerstuderende har med overvejende sandsynlighed stiftet bekendtskab med Montessoripædagogikken. Forsimplet sagt går det ud på, at børn skal lære ting på deres præmisser og ikke efter en prædetermineret skabelon. Det er en metode, der i høj grad tager afsæt i det individuelle barn og har vundet indpas verden over.

Den fransk-italienske film Den moderne kvinde skildrer en del af dens skabers liv, den italienske læge Maria Montessori (Jasmine Trinca).

Filmen kombinerer virkelige begivenheder med en fiktiv ramme, hvor den parisiske kurtisane Lili (Leila Bekhti) kommer til Rom og Montessori for at få hjælp med pasningen af sin handikappede datter. Selv om de to kvinder har vidt forskellige professioner, forsøger de begge at gøre alt, hvad de kan for at hævde sig i en verden, hvor manden har det sidste og bestemmende ord.

Den moderne kvinde kan ses i biograferne fra 25. juli.

Memory

Der er mange grusomme sygdomme, som kan tage livet af en. Der er dem, hvor man kan blive fuldstændig lammet af fysisk smerte, og så er der de nederdrægtige, som bliver ved i en evighed.

Demens er en af den sidste slags. Alle omkring den sygdomsramte ved, hvad der sker, og oplever derouten på nærmeste hånd, mens den ramte med tiden slet ikke opfatter, hvad der sker.

Socialarbejderen Sylvia (Jessica Chastain) er til en jubilæumsfest for sin gamle gymnasieklasse, og en mand følger efter hende, da hun går hjem. Det viser sig at være Saul (Peter Sarsgaard), en demensramt mand, der har en fælles fortid med Sylvia.

Det bliver starten på en følelsesladet relation, hvor hver deres fortid kommer tilbage og hjemsøger dem individuelt og sammen.

Memory kan ses i biograferne fra 25. juli.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Læs mere omBiograf

Andre Film | Guides