Film | Guides

Redaktionen anbefaler: 10 af de bedste film på DRTV

Af
Signe Bjørg Granberg
20. marts 2024
'Du som er i himlen' af Tea Lindeburg med Flora Ofelia Hofmann Lindahl i hovedrollen kan ses på DRTV
'Du som er i himlen' af Tea Lindeburg med Flora Ofelia Hofmann Lindahl i hovedrollen kan ses på DRTV / Foto: Christian Geisnæs

Del artikel

DRTV er garant for kvalitetsserier i alle afskygninger, men der findes også adskillige prisvindende og stærke film at kaste sig over. Vi guider til 10 af de bedste film, du kan se på DRTV lige nu.

1. Danmarks sønner
2. A Time To Kill
3. 3:10 to Yuma
4. Du som er i himlen
5. Blokhavn
6. Heat
7. Hvor kragerne vender
8. Mustang
9. Unsane
10. Pelle Erobreren

Danmarks sønner (2019)

Ulaa Salim er snart aktuel med sin nye sci-fi-film For evigt, der har Simon Sears og Nanna Øhland Fabricius i de to hovedroller. Men Salim spillefilmsdebuterede med den højdramatiske Danmarks sønner, der skildrer et splittet Danmark efter et terrorangreb. Filmen har blandt andet Rasmus Bjerg, Zaki Youssef, Mohammed Ismail Mohammed og Imad Abul-Foul på rollelisten.

A Time To Kill (1996)

Det klassiske retssalsdrama, baseret på John Grishams populære roman, har en decideret stjernespækket rolleliste med Sandra Bullock, Samuel L. Jackson, Matthew McConaughey og Kevin Spacey i front. Filmen handler om advokaten Jake Brigance (Matthew McConaughey), der påtager sig den svære opgave at forsvare en sort mand (Samuel L. Jackson), som har dræbt de to mænd, der voldtog hans mindreårige datter.

3:10 to Yuma (2007)

James Mangolds episke og stemningsfulde western, hvor samspillet mellem Christian Bales rancher Dan Evans og Russell Crowes røver Ben Wade er decideret blændende. Også Ben Foster leverer et brag af en præstation som Wades koldblodige og loyale håndlanger Charlie Prince. Filmen var nomineret til to Oscars.

Du som er i himlen (2021)

Tea Lindeburgs spillefilmsdebut om den 14-årige Lise, der er den ældste i en stor søskendeflok, og pludselig må tage hele sit liv op til revision den nat, hendes mor går i fødsel. Fødslen går nemlig ingenlunde som planlagt. Stjerneskuddet Flora Ofelia Hofmann Lindahl spiller hovedrollen som Lise, og hun kan også snart opleves over for Trine Dyrholm i den nye Michael Noer-film, Birthday Girl.

Blokhavn (2020)

Dansk animationskomedie af satirekollektivet Gigis, der sidste år også havde succes med filmen Shabholm. Blokhavn handler om Ali og hans venner, der går i 8. klasse på den værste skole i Danmark. Da skolen er lukningstruet, sætter Ali sig for at redde skolen – for han vil helst ikke undvære hverken sine venner, Yasmina fra parallelklassen, eller lærerinden Gertrud.

Heat (1995)

Michael Manns klassiker forener to af Hollywoods sværvægtere, Robert De Niro og Al Pacino. De Niro er den kontrollerede mesterforbryder overfor Al Pacinos hårdkogte politimand. Filmen optræder på mange lister over alletiders bedste krimithrillers og er kendt for sit høje tempo og glimrende pingpong mellem de to hovedrolleindehavere på hver sin side af loven.

Hvor kragerne vender (2020)

I det danske komediedrama følger vi Laura, der lever et kunstnerisk bohemeliv som forfatter i København – langt væk fra hjemstavnen på landet. Men da Laura vender hjem for at fejre broderens bryllup, finder hun ud af, at broderen skal giftes med ingen ringere end hendes barndomsfjende nummer et! Og pludselig føler Laura, at hendes plads i familien er truet. Blandt de medvirkende er Rosalinde Mynster, Bodil Jørgensen, Jens Jørn Spottag og Anne Sofie Wanstrup.

Mustang (2015)

Det glimrende fransk-tyrkiske drama blev Oscar-nomineret og handler om fem forældreløse søstre, der bor sammen med to ældre slægtninge i en lille tyrkisk by. En dag på vej hjem fra skole snakker pigerne umiddelbart uskyldigt med nogle drenge, men det rygtedes i den lille by, og søstrenes frihed bliver indskrænket med det samme. Men det vil de fem søstre ikke finde sig i!

Unsane (2018)

Den prisvindende filmskaber Steven Soderbergh er manden bag denne psykologiske thriller, der udelukkende er optaget på en iPhone 7! Filmen følger den unge Sawyer, der flytter til en ny by for at undslippe sin sindssyge stalker. Hun søger hjælp på et behandlingssted, der dog viser sig at tvangsindlægge hende uden hendes viden. Og hvad værre er: Stalkeren er ansat på stedet! Blandt de medvirkende er Claire Foy, Joshua Leonard og Jay Pharoah.

Pelle Erobreren (1987)

Vi slutter på en ægte dansk sværvægter, nemlig Bille Augusts Oscar-vinder Pelle Erobreren. Filmen er baseret på første del af Martin Andersen Nexøs socialrealistiske klassiker og følger landarbejderen og enkemanden Lasse (Max von Sydow), der flytter til Bornholm med sin søn Pelle (Pelle Hvenegaard) i slutningen af 1800-tallet. Sammen har de store fremtidsdrømme, men det bliver kun til en plads nederst i fødekæden.

I øvrigt kan man også se en anden dansk Oscar-vinder, nemlig Babettes Gæstebud,DRTV.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Andre Film | Guides