Film | Guides

Redaktionen anbefaler: De bedste danske film på TV 2 Play

Af
Vi Elsker Serier
29. februar 2024
'Shorta'
Anders Ølholms og Frederik Louis Hviids glimrende actionfilm 'Shorta' kan ses på TV 2 Play / Foto: Tine Harden / Scanbox

Del artikel

Det kan godt være, de fleste vælger TV 2 Play for de mange gode serier og underholdningsprogrammer, men streamingtjenesten byder også på en række stærke danske film, man kan se igen og igen. Her er de 8 bedste.

1. Shorta
2. Submarino
3. Underverden
4. Mens vi lever
5. Blinkende lygter
6. Den skyldige
7. En kort en lang
8. Lykke-Per

Shorta (2020)

Andreas Ølholm og Frederik Louis Hviid har sammen skrevet manuskript og instrueret denne vanvittigt spændende actionthriller, hvor to politimænd bliver jaget vildt. Filmen har bl.a. Simon Sears, Jacob Lohmann og stjerneskuddet Tarek Zayat på rollelisten.

Submarino (2010)

En af de mere ukendte af Thomas Vinterbergs mange gode film, men ikke desto mindre en stærk, barsk og rørende en af slagsen. Jacob Cedergren og Peter Plaugborg spiller de to brødre, der begge kæmper med fortidens spøgelser og misbrug i forskellig grad.

Underverden (2017)

Fenar Ahmad fik sit helt store gennembrud med denne højspændte actionthriller, der viser Københavns kriminelle underverden på en helt ny måde. Dar Salim spiller hovedrollen som lægen Zaid, der kommer på kant med loven i jagten på at hævne sin bror.

Mens vi lever (2017)

Mehdi og Milad Avaz' første spillefilm og dybt rørende drama med Sebastian Jessen, Julie Christiansen, Mia Jexen, Julie Ølgaard og Nicolas Bro i hovedrollerne. Filmen følger fire mennesker, hvis skæbner flettes ind i hinanden efter en ulykke.

Blinkende lygter (2000)

Anders Thomas Jensens legendariske komedie med Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, Ulrich Thomsen og Søren Pilmark i hovedrollerne behøver næppe nogen yderligere introduktion. Sjældent har en dansk film affødt så mange ikoniske replikker og scener, og selv i dag bliver filmen flittigt citeret.

Den skyldige (2018)

I Gustav Möllers intense drama er det Jacob Cedergren – og kun Jacob Cedergeren – vi er i selskab med i hele filmen. Her følger vi Cedergren i rollen som en politibetjent, der udelukkende via telefonsamtaler forsøger at redde en kvinde i en kompliceret kidnapningssag. Filmen er blevet genindspillet i USA med Jake Gyllenhaal i hovedrollen.

En kort en lang (2001)

Hella Joofs hjertevarme og sjove komedie med Mads Mikkelsen, Troels Lyby og Charlotte Munck i et halvkompliceret trekantsdrama trækker både tårer og latter. Og så er der samtidigt et væld af fantastiske bikarakterer og sange, som alle bidrager til at gøre filmen til et festfyrværkeri af en dramedy.

Lykke-Per (2019)

Esben Smed er fremragende i rollen som den entreprenante præstesøn, Per, der lægger sin jyske baggrund bag sig og drager til København, hvor mulighederne står i kø. Filmen er instrueret af Bille August og er baseret på Henrik Pontoppidans berømte bog.

Alle filmene kan ses på TV 2 Play.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Læs mere omDanskTV 2 Play

Andre Film | Guides