Film | Nyheder

Hayao Miyazakis debutfilm 'LUPIN III: Cagliostros Borg' får dansk biografpremiere i en nyrestaureret version

Af
Signe Bjørg Granberg
10. april 2024
'LUPIN III: Cagliostros Borg'
Hayao Miyazakis debutfilm 'LUPIN III: Cagliostros Borg' får dansk biografpremiere i en nyrestaureret 4K version / Foto: © Monkey Punch All rights reserved © TMS All rights reserved

Del artikel

45 år efter den originale udgivelse bliver det nu muligt at se den japanske mesterinstruktør, Hayao Miyazakis, debutfilm 'LUPIN III: Cagliostros Borg' i de danske biografer. Se traileren her.

Tidligere i år vandt Hayao Miyazaki karrierens anden Oscar for sin seneste film, Drengen og hejren, og nu er der så mulighed for at nyde endnu en animationsfilm fra mesterinstruktørens side på det store lærred.

Debutfilmen LUPIN III: Cagliostros Borg fra 1979 får nemlig dansk biografpremiere i en nyrestaureret 4K-version.

Filmen handler om mestertyven Lupin III, der i forbindelse med karrierens største og allersidste kup støder på uforudsete forhindringer. De stjålne kontanter fra et nationalt kasino viser sig at være mesterforfalskninger!

Lupin vil have hævn og sætter sammen med sin tro følgesvend Jigen kurs mod det fjerntliggende lille rige Cagliostro. Men ikke alt går som planlagt. De to møder Clarisse, en prinsesse i nød, der – imod sin vilje – skal giftes med den skumle grev Cagliostro.

LUPIN III: Cagliostros Borg vises med japansk tale og danske undertekster og får biografpremiere over hele landet 18. april.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Læs mere omAnimation

Andre Film | Nyheder