Kultur | Guides

Skærmtid med Ari Alexander fra 'Bedre tider': "Jeg har aldrig hørt en podcast"

Af
Signe Bjørg Granberg
15. december 2023
Ari Alexander
Denne uges gæst i Skærmtid er skuespiller Ari Alexander, der er aktuel i Milad Avaz' nye film 'Bedre tider' / Foto: SF Studios

Del artikel

Hver uge dykker Vi Elsker Serier ned i en aktuel kulturpersonligheds skærmforbrug. I denne uge bliver vi klogere på, hvad 'Bedre tider'-skuespilleren Ari Alexander ser og lytter til lige nu.

Den danske skuespiller Ari Alexander har et væld af større biroller på CV'et, blandt andet i tv-serierne Alfa, Doggystyle, Guldfeber og Tinka og sjælens spejl.

Men rollen som Oskar i Milad Schwartz Avaz' nye dramedy, Bedre tider, er hans første reelle hovedrolle. Her spiller han over for Lars Brygmann, Andreas Jessen og Sebastian Jessen.

Filmen har premiere i biografen 22. december.

Hvad arbejder du på for tiden?

– Jeg er lige blevet færdig med lyd på serien Bag enhver mand, som udkommer 29. december på DR. Det er en helt vildt dejlig, kompliceret rolle, jeg har fået mig dér og i total kontrast til Oskar i Bedre tider.

Jeg gør en dyd ud af at få lov til at spille forskellige roller og ikke spille “den samme” rolle hver gang. Jesper Zuschlag og Julie Rudbæk var helt vidunderlige at arbejde med – de er et powerhouse i dansk film og tv. Ingen som dem kan skrive, instruere og spille med i deres eget, og så med det niveau, de lægger for dagen. Det er meget imponerende, og jeg har villet arbejde sammen med dem længe.

Derudover har jeg lige færdiggjort en spændende rolle i filmen om Dagmar Overby med Trine Dyrholm og Victoria Carmen Sonne. Jeg må ikke sige så meget andet end, at jeg er med i den, men det er et sindssygt spændende manus.

Næste år aktuel er jeg også aktuel med Jesper Quistgaards Sønnike, hvor jeg spiller overfor Morten Agerholm. Også et virkelig anderledes provinsdrama, hvor jeg får lov at spille den onde.

Hvilken tv-serie er du optaget af lige nu?

– Jeg er i gang med af gense Oz. Jeg synes, Huset var super fed, men Oz er en af mine "all time faves", og jeg måtte se den igen efter Huset. Den er et studie i bad guys.

JK Simmons må dog tage prisen for den mest modbydelige nynazist i filmhistorien, der uden at afsløre for meget tvinger vores hovedkarakter til at blive kvinde i løbet af meget kort tid.

Oz er forgængeren til The Wire, og man kan tydeligt mærke, hvordan den har lagt fundamentet til f.eks. Stringer Bell, som mange praiser – retfærdigt! Men Simmons er THE O.G.

Hvad er den sidste film, du har set i biografen?

– Altså uden at lyve er den sidste film, jeg har set, Bedre tider. Og den er sgu’ skøn. Jeg har ikke selv fået lov at folde en karakter ud før på den måde.

Så hvis du vil se mere af, hvad jeg kan, så skal du gå ind og se den! Og selvfølgelig også, hvad Jessen-klonerne og Lars kan.

Men før den var det Napoleon. Den var jeg ikke så begejstret for. Man får simpelthen for lidt ud af Phoenix.

Den næste film, jeg glæder mig til, er Eternal (da. titel For evigt, red.) af Ulaa Salim. Har set et lille klip og læst lidt af manus, og den ser bare fucking vild ud.

Hvad lytter du til, når du er på farten?

– Jeg har aldrig hørt en podcast, og jeg har næsten kun indtalt homoerotiske lydbøger – ved ikke hvorfor, men hey, jeg dømmer ikke.

Er også sådan en, der laver playlists til mine karakterer – lige nu hører jeg Christmas on Death Row-albummet og The Dramatics album Drama V.

Hvilken tv-udsendelse har sidst fanget dig?

– Fodboldkampen mellem FCK og Galatasaray! Føj en gyser. Fantastisk for dansk fodbold. Jeg er en kæmpe fodboldnørd.

Hvilken teateroplevelse har senest overrumplet dig?

– Jeg var ret vild med Don Juan. Morten Hee Andersen var fuldstændig fantastisk.

Derudover var den sidste teateroplevelse, der slog benene væk under mig, TR! P på Blaagaard Teater. Wow – den var fucking hjernedød. Har aldrig grinet så meget på en småtragisk måde.

Alexander Obaze skal man bare virkelig holde øje med, og Joen Højerslev viser bare igen, igen, igen, at han er måske top-5 DOA (dead or alive, red.)

Hvis du kigger på din telefon lige nu, hvor meget skærmtid har du så brugt i denne uge?

– 1,5 time. Det er okay, synes jeg. Jeg havde et problem med det dengang, jeg havde sociale medier, men jeg føler, at det er kommet under kontrol.

Del artikel

Læs mere omSkærmtid

Andre Kultur | Guides

Mest læste