Kultur | Guides

Skærmtid med Jonas Mogensen: "Jeg kan godt lide bare at sidde med en weekendøl og se Premier League"

Af
Signe Bjørg Granberg
30. august 2024
Skærmtid
Komiker og manuskriptforfatter, Jonas Mogensen, er ugens gæst i Skærmtid / Foto: Jannik Stamm Mikkelsen / TV 2

Del artikel

Hver uge dykker Vi Elsker Serier ned i en aktuel kulturpersonligheds skærmforbrug. I denne uge bliver vi klogere på, hvad komiker og manuskriptforfatter Jonas Mogensen ser og lytter til lige nu.

Komiker Jonas Mogensen er nok kendt af de fleste fra TV 2-serien Minkavlerne, som han også har skrevet manuskript til sammen med Kasper Gross.

Derudover vandt han femte sæson af underholdningsprogrammet Stormester, og lige i øjeblikket er han aktuel i det nye rejseprogram Med rygsæk og rullekuffert på TV 2 over for skuespiller Anders Brink.

Hvad arbejder du på for tiden?

– Efter at have været på landevejen i 8-9 måneder færdiggjorde jeg min første standup-turné her lige før sommer, så jeg har holdt en god, lang sommerferie med familien. I hvert fald så meget ferie, det kan blive til, med to små børn. Det har været skønt, men på mange måder også bare det sædvanlige planlægnings- og koordineringsarbejde, der bliver flyttet ned under den toscanske sol.

Nu står den på lidt presse for mit og Anders Brinks nye rejseprogram Med rygsæk og rullekuffert, og derefter skal jeg så småt i gang med at skrive noget nyt standup.

Hvilken tv-serie er du optaget af lige nu?

– Hmm, ikke nogen lige nu. Jeg har brugt sommeren på lidt andre ting. Jeg tror, den sidste, der ramte min kone og mig, var Baby Reindeer. Vi var faktisk ved at give op på den, da den pludselig tog en drejning og gav os en kæmpe mavepuster. Jeg er ikke sikker på, hvad jeg synes om den, men kan stadig mærke den i mavsen, når jeg tænker på den. Og så var den uforudsigelig på en måde, man sjældent oplever.

Hvilken tv-serie er din all time-favorit?

– På dramasiden må det være Breaking Bad, og på komediesiden er jeg nødt til at sige The Office. Den britiske såvel som den amerikanske. Et par halvkedelige svar, det ved jeg godt.

Hvilken tv-udsendelse har sidst fanget dig?

– Uhh, den var straks værre. Ærlig snak, så ser jeg mest film, tv-serier og fodbold. Tror måske, det meste underholdnings-tv efterhånden minder mig for meget om arbejde. Har set første afsnit af Operation Spiegelhauer20 år med X, og det var meget spændende. Har altid tænkt, at det må være opslidende at være Morten Spiegelhauer og have et arbejdsliv, der er så fyldt med konfrontation. Han er en interessant gut.

Har du en guilty pleasure, hvad angår tv-programmer?

– Det må nok være fodbold. Kan virkelig godt lide bare at sidde med en weekendøl og se Premier League. Holder ikke rigtig med nogen og er egentlig lidt ligeglad med udfaldet. Slår bare pæren fuldstændig fra. Enten det, eller bilvideoer på YouTube med anmeldelser, tests osv. På den front er jeg sgu nok lidt en bonderøv. På musiksiden er min guilty pleasure Taylor Swift, men det havde jeg jo slet ikke behøvet at nævne.

Hvilken film har senest gjort indtryk på dig?

The Holdovers tror jeg. Kan af en eller anden grund godt lide film, hvor jeg føler, at ensomhed er et tema. Kunne også godt lide Nomadland. Frances McDormand kan noget helt specielt.

Hvad er din all time-yndlingsfilm?

– Jeg synes, det er svært bare at vælge en. Jeg har altid være glad for Coen-brødrene. Genså The Big Lebowski for nylig. Det er i hvert fald en af mine absolutte favoritter. Samspillet mellem de tre hovedkarakterer i den bowlinghal, synes jeg, er noget af det ypperste, der nogensinde er lavet. Sætter nok endnu mere pris på det nu, hvor jeg selv har prøvet lidt kræfter med komisk skuespil. Flowet og timingen mellem dem er ubegribelig god.

Hvad er den næste film, du skal se i biografen?

Det bliver sgu nok Inderst inde 2 med min ældste datter. Har som sagt to små børn og ret mange rejsedage med arbejde, så der er ikke plads til mange voksenture i biffen. Vi skal nok komme efter det igen engang. Elsker at gå i biffen.

Hvad lytter du til, når du er på farten?

– Musik og lydbøger. Lige nu er jeg i gang med at lytte til Tomas Espedals Lyst. Det er en selvbiografisk bog om bl.a. lysten til at skrive. Uden sammenligning med Tomas Espedal i øvrigt er jeg selv et sted lige nu, hvor jeg skal i gang med at skrive nyt standup-materiale, og jeg fik den anbefalet af en kollega. Den er god. Minder mig lidt om Knausgaards Min Kamp, som jeg tidligere var meget optaget af.

Har du en podcast, du altid vender tilbage til?

– Er ikke så stor forbruger af podcasts. Mest bare Genstart og Tiden, men dem har jeg faktisk også holdt en pause fra her over sommeren.

Hvilken teateroplevelse har senest overrumplet dig?

– Går ikke så ofte i teatret desværre, men så A Clockwork Orange på Aarhus Teater for omkring halvandet år siden. Det var virkelig en stor teateroplevelse. Den er ikke for sarte sjæle, og ubehaget i volden ramte mig virkelig på en måde, som film efterhånden har meget svært ved. Stor respekt til spillerne i den opsætning.

Hvilken generel kulturoplevelse, du senest har oplevet, vil du anbefale alle?

– Standup live.

Hvis du kigger på din telefon lige nu, hvor meget skærmtid har du så brugt i denne uge?

– Gennemsnitligt 3,16 min. om dagen.

Hvilke tre apps er dine mest brugte?

– Beskeder, Mail og Safari. Har ikke sociale medier på min telefon og bruger det faktisk kun arbejdsmæssigt. Lyder helligt, det ved jeg godt, men det har sgu bare aldrig rigtig sagt mig noget. Undrer mig dog over, at YouTube ikke er på top tre. Synes sgu tit, jeg falder i et hul der.

Hvilken app ville du aldrig kunne undvære?

– Min musiktjeneste.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Andre Kultur | Guides