Kultur | Guides

Skærmtid med Josephine Park: "Den sidste film, jeg så i biografen, var 'Paw Patrol 2'"

Af
Signe Bjørg Granberg
3. november 2023
Josephine Park i 'Skruk'
Josephine Park er aktuel i adskillige danske serier og er ugens gæst i 'Skærmtid' / Foto: Martin Munch, Netflix

Del artikel

Hver uge dykker Vi Elsker Serier ned i en aktuel kulturpersonligheds skærmforbrug. I denne uge bliver vi klogere på, hvad den 'Oxen'-aktuelle skuespiller, Josephine Park, ser og lytter til lige nu.

Hvis du er en af dem, der ser mange danske tv-serier, vil du helt sikkert være stødt på den talentfulde skuespiller, Josephine Park, i løbet af de seneste år.

Ikke blot er hun lige nu aktuel i TV 2's store thrillerhit, Oxen, hvor hun spiller PET-agenten, Margrethe Franck. Tidligere i år indtog hun rollen som sygeplejersken, Christina Aistrup, i Netflix-hittet Sygeplejersken, og kort forinden havde man ligeledes kunne opleve hende på Netflix i en lidt anden genre, nemlig i den danske dramedy-serie Skruk.

Om kort tid indtager hun endnu en seriehovedrolle, nemlig i krimiserien Ikke et ord, hvor hun spiller overfor blandt andre Jacob Cedergren.

Hvad arbejder du på for tiden?

– Lige nu er jeg i gang med at optage anden sæson af Skruk. Det er dejligt at være tilbage med det samme hold, næsten en slags familiefølelse. Og så er det fedt at kunne gå i dybden med karakteren på en anden måde, fordi fundamentet for den blev lagt i sidste sæson, så der nu er overskud til at finde nye rum og veje. Det bliver en sæson, hvor både humor og tragedie sameksisterer – og strækkes dybere og bredere, og det elsker jeg.

Derudover har jeg brugt det meste af sommeren på at filme Ikke et ord, som er en tv-serie, Mads Mengel har instrueret. Han er forholdsvis ny, men fuldstændig fantastisk at arbejde med. Fortællingen er først og fremmest et parforholdsdrama og en sorgfortælling – hjulpet på vej af et krimiplot – som bruges til at folde historien og karaktererne ud. Den udkommer på See til November.

Hvilken tv-serie er du optaget af lige nu?

– Jeg har haft styrtende travlt de seneste måneder, så jeg er håbløst bagud med serier, men den sidste serie, jeg så til ende, var Beef, som Ann Lind Andersen faktisk anbefalede mig. Den var jeg helt vild med. Den var så menneskeligt genkendelig og totalt skandaløs samtidig.

Hvad er den seneste film, du har set i biografen?

– Sidste gang, jeg var i biografen, var i Palads, hvor jeg så Paw Patrol 2 med min søn. Jeg nåede ikke at se Barbie (igen håbløst bagud), så den tænker jeg, jeg skal se, når jeg er færdig med optagelser i næste uge. Hvis den altså stadig går?

Hvad lytter du til, når du er på farten?

– For nylig fik jeg anbefalet All There Is med Anderson Cooper, som jeg var helt vild med. Det er en podcast om sorg, hvor han i hvert afsnit har en samtale med en ny gæst, der har oplevet at miste. Den er utrolig smuk og sjovt nok, selv om temaet er tungt, både håbefuld og livsbekræftende.

Hvilken tv-udsendelse har sidst fanget dig?

Jeg ville virkelig gerne blive bedre til at se dokumentarer, men jeg ender altid med at vælge fiktionen, som om det er der, jeg får bedst pause, fordi jeg oftest også bliver mest inspireret der.

Hvis du kigger på din telefon lige nu, hvor meget skærmtid har du så brugt i denne uge?

Haha, det kommer jeg ikke til at svare på. Det er sikkert skamfuldt meget. Jeg tør ikke engang at kigge!

Del artikel

Andre Kultur | Guides