Kultur | Guides

'Skærmtid' med Søren Le Schmidt

Af
Signe Bjørg Granberg
8. september 2023
Søren Le Schmidt
Søren Le Schmidt er denne uges gæst i 'Skærmtid' / Foto: Kenneth Nguyen

Del artikel

Hver uge dykker Vi Elsker Serier ned i en aktuel kulturpersonligheds skærmforbrug. I denne uge bliver vi klogere på, hvad tøjdesigner Søren Le Schmidt ser og lytter til lige nu.

Tøjdesigneren Søren Le Schmidt har de seneste år været et af de største navne i den danske modebranche, og han har designet tøj til både Kronprinsesse Mary, Helle Thorning-Schmidt, Trine Dyrholm, Thomas Vinterberg, Tessa og mange flere.

Især den pink kjole, som Helle Thorning-Schmidt bar ved Dronningens 50-års regeringsjubilæum sidste år, trak store overskrifter og slog Søren Le Schmidts navn fast med syvtommersøm.

Lige nu er han aktuel som dommer og mentor for de unge designtalenter i Danmarks næste tøjdesigner på DR, og om lidt kridter han danseskoene og medvirker i årets Vild med dans på TV 2.

Danmarks næste tøjdesigner
Søren Le Schmidt er lige nu aktuel i DR-programmet 'Danmarks næste tøjdesigner'
Foto: Per Arnesen, DR

Hvad arbejder du på for tiden?

- Jeg bruger virkelig meget tid på dansetræning i øjeblikket, og det er vildt hårdt! Jeg er lidt ham, der altid har stillet mig i baren til en fest, og jeg har ikke dyrket særlig meget sport. Derfor er jeg lidt på udebane – men det er virkelig sjovt. Jeg danser med Mie Moltke, der har medvirket i Vild med dans mange gange, men ikke de seneste tre sæsoner. Jeg glæder mig meget til premieren 22. september.

Derudover har jeg travlt med en masse sensommerbryllupper, og jeg er også i gang med at lave kostumer til den kommende Askepot The Musical, der spiller i Tivolis koncertsal i foråret.

Jeg er også så heldig at være nomineret til en Elle Award i år, og showet falder i samme dag som premieren på Vild med dans. Så der er run på!

Hvilken serie er du optaget af lige nu?

- Jeg er faktisk lidt dårlig til at se tv-serier, for jeg har ikke tid. Men jeg har lige kastet mig over Suits igen. Den har jeg set for mange år siden, og det er et trygt univers, som jeg kender – så nu er jeg simpelthen startet forfra.

Hvilken film har du sidst set i biografen?

- Jeg kan rigtig godt lide danske film, og jeg synes, dansk film generelt har gjort det sindssygt godt de seneste 10 år. Af de film, jeg har set i år, vil jeg fremhæve Ustyrlig, der var vildt fantastisk, og Toves værelse, som var både modbydelig og virkelig god.

Hvad lytter du til, når du er på farten?

- Jeg lytter faktisk mere til musik, end jeg lytter til podcasts, men jeg medvirker til gengæld tit i podcasts – senest i Mads og A-holdet. Dog kunne jeg godt tænke mig at blive bedre til at tilvælge podcast på f.eks. cykelturen, eller når jeg sidder i et fly. Jeg tror bare, jeg har brug for at blive guidet til, hvilke podcasts, jeg skal vælge, da der er så mange på markedet.

Hvilken tv-udsendelse har sidst fanget dig?

- Jeg kan godt lide Løvens Hule, fordi jeg synes, at business-vinklen er interessant. Og så kan jeg sagtens have Nyhederne/TV-avisen kørende i baggrunden.

Jeg ser også Danmarks næste tøjdesigner hver tirsdag, når det nye afsnit udkommer, selv om jeg også har fået lov at se lidt længere frem. Jeg kan godt lide at se afsnittet samtidig som seerne.

Hvis du kigger på din telefon lige nu, hvor meget skærmtid har du så brugt i denne uge?

- Jeg har faktisk slået funktionen fra! Men jeg kan huske, at det var et højt tal. Dog er det primært besked/telefon/kalenderfunktionerne, jeg bruger – men dem bruger jeg så til gengæld også hele tiden.

Del artikel

Andre Kultur | Guides

Mest læste