Kultur | Guides

Skærmtid med Lotte Kaa Andersen: "Meryl Streep er rollemodel for mange kvinder på min alder"

Af
Signe Bjørg Granberg
5. april 2024
”Skærmtid” med Lotte Kaa Andersen
Denne uges gæst i 'Skærmtid' er forfatter Lotte Kaa Andersen, der er aktuel med bogen 'Mit hemmelige liv' / Foto: Kaspar Wenstrup

Del artikel

Hver uge dykker Vi Elsker Serier ned i en aktuel kulturpersonligheds skærmforbrug. I denne uge bliver vi klogere på, hvad forfatter Lotte Kaa Andersen ser og lytter til lige nu.

De fleste kender nok forfatter Lotte Kaa Andersen fra den såkaldte Hellerup-trilogi, der består af de tre bøger Hambros Allé 7-9-13, 100 dage og 7 sind (2015-2018). Sidenhen har hun skrevet den exofiktive roman Den inderste kerne (2021) om verdens første kvindelige seismolog, Inge Lehmann, og nu er hun aktuel med sin nye bog Mit hemmelige liv, hvor hun sætter overgangsalderen under lup.

Hvad arbejder du på for tiden?

– Jeg er i gang med at lancere min nye bog Mit hemmelige liv, som er en personlig fortælling om kvindeliv og overgangsalderen. Der sker en masse ting omkring sådan en ny bog, når den udkommer, og det er meget tidskrævende.

Hvilken tv-serie er du optaget af lige nu?

– Fordi jeg har så travlt med boglanceringen, har jeg faktisk ikke tid til at se en serie i øjeblikket. Og for mig er det en meget social ting at se serier. Jeg ser dem med min mand, men jeg synes nogle gange, det er svært at finde en serie, som vi begge har lyst til at se.

Hvilken tv-serie er din yndlingsserie?

– Det må være The White Lotus. Den er så vild og virkelig sjov og godt skrevet. Jeg så, at der var en anmelder, der havde skrevet, at det er Shakespeare på steroider, og det er helt rigtigt, synes jeg. Den har nogle fantastiske karakterer og er hysterisk morsom. Jeg glæder mig allerede til tredje sæson.

Hvilken film har senest gjort indtryk på dig?

– Det har den franske film Frit Fald. Det er både et ægteskabsdrama og en krimigåde. Den film brugte jeg lang tid på at tænke over, og den blev siddende i mig.

Hvilken film vender du tit tilbage til at se?

Festen har jeg set mange gange. Det er også en film, som jeg har tvunget mine børn til at se. De syntes vist, den var lidt mærkelig, skrabet og langsom, men jeg synes, den er fantastisk. Den er rigtig godt spillet, og den er sjov, samtidig med at den behandler et brutalt og ømtåleligt emne.

Hvem er din yndlingsskuespiller?

– Det må være Meryl Streep. Hun kan alt! Jeg har set hende i slap stick-comedy, musicals og alvorlige film. Hun er enormt foranderlig, og hendes ansigt har så mange nuancer. Jeg synes, hun er vanvittigt dygtig, og jeg tror, hun er rollemodel for rigtig mange kvinder på min alder.

Hvilken teaterforestilling har sidst gjort indtryk på dig?

– Det har Jeanett Albecks Ellers mange tak. Jeg kan rigtig godt lide Jeanett Albeck, og hun laver jo sådan nogle sing and dance-shows, som både er meget dybe og sårbare, men også sjove og med fuld fart på. Jeg kommer altid ud fra hendes forestillinger og er helt blæst bagover.

Hvilke podcasts lytter du til?

– Når jeg går, kører bil og laver praktiske ting derhjemme, lytter jeg til lydbøger og podcasts. Min yndlingspodcast er Skønlitteratur på P1, som jeg hører hver uge, lige meget hvad og lige meget hvor jeg er.

Hvis du kigger på din telefon lige nu, hvor meget skærmtid har du så brugt den seneste uge?

– Jeg har et gennemsnit i sidste uge på 3 timer og 21 minutter om dagen, og den meste tid er brugt på Instagram, messenger og mail. Men det har også noget at gøre med, at jeg jo er i gang med lanceringen af min bog. I nogle perioder tjekker jeg helt ud fra sociale medier, og i de perioder kan jeg simpelthen mærke, at jeg er gladere!

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Læs mere omSkærmtid

Andre Kultur | Guides

Mest læste