Kultur | Guides

'Skærmtid' med Simon Bennebjerg

Af
Claus Nygaard Petersen
29. september 2023
Simon Bennebjerg skærmtid
Skuespiller Simon Bennebjerg er ugens gæst i 'Skærmtid' / Foto: Mads Teglers

Del artikel

Hver uge dykker Vi Elsker Serier ned i en aktuel kulturpersonligheds skærmforbrug. I denne uge bliver vi klogere på, hvad skuespiller Simon Bennebjerg ser og lytter til lige nu.

Skuespiller Simon Bennebjerg brød for alvor igennem med rollen som Thorkild Bjørnvig overfor Birthe Neumann som Karen Blixen i Pagten. En præstation, der indbragte ham en Robert for årets mandlige hovedrolle i 2022.

Nu er Simon Bennebjerg aktuel i Nikolaj Arcels Bastarden, hvor han spiller den temperamentsfulde og nådesløse godsejer Frederik de Schinkel overfor bl.a. Mads Mikkelsen og Amanda Collin.

Kongens Land - Zentropa - Nikolaj Arcel
Simon Bennebjerg som godsejeren Frederik de Schinkel i 'Bastarden'
Foto: Henrik Ohsten / Zentropa

Hvad arbejder du på for tiden?

– Jeg forbereder mig til en ny film. Det er Honey af Natasha Arthy, hvor jeg spiller faren til hovedrollen Honey, en 13-årig pige. Hun bliver spillet af Selma Sol í Dali Pape (Agent), og så medvirker Jesper Christensen og Lena Maria Christensen også.

Ellers rejser jeg rundt i landet til forpremierer og laver interviews i forbindelse med Bastarden. Og så er jeg med i en podcastserie om det periodiske system, der hedder Periodisk, hvor jeg er vært, og vi kommer igennem alle 118 grundstoffer.

En film af Nikolaj Arcel
Simon Bennebjerg i 'Bastarden'
Foto: Henrik Ohsten / Zentropa

Hvilken tv-serie er du optaget af lige nu?

– I øjeblikket ser jeg The Bear. Jeg er cirka halvvejs i anden sæson, og der er et eller andet med tempoet i serien, som jeg får det helt vildt roligt af, hvilket er lidt pudsigt med tanke på, hvor hektisk det nogle gange bliver i den. Jeg fik den anbefalet af min bedste veninde Cathrine, og den kan bare noget. Tempoet og alle de ting, der foregår i baggrunden, det er ret fedt.

Hvad den næste film, du skal se i biografen?

– Jeg glæder mig rigtig meget til Poor Things af Giorgos Lanthimos, men den kommer jo først til januar. Indtil da er den næste film, jeg skal se i biografen, dokumentarfilmen Innocence af Guy Davidi, som har premiere i den her uge.

Hvad lytter til, når du er på farten?

– Jeg hører rigtig mange forskellige podcasts. Nyhedspodcasts, og så hører jeg rigtig mange forskellige om film, serier og spil. Hvis Third Ear laver en spændende podcast, så sluger jeg den også råt.

Og så hører jeg meget lydbog. Jeg er lige gået i gang med Hobitten igen. Det er den gamle udgave med Ove Sprogøe, hvor han konsekvent siger Gan-alf i stedet for Gandalf, og det hele emmer af 1970'er-stemning.

Hvilken tv-udsendelse har sidst fanget dig?

Gift ved første blik. Jeg har set alle sæsonerne og ser også den nye, og så er jeg helt vild med Alene i vildmarken. Min yndlingsdel er, når de skal bygge deres shelter i starten. Det måtte de godt bruge noget mere tid på at vise, hvordan de gør, og hvilke teknikker de bruger.

Hvis du kigger på din telefon lige nu, hvor meget skærmtid har du så brugt i denne her uge?

– Mit daglige gennemsnit i den her uge er 1 time og 40 minutter. Det har været en god uge, for nogle gange kan det godt være mere, hvis bliver fanget af noget på YouTube eller sidder og scroller på Instagram f.eks.

Nogle gange er det hyggeligt, og andre gange bliver jeg lidt mobilzombie, og så sletter jeg lige de apps, som har stjålet min opmærksomhed. For mig handler det om, hvorvidt det er noget, jeg har valgt at se på eller det er noget, jeg bare gør per automatik og nærmest ikke har været til stede i det i to timer.

Del artikel

Læs mere omSkærmtidBiograf

Andre Kultur | Guides