Kultur | Guides

'Skærmtid' med Johannes Nymark

Af
Signe Bjørg Granberg
22. september 2023
Johannes Nymark i Skærmtid
Skuespiller Johannes Nymark er ugens gæst i 'Skærmtid' / Foto: Miklos Szabo

Del artikel

Hver uge dykker Vi Elsker Serier ned i en aktuel kulturpersonligheds skærmforbrug. I denne uge bliver vi klogere på, hvad skuespiller Johannes Nymark ser og lytter til lige nu.

Skuespiller Johannes Nymark har de seneste uger været på alles læber på grund af TV 2's populære tv-program Forræder, hvor han spiller en helt central rolle.

Mange kender nok Johannes Nymark fra musicalverdenen, hvor han bl.a. har medvirket i Disneys Aladdin, Les Misérables, The Phantom of the Opera og Singin’ in the Rain. Han har også vundet det danske Melodi Grand Prix med gruppen Lighthouse X og været vært for showet to gange.

Johannes Nymark i Forræder
Johannes Nymark i det populære TV2-program 'Forræder'
Foto: Blu/TV2

Hvad arbejder du på for tiden?

– Jeg er i fuld gang med prøver på den nye musical Jersey Boys, der får premiere 4. oktober i Tivolis Koncertsal i København. Senere på året medvirker jeg i den danske tv-serie Namastay af Paprika og Nikolaj Steen, og så har jeg også lavet filmen Jeg tror, jeg elsker dig, hvor jeg spiller over for min egen søn, Bob, på 6 år.

Derudover har der selvfølgelig været en del at se til med Forræder, som har været virkelig sjovt at medvirke i og følge folks reaktioner på.

Hvilken tv-serie er du optaget af lige nu?

– Jeg elsker at se tv-serier og har altid gang i flere forskellige på samme tid. Lige nu ser jeg den seneste sæson af Babylon Berlin, og jeg er lige blevet færdig med Yellowjackets. Jeg ser også den nye sæson af The Morning Show, som jeg synes er virkelig god. Jeg er vild med miljøet omkring tv-stationen, og den er både vildt spændende og velspillet.

Jeg ser også danske serier, men færre end udenlandske. Lige nu følger jeg med i Huset på DR, og de spiller jo simpelthen så godt, Sofie Gråbøl, David Dencik og alle de andre. Den virker så realistisk og er godt castet.

Hvad er den næste film, du skal se i biografen?

– Jeg vil rigtig gerne se den nye danske dokumentar, Munken, som jeg egentlig var inviteret på gallapremiere på. Jeg havde dog ikke mulighed for at deltage, men jeg har bestemt mig for at se den alligevel en anden dag, for jeg synes, historien lyder så spændende.

Engang, da jeg var på ferie ved Gardasøen, så jeg nogle munke, der kom gående, og jeg blev dybt fascineret af dem og spurgte mine forældre, hvem de var, og hvorfor de så ud, som de gjorde. Så fascinationen af livet som munk går nok helt tilbage til den oplevelse.

Hvad lytter du til, når du er på farten?

– Jeg lytter faktisk ikke så meget til lydbøger, men jeg indlæser dem en gang imellem, og jeg medvirker også i podcasts, senest i Mads og A-holdet. Jeg kan generelt godt lide de der dilemma-programmer. For nylig hørte jeg podcastserien Vi ejer natten om Københavns festliv med Jean Von Baden, og den var rigtig god.

Hvilken tv-udsendelse har sidst fanget dig?

– Jeg ser Nyhederne hver eneste dag – og gerne flere gange om dagen. Jeg kan også godt lide aktualitetsprogrammer og synes, at et program som Go' Morgen Danmark er hyggeligt at have kørende i baggrunden.

Lige nu ser jeg faktisk også den engelske version af Forræder, der hedder Traitor. Den er lidt mere "slibrig" end det danske program, og den er ikke med kendte mennesker. Så der er mere på spil, kan man mærke i forhold til pengepræmien (som i den danske version gik til velgørenhed, red.)

Hvis du kigger på din telefon lige nu, hvor meget skærmtid har du så brugt i denne uge?

– Jeg kigger faktisk ikke på den funktion. Jeg bruger min telefon vildt meget i forbindelse med mit arbejde, så jeg prøver at lægge den væk, når jeg har fri og er sammen med mine børn.

Del artikel

Læs mere omSkærmtidTV 2 Play

Andre Kultur | Guides