Kultur | Nyheder

Betty Nansen Teatret vil lave mere end teater med 'Søsterværker'

Af
Signe Bjørg Granberg
24. januar 2024
'Søsterværker'
filmen 'Hvorfor er det vigtigt at minde mig om, hvad du tror jeg er' er det første søsterværk på Betty Nansen Teatret / Foto: Therese Willstedt

Del artikel

Scenekunsten på Betty Nansen Teatret skal med 'Søsterværker' ramme et bredere publikum og ikke kun foregå på de skrå brædder, men også præsentere iscenesatte film, happenings, events og koncerter.

Flere skal opleve, hvad scenekunsten kan, og derfor har Betty Nansen Teatret skabt konceptet Søsterværker.

Søsterværkerne vil arbejde med de samme tematikker som teatrets løbende repertoire, men bestå af andre formater end traditionel teaterforestilling.

Direktør for Betty Nansen Teatret, Eva Præstiin, fortæller, at søsterværkerne har som formål at åbne op for nye stemmer eller perspektiver og ramme et bredere publikum:

– Scenekunst er en sanselig og mangfoldig kunstart, som taler til os i kroppe, ord, musik og billeder. Betty Nansen Teatret ønsker derfor, at flere mennesker skal opleve scenekunst, og at scenekunsten kan udkomme på nye og andre måder end i en teatersal. Søsterværkerne er en måde, hvorpå vi kan sætte scenekunsten og kunstnerne fri til at afprøve nye formater. Vi håber, at søsterværkerne kan finde og tale til et publikum, som vi ikke tidligere er nået frem til.

Det første søsterværk består af fem dokumentariske kortfilm om queerpersoner, der allerede nu kan opleves digitalt. Det knytter sig til den aktuelle teaterforestilling Edward II, som spiller på Betty Nansen Teatret frem til 24. februar 2024.

Filmene er skabt af instruktør Therese Willstedt og samlet – og hver for sig – bærer de titlen: Hvorfor er det vigtigt at minde mig om, hvad du tror jeg er? De kan allerede nu ses her.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Andre Kultur | Nyheder

Mest læste