Kultur | Nyheder

Jenny Lund Madsen: ”Da vi mødtes bagefter, var vi begge helt høje af den kunst, vi havde set og mærket”

Af
Louise Kidde Sauntved
30. juli 2024
Jenny Lund Madsen manuskriptforfatter Graverne
Jenny Lund Madsen / Foto: Tine Harden

Del artikel

Ugens profil er manuskriptforfatter og forfatter Jenny Lund Madsen, der lige nu er aktuel med TV 2-serien 'Graverne', som hun har skrevet manuskriptet til.

Hvad var din seneste kulturoplevelse?

– Jeg har netop set teaterforestillingen Maria på Edison. Den var en del af Cph Stage-festivalen og handler om en gravid 18-årig, der leder efter en, som kan være med til fødslen af hendes barn. Det var en rørende og samtidig morsom fortælling om ensomhed og om, hvad nære relationer er for en underlig størrelse i vores digitale tid. Jeg kan virkelig anbefale stykket, som spiller (igen) på Odense Teater til september.

Hvad skal en god kulturoplevelse kunne?

– For mig skal en god kulturoplevelse røre mig følelsesmæssigt og meget gerne give mig et nyt perspektiv på et emne eller sætte nogle tanker i gang. Jeg kan godt lide, hvis jeg får noget andet med end det, jeg troede, jeg kom for.

Hvem vil du helst opleve kultur med?

– Min kone, fordi hun altid har en interessant mening om det, vi har oplevet. Vi er ikke altid enige, men det er altid spændende at tale med hende om det efterfølgende.

Kort om Jenny Lund Madsen

Kendt som:
Forfatter til bogen ’Tredive dages mørke’, manuskriptforfatter på filmen Meter i sekundet og tv-serierne Bedrag, Rita og Kometernes jul.

Aktuel som:
Hovedforfatter på tv-serien Graverne, der kan ses på TV 2 Play fra den 28. juli.

Er der en kulturoplevelse, du aldrig glemmer?

– For omkring 10 år siden så jeg en interaktiv teaterforestilling, Sleep no more, i New York. Normalt hader jeg sådan noget, hvor man som publikum engageres, men det her var magisk, og jeg havde noget, jeg nærmest vil kalde en spirituel oplevelse. Man gik rundt i et hus og kunne selv følge med skuespillere ind i forskellige rum. Midt i stykket blev jeg væk fra min kæreste (nu kone), men da vi mødtes bagefter, var vi begge helt høje af den kunst, vi havde set og mærket. Det glemmer jeg aldrig.

Er du nogensinde gået midt i en film, koncert eller teaterstykke?

– Ja, en enkelt gang er jeg gået ud af biografen, fordi jeg konstaterede, at filmen var så plat og dårligt lavet, at den ikke var min tid værd. Det var virkelig dårlig stil, da det var til en premiere, og jeg skammer mig faktisk over det. Men jeg lod som om, at jeg skulle på toilettet, og så smuttede jeg og brugte min aften på at gå på bar og drikke en drink i stedet.

Hvilken by er din yndlingskulturby?

– Jeg har boet et år i Los Angeles, og selv om mange forbinder byen med en overfladisk forbrugskultur og hjerteløst indhold, så er det i mine øjne en by fuld af talentfuld undergrund: Små teatre med store ambitioner, endeløse koncerter, store biografoplevelser, stand up og så selvfølgelig al den lir, der følger med filmindustrien. Det er en by mættet af store kulturelle oplevelse, også selv om man sommetider skal lede for at finde det, der ikke er allermest mainstream.

Har du en kulturvane, du ikke helt vil være ved?

– Hvis sport tæller som kultur, så ser jeg alt for meget sport i fjernsynet – primært fodbold og tennis. Når man selv lever af at skrive fiktion, kan det oftest føles som arbejde at se film, serier eller læse en bog. Så hvis jeg virkelig skal slappe af og ikke tænke, ser jeg sport eller 3 x beliggenhed om nogen, der skal købe et hus i Horsens, selv om jeg aldrig selv har tænkt mig at flytte dertil.

Hvilke kulturoplevelser glæder du dig til?

– Til oktober skal jeg se den danske søsterduo Prisma på Store Vega i København. Det glæder mig til. Og i det lidt mere egocentriske hjørne skal jeg udgive min anden krimi Under en blændende sol her i efteråret. Det er jeg også meget spændt på.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Læs mere omTV 2

Andre Kultur | Nyheder