Serier | Nyheder

Trine Dyrholm skal spille Tove Ditlevsen i ny TV 2-serie

Af
Signe Bjørg Granberg
20. juni 2024
Trine Dyrholm
Trine Dyrholm skal spille Tove Ditlevsen i ny TV 2-serie produceret af Apple Tree / Foto: Jesper Sunesen

Del artikel

Det er ikke mere end et år siden, Paprika Steen brillerede som Tove Ditlvesen i 'Toves værelse', og nu skal Trine Dyrholm så forsøge at gøre hende kunsten efter i ny dansk serie om den berømte forfatter.

Tove Ditlevsen-fans kan snart se frem til endnu en filmatisering med den anerkendte danske forfatter som omdrejningspunkt.

Denne gang er der tale om en miniserie i fire dele, hvor Ditlevsen bliver spillet af fire skuespillere i fire perioder af hendes liv – fra slutningen af ​​1930'erne til hendes død i 1976. Dyrholm kommer således til at indtage rollen som Tove Ditlevsen i hendes sidste år.

Det skriver det amerikanske branchemedie, Variety, der har talt med seriens producent, Piv Bernth fra Apple Tree. Serien er skrevet af Maren-Louise Käehne, der også stod bag manuskriptet til Dronningen med netop Dyrholm i hovedrollen. Det er Dorthe Riis Lauridsen, (Equinox, Skruk), der er tilknyttet projektet som producer for Apple Tree.

Serien er baseret på tredje del af Ditlevsens Københavnertrilogi, Gift. Trilogien består af bøgerne Barndom, Ungdom og Gift. På engelsk har serien fået titlen Dependency.

Hvornår serien får dansk premiere, melder historien ikke noget om, men vi venter spændt – også på info om, hvilke tre andre skuespillere Trine Dyrholm får selskab af i portrætteringen af Tove Ditlvesen.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Andre Serier | Nyheder