Kultur | Nyheder

Mille Gori: ”For mig er cirkus kulturarv”

Af
Louise Kidde Sauntved
2. juli 2024
Interview med Mille Gori
Mille Gori / Foto: PR

Del artikel

Ugens profil er Mille Gori, også kendt som Motor Mille, der lige nu er aktuel i årets 'Cirkus Summarum'-forestilling.

1. Hvad var din seneste kulturoplevelse?

– Jeg besøgte Cirkus Arena, som lige nu er på landevejen. For mig er cirkus ikke blot en kulturel begivenhed eller en oplevelse, det er en kulturarv. Cirkus ligger mit hjerte nær, og Cirkus Arena var det første cirkus, jeg selv besøgte, da jeg var to år. Magien, manegen og artisterne stjal mit hjerte, og selv om jeg ventede mange år, så gik min drøm i opfyldelse. Jeg rejste selv rundt med Cirkus Arena i 2017. En oplevelse, jeg håber at gentage en dag.

2. Hvem nyder du allermest at dele kulturoplevelser med?

– Mine veninder. Jeg er så heldig, at mange af mine bedste veninder elsker de gode teateroplevelser lige så højt, som jeg selv gør. Og endnu mere heldig, fordi mange af dem ganske ofte selv står på scenen. Så vi deler både glæden ved de skrå brædder, teatrets magi og den kulturelle oplevelse, det er at gå i teatret.

3. Hvilken by er din yndlingskulturby?

– Jeg elsker København som kulturby, måske fordi det er der, mange af mine oplevelser finder sted. Men Holstebro står også mit hjerte nært. Holstebro har formået at skabe plads til musikken, balletten, billedkunsten og teatret, ikke bare for det kulturelle publikum, men også for børn og unge, der i en tidlig alder kan komme i kontakt med de forskellige kunstarter.

Kort om Mille Gori

Det kender du hende fra:
DR Ramasjang, hvor hun blandt andet har spillet karakteren Motor Mille i en årrække.

Aktuel med:
Årets Cirkus Summarum-forestilling, der kan opleves fra 27. juni i Ballerup og 24. juli i Aarhus.

4. Hvilken kulturoplevelse glemmer du aldrig?

– Mit første møde med teatret, da jeg var barn, glemmer jeg aldrig. Den oplevelse blev en af hjørnestenene til, hvad jeg arbejder med i dag. Jeg så Blues Brothers – The Musical. Musikken er jeg vokset op med takket være min far og at se den på et teater og se noget ske her og nu, fascinerede mig. Den kunstform fascinerer mig stadig den dag i dag og vil nok altid gøre det. Netop det at øjeblikket er nu, at det, du siger på scenen, er nu, og at dem i salen får en oplevelse, der ikke kan gentages, om end forestillingen bliver spillet igen, synes jeg er ganske særligt.

5. Er du nogensinde gået midt i en film/koncert/teaterforestilling?

– Jeg er gået en enkelt gang, fordi jeg var syg, og to gange fordi menneskemængden blev for voldsom. Men aldrig fordi noget var dårligt. Det betyder bestemt ikke, at jeg ikke har haft dårlige oplevelser, men af respekt for dem, der optræder og står på scenen, som ikke nødvendigvis er skyld i den dårlige oplevelse, bliver jeg. Og jeg tror, dårlige oplevelser giver perspektiv og plads til, at gode oplevelser kan blive endnu bedre.

6. Hvilken kulturvane vil du helst ikke være ved?

– Jeg står ved dem alle. Jeg synes diversiteten imellem dem er dejlig. Og jeg nyder et besøg i Det Kongelige Teater lige så meget, som jeg elsker en koncert på en græsmark med et lokalt band. Kultur har det til tider med at dele os op i kategorier: de højkulturelle, de ukulturelle, den kulturelle elite. Jeg tror, jeg er udenfor kategori.

7. Hvilke kulturoplevelser glæder du dig til?

– Jeg har i snart et år haft billet til teaterforestillingen Arven på Det Kongelige Teater til oktober. Jeg nåede ikke at få billetter, da den spillede første gang, så da jeg opdagede, at man kunne købe billetterne igen, skyndte jeg mig. Forestillingen varer otte timer, og jeg har ekstremt stor respekt for de skuespillere, der skal rumme otte timers dialog. Og jeg glæder mig til at gå i et med fortællingen.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Læs mere omTeaterSceneCirkus

Andre Kultur | Nyheder