Kultur | Nyheder

Nanna Rossen: ”Min yndlingsfilm er 'Bridesmaids', men det er ikke noget, jeg skammer mig over”

Af
Louise Kidde Sauntved
10. september 2024
Nanna Rossen Wicked interview
Nanna Rossen / Foto: Nicolas Tobias Følsgaard

Del artikel

Ugens profil er musicalperformer Nanna Rossen, der lige straks kan opleves i musicalen 'Wicked' på Fredericia Musicalteater.

Hvad var din seneste kulturoplevelse?

– Det var til Musical Reading Festival på Østre Gasværk i forbindelse med Cph Stage. Det var en aften med readings/smagsprøver på fire helt nye og kommende danske musicals, og det var mega spændende.

Hvem vil du helst dele kulturoplevelser med?

– Det kommer lidt an på, hvilken slags oplevelser der er tale om. Hvis det er noget, som jeg bare ved, at min mor ville elske, så er det da hende, jeg tager med. Ellers synes jeg, det er dejligt at dele kulturoplevelser med mine venner og kollegaer, fordi vi ofte taler samme sprog, når det kommer til sådan nogle oplevelser. Og så synes jeg, det er nemmere at tale om oplevelsen bagefter, uanset om vi er enige eller ej.

Hvad skal en god kulturoplevelse kunne?

– Jeg elsker, hvis en kulturoplevelse kan få mig til at glemme tid og sted for en stund. Hvis jeg går derfra og tænker lidt anderledes, end da jeg gik derind.

Er der en kulturoplevelse, du aldrig glemmer?

– Jeg så Wicked på Det Ny Teater i 2011, og jeg husker faktisk ikke så mange specifikke ting fra selve opsætningen. Men jeg husker tydeligt den effekt, forestillingen havde på mig. Jeg fik et crush på den. Jeg skamlyttede til Broadway-albummet og fandt videoer på YouTube og drømte om at være Elphaba og synge alle hendes sange. Så den forestilling var med til at forstærke min drøm om at leve af at stå på scenen. Og det glemmer jeg aldrig.

Kort om Nanna Rossen

Det kender du hende fra:
Hovedrollen som Tracy Tornblad i Hair, Matador – The Musical samt en række andre musicalroller.

Aktuel i:
Musicalen Wicked, der får premiere på Fredericia Musicalteater 18. september.

Er du nogensinde gået midt i en film, koncert eller teaterforestilling?

– Ikke så vidt jeg husker. Men jeg tror også, at der skal meget til, før jeg kommer til at gå midt i noget. Både af respekt for kolleger, der gør et stort stykke arbejde, men også fordi, det kan være meget lærerigt at se noget, man ikke bryder sig om.

Hvilken by er din yndlingskulturby?

– Min første indskydelse er New York, fordi jeg var der på en vidunderlig studietur, fyldt med kulturoplevelser, for syv år siden. Jeg har ikke været der siden, men det skal jeg helt sikkert en dag. Og ellers synes jeg, at København har det hele.

Har du en kulturvane, du helst ikke vil være ved?

– Jeg er en sucker for en god romantisk komedie. Og det er da ikke altid helt vildt sejt at sige højt, at min yndlingsfilm er Bridesmaids. Men det er faktisk ikke noget, jeg skammer mig over.

Hvilke kulturoplevelser glæder du dig til?

– Jeg glæder mig selvfølgelig virkelig meget til at se første del af filmudgaven af Wicked med Cynthia Erivo og Ariana Grande i hovedrollerne. Den har premiere til november, og jeg tror, at den bliver fuldstændig vanvittigt. Og så glæder jeg mig også til at se The Last Ship på Østre Gasværk Teater – en forestilling med ingen ringere end Sting. Og Efterlysning på Fredericia Musicalteater, som er en helt nyskrevet musical med tekst og musik af Mille Lambert og Kristoffer Nybye. Jeg har oplevet et par readings af værket, og allerede der syntes jeg, at den var helt fantastisk. Så jeg glæder mig til at se den rigtigt.

Artiklen blev første gang udgivet i SØNDAG, som også er ejet af Aller Media. Dette er en redigeret version.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Læs mere omInterview

Andre Kultur | Nyheder

Mest læste