Kultur | Guides

Skærmtid med Olivia Joof Lewerissa: "Hvis jeg ser bort fra Lena Dunhams ego, elskede jeg 'Girls'"

Af
Signe Bjørg Granberg
23. august 2024
Skruk
Denne uges gæst i Skærmtid er Olivia Joof Lewerissa, der er aktuel i anden sæson af serien 'Skruk' / Foto: Nikolaj Tanning Re/Netflix

Del artikel

Hver uge dykker Vi Elsker Serier ned i en aktuel kulturpersonligheds skærmforbrug. I denne uge bliver vi klogere på, hvad skuespiller Olivia Joof Lewerissa ser og lytter til lige nu.

Skuespiller Olivia Joof Lewerissa er lige nu aktuel i anden sæson af komedieserien Skruk, og mange kender hende nok også fra TV 2-serierne Dansegarderoben, Killjoy og DNA.

Hun har desuden medvirket i de to populære komedier Elsker dig for tiden og Hygge!, og snart kan hun vinde den eftertragtede Svend Prisen, hvor hun er nomineret til Årets håb!

Hvad arbejder du på for tiden?

– Mig selv!

Hvilken tv-serie er du optaget af lige nu?

– Jeg ser X-files for første gang. Jeg ved ikke, hvor optaget jeg er af det. På en måde er den lige, som den skal være, og så er der også flere gange, hvor jeg sidder og fniser over skuespillet. For der er så mange faser, det har været igennem i tidens løb. Det er en blanding af meget minimalistisk og alt for meget. Der er noget befriende over alt det, der ikke ville fungere i dag. Og så kan man se de har haft det sjovt. Grineflippet ligger hele tiden og lurer. Gillian Anderson er skøn. Hun giver ikke en fuck.

Hvilken tv-serie er din all time-favorit?

– Må man godt spørge om det? Det er umuligt at svare på. Jeg er stadig meget berørt af Baby Reindeer, og så glæder jeg mig til The White Lotus sæson 3. Og Severance!

Jeg kan sige en serie, der har haft stor indflydelse på mig, og det er Girls. Jeg elskede Girls. Hvis jeg skal se bort fra Lena Dunhams ego, der nogle gange korrumperede de andre karakterers udvikling. Og den sidste sæson. Den skal man bare lade være med at se. Men den viste noget, jeg kendte. Jeg så sæson 1 på én nat i 2012, og jeg kan huske, at jeg fik det sådan: Jeg vil også fortælle verden noget. Er stadig i gang med at finde ud af hvordan.

Hvilken tv-udsendelse har sidst fanget dig?

– Er gået i et "mode" med landbrugsprogrammer. Lige nu er det Clarkson's Farm. Det er så dramatisk. Landbruget er benhårdt og komplekst. Har så meget respekt for landmænd m/k. Og det er spændende, den måde vi er i gang med at skulle ændre på det hele – kampen mellem det konventionelle og regenerative landbrug. The drama!

Har du en guilty pleasure, hvad angår tv-programmer?

– Min kæreste siger, at min guilty pleasure er alle banderelaterede podcasts. Jeg synes, det er fascinerende og grusomt. De parallelle verdener. Og så har jeg åbenbart gået i folkeskole med to, der har startet to bander. Jeg tør ikke sige hvem.

Hvilken film har senest gjort indtryk på dig?

– Det var nok Past Lives. Føler, det var en ny slags Lost in Translation, som jeg altid har elsket, men som jeg godt kan se er problematisk i dag. Jeg elsker tanken om sjæle, der mødes igen og igen i nye konstellationer, og de sjælemøder, der har gjort stort indtryk på én, men som man ikke ved, hvordan man skal udleve. Og om man skal. Og at alt ikke behøver at være så kødeligt. It's deeper than that. Før i tiden ville det have været en ulykkelig kærlighedshistorie. Nu er det en smuk en.

Hvad er din all time-yndlingsfilm?

– Jeg havde en yndlingsfilm, da jeg var barn, og det var West Side Story. Den ligger stadig dybt i mit hjerte. Mest af alt dansescenerne og kostumerne. Er stadig lidt miv over, at jeg aldrig har fået lov til at spille Anita.

Hvad er den næste film, du skal se i biografen?

Landbrugets natur af Isabelle Denaro.

Hvad lytter du til, når du er på farten?

Genstart, Tiden og Dato hører jeg simpelthen altid. Gerne på farten, men også bare som et dagligt morgenritual.

Har du en podcast, du altid vender tilbage til?

– Jeg hører troligt Djævlen i detaljen og Bakspejl. Djævlen er bare lige min kop te med true crime. Ingen makabre detaljer, mest bare mennesket bag historierne. Bakspejl får det hele med. Alle aspekter af historien og forholder sig kritisk til den version, man oftest får fremlagt i vores del af verden. Jeg sov meget i historietimerne, da jeg var barn og teenager, så det skal stille og roligt implementeres i min 35-årige hjerne. Det gør Bakspejl, så jeg kan følge med.

Hvilken teateroplevelse har senest overrumplet dig?

– Jeg går ikke så meget i teatret. Jeg så Arven sidste år, og den rørte mig. Men jeg er ikke den store teatergænger. Jeg får hurtigt spat af det. Synes virkelig ikke særlig tit, jeg kan koncentrere mig om det. Jeg zoner ud og er nok lidt arbejdsskadet. Jeg synes tit, at folk er dårlige til at “kill their darlings”.

Hvilken kulturoplevelse, du har haft for nylig, vil du anbefale til alle?

– Pt. er det at læse. Men min yndlingsting er nok min aftendukkert og solnedgange. Naturens performance.

Hvis du kigger på din telefon lige nu, hvor meget skærmtid har du så brugt i denne uge?

– Det har jeg slået fra, så det kan jeg ikke se. Jeg synes, jeg er ret god til at regulere det. Så sletter jeg Insta-appen – så er den ikke så spændende. Jeg får sådan en bestemt følelse, når jeg kigger for meget på den. Dårlig samvittighed og hurtig dopamin. Men føler også, det er skærmtid, når man bare hører podcasts, og det gider jeg ikke finde mig i.

Hvilke tre apps er dine mest brugte?

– DR Lyd, Pinterest, Cosmo. De sidste to er fordi, jeg er en rigtig moodboard-person. Alt i mit liv skal have et moodboard.

Hvilken app ville du aldrig kunne undvære?

– Googlemaps. Jeg ved aldrig rigtig, hvor jeg er. På alle planer …

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Andre Kultur | Guides