Kultur | Nyheder

Mathilde Arcel Fock: ”Min nyeste guilty pleasure er 'Bachelorette'

Af
Louise Kidde Sauntved
27. august 2024
interview med Mathilde Arcel Fock fra Mørkeland
Mathilde Arcel Fock / Foto: Emilia Staugaard

Del artikel

Ugens profil er skuespiller Mathilde Arcel Fock, der lige nu er aktuel i filmen 'Mørkeland'.

Hvad var din seneste kulturoplevelse?

– Det var en udstilling af en virkelig dygtig kunstner, Leonardo Meoni, på Museo Bardini i Firenze. Han laver virkelig flotte værker ved at stryge velour i forskellige retninger, så det danner et motiv.

Hvad skal en god kulturoplevelse kunne?

– Hvis det er rigtig godt, synes jeg, det kan få mig til, for et øjeblik, at glemme mig selv. At forsvinde ind i et værk, et andet univers, en anden tid eller en anden persons følelser og tanker.

Hvem vil du helst opleve kultur med?

– Nogen, der ikke får mig til at føle, at der findes en “rigtig” holdning til det, vi ser. Og som kan lade sig begejstre.

Er der en kulturoplevelse, du aldrig glemmer?

– Naoshima – en ø i Japan, hvor der gemmer sig de smukkeste museer og kunstværker midt i vild natur. Jeg var inde i et lille hus i en forladt landsby, hvor man skulle sidde på en bænk i et rum, der var fuldstændig mørkt. Lige så stille begyndte man at se motiver dukke frem af mørket foran sig. Omridset af forskellige objekter og lysglimt, hvor det var svært at tyde, hvad der reelt var i rummet, og hvad øjnene selv skabte i mørket. Det var en vild oplevelse, fordi det krævede så meget opmærksomhed, og pludselig fik meget lidt til at være meget spændende.

Kort om Mathilde Arcel Fock

Det kender du hende fra:
En lang række teaterroller, blandt andet Stolthed og fordom og Mørkt forår samt tv-serier som Agent.

Aktuel i:
Filmen Mørkeland, der netop har fået premiere i biograferne.

Er du nogensinde gået midt i en koncert eller teaterstykke

– Jeg er nogle gange gået fra store koncerter, hvis jeg ikke kan være til stede. Hvis mit hoved alligevel er et andet sted. Jeg kan blive meget opmærksom på at være ked af det, eller i dårligt humør, hvis jeg er omgivet af mange mennesker, der virker til at have det modsat. Jeg har ofte haft lyst til at gå midt i et teaterstykke, men jeg bliver altid, til det er slut, fordi det er så svært, at vurdere noget, før man har set det til ende. Og fordi jeg ved, hvor meget det betyder for dem på scenen, der står og gør sig umage for at give publikum en oplevelse.

Hvilken by er din yndlingskulturby?

– Jeg har set mest kultur i København, så den er højt på listen, men jeg elsker også at tage til London for at se teater.

Har du en kulturvane, du ikke helt vil være ved?

– Jeg har set alle Harry Potter-filmene over 30 gange og kan alle replikkerne udenad! Jeg elsker også de gamle Barnaby med John Nettles. Og Bridgerton. Jeg er nok generelt rimeligt anglofil. Min nyeste guilty pleasure er dog Bachelorette.

Hvilke kulturoplevelser glæder du dig til?

– Jeg er spændt på at se Mørkeland, opfølgeren til Kongekabale. Det er min første rolle i en spillefilm. Og så glæder jeg mig til at se Et drømmespil på Det Kongelige Teater, der får premiere i slutningen af september.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Andre Kultur | Nyheder