Podcast | Nyheder

Ugens podcastafsnit af 'Det, vi elsker': Besøg af serieskaber Jonas Risvig

Af
Signe Bjørg Granberg
15. februar 2024
Jonas Risvig gæster 'Det, vi elsker'
Instruktør og serieskaber, Jonas Risvig, gæster ugens afsnit af podcasten 'Det, vi elsker' i anledning af premieren på serien 'Evigt' / Foto: Elena Hybel Colding

Del artikel

Jonas Risvig er manden bag nogle af tidens mest populære ungdomsserier som 'Centrum', 'Drenge' og 'Salsa'. Nu er han aktuel med den nye serie 'Evigt', og den fortæller han mere om i ugens podcast.

Hvis der er én serieskaber, der for alvor har revolutioneret den danske ungdomsserie som genre, er det Jonas Risvig. Fra YouTube-serien, Centrum, der blev til under Coronakrisen, hvor mange produktioner ellers gik i stå, til store serier som Salsa og Drenge. Risvig har i dén grad sat sit aftryk i branchen på rekordtid.

Senere i år debuterer han som spillefilmsinstruktør med ungdomsfilmen, Kontra, men inden da er han aktuel med den helt nye serie, Evigt.

Ligesom Centrum er Evigt en serie, der er lavet til YouTube, og den følger en venneflok i Københavnsområdet i løbet af en sommerferie, hvor de fester sammen, græder sammen og finder kærligheden sammen. Og så handler den også om klimaet, som er et emne, der optager ungdommen i høj grad, og som Risvig ønskede at stille skarpt på denne gang.

Da han gæster Carina og Signe i podcaststudiet, fortæller han meget mere om, hvordan produktionen af Evigt er blevet til, hvordan han arbejder – både i skabelsesprocessen og på settet – og hvordan det er at arbejde med så uøvede spillere gang på gang.

Han fortæller også, at det har været rart og nostalgisk for ham at vende tilbage til villavejene, det håndholdte og mere autentiske med Evigt. Det var der, han startede, og der har været en tryghed i at vende tilbage dertil efter et par store produktioner.

Risvig erkender også, at der har været fart på i de seneste år, og at han nogle gange har haft FOR travlt og mistet grebet lidt om sin oprindelige vision og retning.

Noget, der blandt andet skete med anden sæson af DR-serien Salsa, som trods det at sæsonen blev en seersucces, mistede lidt af sin kerne – og sit kernepublikum – undervejs, ifølge Risvig.

Og blandt andet derfor er han også glad for, at det ser ud til, at han får lov til at lave en sæson tre af Salsa, så han kan runde den af på en god måde.

For at få ro til at nå ind til kernen af det, han gerne vil fortælle, har Risvig for første gang i fem år givet sig selv en pause. En kreativ pause, hvor han kan sparre med andre og IKKE er på vej på optagelse af noget nyt.

For Risvig har stadig mange drømme om, hvad han gerne vil lave fremover. Blandt andet en serie, der følger unge i slut 20'erne – og så vil han også meget gerne lave en julekalender!

Hør hele snakken med Jonas Risvig i dagens podcastafsnit af 'Det, vi elsker'.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Andre Podcast | Nyheder