Serier | Anmeldelser

Anmeldelse af Awkwafina Is Nora From Queens

AfSilke Bennekow
11. maj 2020
Awkwafina Is Nora From Queens
Foto: Awkwafina is Nora from Queens/Paramount+

Del artikel

Awkwafina is Nora from Queensrolling with the punches.

Rygtet lyder, at serien skulle være baseret på Nora Lums (Awkwafinas) eget liv og hendes kampe som millennial, der skal til at blive voksen, men jeg sidder næsten og håber, at situationerne er stærkt overdrevne. Hvis de ikke er det, må man sige, at hun karrieremæssigt er kommet stærkt igen her i hendes 30’ere.

Serien fik dansk premiere på Paramount+ den 8. maj, og min tid på at se de første tre afsnit er bestemt godt givet ud. Afsnittene er korte, og alligevel sidder man tilbage med en følelse af ”hvad i alverden var det?”. Handlingen udspiller sig (som nævnt i titlen) i Queens, New York, hvor man følger Nora, en 27-årig kvinde uden uddannelse, mål eller retning, der stadig bor hjemme hos sin far og bedstemor.

Ikke en klassisk fortælling om at vokse op

LÆS OGSÅ: Top 10: Ungdomsserier jeg altid anbefaler

Replikkerne i serien er hysterisk morsomme, men falder så hurtigt, at man skal holde tungen lige i munden, hvis man vil fange dem alle. Fra faderens "I’m so proud of you - if it is true” til Noras respons om tanken om at arbejde med gamle mennesker ”I freak old people out. I remind them of ’nam”. Replikkerne serveres med en selvfølgelighed og uden nogen hensyn til, at seeren lige skal grine af før næste replik.

Serien giver ikke seerne mulighed for at få pusten mellem grinene, men konklusionen er, at vi her har fat i en meget sjov serie, som ud over at få en til højlydt at grine også krummer ens tæer så jammerligt sammen, at de er umulige at rette ud igen. Jeg har endnu ikke set en så original serie, som samtidig udfordrer mig så meget på, hvordan jeg skal forholde mig. Hun fremstiller nogle af de kinesiske familiestrukturer og gør dem sjove uden, at de bliver grinagtige. Det lyder underligt men giver mening, allerede når du har set den første episode.

LÆS OGSÅ: Anmeldelsen af Rick and Morty sæson 4A

Noras forsøg på at få styr på sit liv, stoppe med at hoarde og fastholde et arbejde er selvsagt ikke de mest succesfulde, men historierne om det dem er så vanvittige og akavede og fortalt på sine helt egne måder.

Ét styk filterløs 20-årig, tak

Nora siger alt det (og mere til), som man ville ønske, man selv turde eller var hurtig nok til at kunne, hvis man vel og mærke ikke havde noget filter. Replikken ”It is so awkward to see you here!” er i hvert fald taget med til fremtidig brug.

Især det tætte forhold mellem bedstemoren og Awkafina skaber et fint modspil til alt det gakkede i serien. Det skulle efter sigende være inspireret af Awkafinas eget forhold til sin bedstemor. Om den ikke-fiktionelle bedstemor også viser Nora billeder af sin vagina som en trøst vides heldigvis ikke.

Hvad i alverden sker der?


Dirty Dancing

Det kan være svært at komme med en anmeldelse, når man ikke helt ved, hvilket ben man skal stå på, så jeg anbefaler i stedet, at man sætter sig godt til rette, udspænder tæerne, så de er klar til at blive krøllet og tuner in på Paramount+.

Serien får fire hjerter med løftet om at kunne kaste flere af sig.

Anmeldelsen er baseret på episode 1-3.

Executive producere: Awkwafina (Nora Lum), Karey Donetto, Lucia Aniello, Terasa Hsiao, Itay Reiss og Peter Primcipato.
Manuskriptforfatter: Awkwafina (Nora Lum) og Terasa Hsiao
Medvirkende: Awkwafina (Nora Lum), Lori Tan Chinn, BD Wong, Bowen Yang
Antal afsnit: 10 – med lovning om en sæson to
Land: USA
Produktionsår: 2020
Dansk premiere: 8. maj
Dansk streamingtjeneste: Paramount+

Del artikel

Læs mere omParamount

Andre Serier | Anmeldelser